Turva-asu

Jokaisella on niitä päiviä, jolloin vaatekaapista vedetään päälle joku helppo ja turvallinen asu. Aina ei huvita kikkailla tai herättää huomiota. Silti voi kuitenkin pukeutua kivasti ja heittää normiasuunkin jonkun pienen kivan jutun. Tämä asu on juuri sellainen basic, mutta hattu ja huulipuna antaa sille kuitenkin vähän nostetta. 

Kuvissa olevat vaatteet (huivia lukuunottamatta) ovat kaikki postimyyntilöytöjä (Ellos) alennuksen alennuksesta. Tällaiset helpot perusvaatteet kuuluvat juuri turva-asu päiviin. Nämä ovat mukavat päällä ja ihan siistit kaikin puolin. Nämä päällä voi piipahtaa kaupungilla kaverin kanssa kahvilla tai mennä tapaamaan vaikka lasten opettajaa. Sopii siis moneen tilanteeseen. 

Turva-asu on juuri oikea valinta, kun et ole ihan varma itsestäsi ja päivän lookista. Silloin on helpointa valita jotain, minkä tiedät varmasti toimivan. Mikään ei ole niin inhottavaa, kun huomata, ettei valitsemasi asu nyt oikein mennytkään nappiin. Ei ole ehkä miellyttävin hetki, kun tajuaa vaikka juuri siellä opettajan tapaamisessa, että päällä oleva hame hilautuu istuessa vesirajaan ja paljastaa enemmän, kuin haluat näyttää. Joskus on vaan parempi, ettei päivän asu saa katseita kääntymään. Niillekin asuille on toki oma aikansa ja paikkansa, mutta myös turva-asuja tarvitaan pelastamaan pikaisia aamulähtöjä ja tavallisen arjen kohtaamisia.

Musta on varmasti yksi suomalaisten lempiväreistä, koska se koetaan juuri turvalliseksi. Ei voi mennä kovin pahasti pieleen, jos asu on musta. Itse saan pelkästä mustasta tarpeekseni jo työkuvioissa, joten vapaa-ajalla mustaan pitää yhdistä jokin väri. Nyt syksyllä tykkään liilan eri sävyistä ja erilaisista murretuista väreistä. Pelkkä musta, vaikka onkin tyylikäs, ei sovi ainakaan meikäläisen vitivalkoiseen ihoon. Joku huivi on vähintää heitettävä kaulaan, että saa kasvoille vähän väriä. Muuten pakenee ihosta se vähäkin väri ja kalman väri kasvoilla tuskin pukee ketään. 

Musta on toki armelias väri ja häivyttää kropasta niitä vähän vähemmän imartelevia kohtia. Ehdottomasti siksi musta on värinä turva-asujen perusta. Suosittelen kuitenkin lisäämään sen kanssa jonkin värin. Se piristää oman itsensä lisäksi katukuvaa, joka Suomessa talvisin ainakin on melko tummasävytteinen. Pieni annos väriterapiaa sopii myös turva-asuihin. Kannattaa kokeilla ensin vaikka huivilla, jos kynnys väreihin on korkea. Niin minäkin aloitin. Nyt menee jo sujuvasti kirkkaammatkin värit varsinkin kesällä.

DSC_0191[1].jpg

DSC_0192[1].jpg

DSC_0193[1].jpg

DSC_0195[1].jpg

DSC_0194[1].jpg

Jättäkäähän merkkiä itsestänne, jos käytte lukemassa. Voitte myös pistää kisan pystyyn, että monta kertaa olen käyttänyt lyhyen blogiurani aikana jo sanoja: löytö, alennus, kierrätyskeskus ja kirppis. Veikkaan, että monta kertaa ja tulen jatkossakin käyttämään. Se on tämä kirppistelijänsielu, joka puskee joka tekstistä ulos. 😉  

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *