Ruotsalaista vintagea

Keväistä keskiviikkoa! Jos olet lukenut blogiani enemmän, olet huomannut, että rakastan kotimaisia vintagemekkoja. Erityisesti siis Kaisu Heikkilän mekot ovat lähellä sydäntäni. Nyt löysin ensimmäisen ruotsalaisen vintage mekon. Porvoon reissulla ystäväni vei minut ihanaan vintageliikkeeseen Kirkkokadulle, josta bongasin tämän ihanuuden.

Mekko on mustavalkoista todella jämäkkää puuvillaa, joka pysyy kuosissaan, eikä siinä näy mitään kulumisen merkkejä. Koska näissä vanhoissa vaatteissa mitoitus on eri kuin nykypäivänä, minäkin voin pitää vanhaa kokoa 40. Oikeasti olen kokoa 34, mutta vanhojen mekkojen mitoitukset vaihtelevat hurjasti, joten on tärkeää tietää omat mittansa. Varsinkin jos ostaa nettikirppiksiltä vanhoja vaatteita, täytyy tietää mittansa. Kokolappuun ei voi luottaa laisinkaan. 

Yleensä etsin näitä mekkoja vain kirppiksiltä ja kierrätyksestä, koska alan liikkeissä ne maksavat huomattavasti enemmän. Siellä tunnetaan tiettyjen merkkien arvo ja koska yrittäjän täytyy elää työllään, ovat hinnatkin usein hieman kalliimpia, kuin yksityisen ihmisen myydessä vaatteitaan. Joskus kuitenkin tielle osuu helmi ja silloin kannattaa pulittaa hieman enemmän. Tämä mekko on niin kaunis ja sopii työkäyttön niin hyvin, että se oli saatava. Olen jo ehtinyt tätä käyttä kahdesti ja se on saanut ihailua ja huomiota. Tiedän jo nyt, että siitä tulee vaatekaappini yksi käytetyimmistä asuista. Joskus kannattaa siis satsata vähän enemmän, kun saa oikeasti mieleisen käyttövaatteen.

Pysykäähän kuulolla, lisää postauksia tulossa, jos vaan ehdin hurjan työtahdin välissä!

DSC_1699 (2).JPG

DSC_1700 (2).JPG

DSC_1701 (2).JPG

DSC_1705 (2).JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *