Pala syksyä kotona

Blogini nimi Vaatteita ja aatteita viittaa siihen, että käsittelyssä pitäydytään muodin puolella. Aion kuitenkin silloin tällöin julkaista myös jotain sisustamiseen tai matkustamiseen liittyvää. Tässä olisi ensimmäinen sisustuspostaus.

Olen kotini suhteen pitkälti samanlainen kuin vaatteideni suhteen. Tykkään tehdä löytöjä ja hankkia tavaroita, joilla on pitkä käyttöikä, Tavaroillani ja huonekaluillani saa myös olla tarina, eikä kodin tarvitse näyttää huonekalumainokselta. Yhdistelen siis kaikenlaista eri aikakausilta surutta, jos se vain omaa silmääni miellyttää. Seuraavissa kuvissa näkyy joitakin lempihuonekalujani ja kerron vähän niiden hankinnasta ja tarinoista.

Tässä ensimmäisessä kuvassa on ruokapöytä, jonka olen hankkinut noin kymmenen vuotta sitten huonekalujen varastoloppuunmyynnistä. Pöytä maksoi 40e ja se on täyttä puuta. Pitkään se palveli ilman kantta, mutta jossain vaiheessa halusimme vähän muokata pöytää ja hankimme siihen lasikannen. Kannen alla on vanhoja merikarttoja, joita löysin kirpparilta. Tuolit pöydän ympärillä ovat minun ja mieheni lapsuudenkodeista. Keltaiset minun ja valkoiset mieheni. Hyvin ovat kestäneet aikaa.

DSC_0080[1].JPG

 

Ensimmäinen pala syksyä ja syksyn sisustusta on tämä hankkimani liila krysanteemi ja sille liila ruukku. Kummasti alkaa nämä syys värit jo kiehtoa.

DSC_0083[1].JPG

 

Tässä on itselleni tunnearvolta tärkeä juttu eli mummoni vanha Singer-ompelukone. Tällä mummo harjoitti nuorena ompelijan ammattiaan ja ompeli esim. siskojensa hääpuvut. Itselleni se toimii nyt koristeena ja sivupöytänä.

DSC_0085[1].JPG

 

Tämän pöydän olen ostanut kirpputorilta muutama vuosi takaperin. Maksoin siitä muistaakseni jokusen kympin. Pöydässä oli vanha lohkeillut lakka, joka oli kuitenkin hyvin tiukassa. Hioin pöytää aika monta tuntia saadakseni sen puhtaaksi. Yleensä en vaihda vanhojen huonekalujen väriä, mutta jotenkin halusin tämän harmaaksi. Meiltä löytyy monta lipastoa, jotka ovat alkuperäisessä kuosissaan ihanan vanhoja ja kuluneita. Tämän pöydän käsittelin kuitenkin kuultovahalla ja sain siihen pinnan, joka sietää paremmin esim. pyyhkimistä ja juomisen läikkymistä. Pöytä on kuitenkin kovalla käytöllä tuossa olohuoneen sohvan edessä. 

DSC_0050[1].JPG

 

Tämä valkoinen pöytä on kotoisin 70-luvulta lapsuuden kodistani. Se on seurannut minua jo kauan ja aina olen yrittänyt raivata sille tilan koteihini. Nyt se toimii keittiössä laskutasona ja aamupalapöytänä silloin, kun syömme eri aikoihin perheen kanssa aamupalaa. Pöydän ympärillä on samoja keltaisia pinnatuoleja lapsuuden kodistani. 

DSC_0086[1].JPG

Tässä nyt ensimmäinen pieni kurkkaus kotini löytöihin ja rakkaisiin huonekaluihin. Postaan jossain vaiheessa lisää.

koti sisustus sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *