Muutoksen voima?

Hei pitkästä aikaa! Tänään päätin taas kerran ryhdistäytyä ja tulla postaamaan teille mietteitäni keskeltä kylmintä talvea. Eilen se nimittäin iski eli taas yksi pohdinta. Katsoin televisiosta jotain ohjelmaa, jossa todettiin tuo monta kertaa kuulemani mantra: muutos lähtee sinusta, muuta asioita jos et ole nihin tyytyväinen. Ei ehkä ihan noilla sanoilla, mutta ajatus oli vastaava. Jäin tätä miettimään niin syvästi, ettei uni meinannut tulla ollenkaan.

Kyse ei ole siitä, että tämä asia olisi jotenkin uusi tai näkökulma itselleni tuore. Enemmänkin kyse on päinvastaisesta. Olen aina uskonut, että ihmisen tulee tarttua itse elämänsä epäkohtiin ja pyrkiä niitä muuttamaan. Itse olen sinnikkäästi kokeillut uutta ja vaihtanut tarvittaessa suuntaa. Olen todella käyttänyt paljon aikaa keksiäkseni tapoja kohentaa elämäni epäkohtia. Tähän kuuluvat niin konkreettiset teot kuin ihan ajattelu ja oma asenne. Kaikkia näitä olen muokannut ja muuttanut, jotta viihtyisin elämässäni paremmin ja kaikki ei olisi aina niin haastavaa.

Tämä piirre minussa on jotenkin sisäsyntyistä. Olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka jäävät ikäänkuin tuleen makaamaan. Maailma on täynnä ihmisiä, jotka valittavat, mutta eivät tee asioille mitään. He odottavat, että joku muu tekee asiat heille valmiiksi. Minäkin kyllä valitan mielelläni, mutta myös tartun asioihin ja teen sen mitä vaaditaan. Usein se tarkoittaa omalta mukavuusalueltaan poistumista, eikä se minustakaan ole erityisen kivaa. Pikemminkin päinvastoin, koska erityisherkkänä käytän siihen todella paljon energiaa. Silti olen aina uskonut muutoksen voimaan ja siihen, että itse voi vaikuttaa moneenkin asiaan elämässään. En odota muutospalvelua jonkun muun tekemänä.

Nyt olen kuitenkin joutunut painamaan jarrua. On tullut aika kohdata vastustaja, jolle en mahda mitään. Tämä on sellainen asia, jonka kanssa täytyy vaan elää ja sopeutua. Nyt siis ensi kerran en voi vaikuttaa ja muuttaa elämässäni olevaa asiaa. Epämiellyttäviä asioita elämässä on helpompi sietää, kun tietää, että ne ovat väliaikaisia. Useinhan ikävät jutut tulevat ja menevät ja mikään ei ole niin varmaa kuin se, ettei mikään ole pysyvää. Tällä ajatuksella olen mennyt monta vaikeaa vaihetta lävitse eli uskomalla parempaan huomiseen ja asioiden tilapäisyyteen. Em. asiat olen myös liittänyt kykyyni tarttua asioihin ja rohkeuteeni muuttaa niitä. Vaikeiden asioiden hyväksynnässä on aina auttanut myös usko siihen, että asioilla on yleensä tarkoituksensa. Minä en olisi minä, jos en olisi kokenut kaikenlaisia vaiheita, jotka ovat opettaneet ja kasvattaneet minua. Tälle elämäämme tulleelle asialle en vain voi mitään, eikä se tulee menemään koskaan pois.

Tämä onkin varmaan ihmisen elämän suurin läksy: joutua nöyrtymään ja ymmärtämään, ettei kaikkea pysty hallitsemaan. Itseään voi koettaa muuttaa, mutta siihen se sitten jääkin. Joskus elämään tulee vain asioita joiden kanssa on opittava elämään. Ei ole olemassa mitään keinoja niitä muuttaa. Olen käyttänyt todella paljon energiaa etsiessäni muutosta ja parempaa olotilaa. Olisikohan aika suunnata tuo kaikki energia käsillä olevaan elämään, kovin epätäydelliseen elämään, mutta monin tavoin kuitenkin rikkaaseen elämään. Sillä sitähän se elämä on, epätäydellisyyttä ja monimuotoisuutta, jota ei voi muuttaa ja paeta, vaikka kuinka haluaisi.

Jollain tasolla olen siis päättänyt luovuttaa. Lakata etsimästä jotain, mitä ei ole olemassakaan. Elää näitä päiviäni, kuin ne sieltä tulevat. Lopettaa puskemisen ja tarpeen muuttaa kaikkea. Joskus muutos ja toiminta on tarpeen, mutta välillä on parasta vaan antaa olla ja käyttää energia sopeutumiseen. Epämiellyttävien asioiden sietokyky on paras ominaisuus, mitä ihmisellä voi olla ja minäkin alan sen ymmärtämään. Tänään siis olen ja elän tätä arkea, johon kuuluu monenlaisten vaikeiden asioiden sietäminen. Tänään en taistele vastaan, vaan vastaanotan sen mitä on taas tullakseen. Kirjaan vaikka Facebookkiin päivän hyvät ja huonot, sillä kumpiakin mahtuu joka ikiseen päivään. Tänään en muuta mitään, vaikka mieli kyllä tekisi vaihtaa vaikka verhot… 😉           

 

muutos 1.jpg

muutos 2.jpg

muutos 3.jpg

muutos 4.jpg

muutos 5.jpg

Mekko: Zara

Leggins: Nordic Tricot (kirppis)

muoti paivan-tyyli syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *