Vintagen viemää

Aurinkoista lauantaita kaikille! Tänään päätin tehdä postauksen lempiaiheestani eli vintagesta. Olen nykyään intohimoinen vintagemekkojen ( ja vähän muidenkin vintagejuttujen) keräilijä. Erityisesti minua kiehtovat nämä 60-70-luvulla tehdyt vaatteet. Nyt joku tarkka siellä jo ahdistuu, kun retrosta käytettään vintage-ilmaisua. Ymmärtääkseni kuitenkin nämäkin retrovaatteet kuuluvat nykyään vintagen alle ja aion jatkossakin käyttää näistä ilmaisua vintage.

Eniten rakastan Kaisu Heikkilän tuotantoa ja tuossa rekillä olevista mekoista peräti kuusi kappaletta on Kaisun käsialaa. Kuulun Facebookissa olevaan vintage-vaatteiden kirppisryhmään, jossa ”kyttään” Kaisu Heikkilän mekkoja kokoa 34 tai 36. Samoin tori.fi ja huutiksesta etsin aina hakusanalla Kaisu Heikkilä. Kaikenlaisia päähän pinttymiä sitä voi ihmisellä olla… 😉

 

DSC_1547 (2).JPG

 

Vintage-vaatteiden juju ovat mielestäni kauniit ja kestävät kankaat. On ihanaa kun vaate on kunnolla tehty ja vielä sellaisesta materiaalista, ettei se heti nukkaannu, rispaannu tai vedä kieroon. Ne ovat vielä ommeltu kunnolla ja käyttöikää on jäljellä, vaikka vaate on jo iäkäs.

DSC_1549 (2).JPG

 

Vintage harrastuksessa on myös mukavaa sen kukkaroystävällisyys. Nykyään laatuvaatteista saa maksaa suolaisen hinnan. Näitä ihanuuksia taas löytää vielä ihan sopuhinnoin kirppiksiltä ja kierrätyksestä. Alan liikkeissä hinnat ovat tietysti kovempia, mutta kuitenkin ihan inhimillisiä. 

DSC_1550 (2).JPG

Tärkeää itselleni on tietenkin tässä ekologinen ajattelu. Aina ei tarvitse ostaa uutta, kun vanhassakin löytyy. 

DSC_1552 (2).JPG

Osa nautintoa on näiden ihanuuksien ”metsästäminen”. Tykkään kierrellä kirppiksillä ja kierrätyskeskuksissa ja voi sitä onnea ja iloa, kun eteen tulee joku vintage- ihanuus puoli ilmaiseksi. 

 

DSC_1553 (2).JPG

Hienoa on sekin, ettei näitä kävele joka kadunkulmassa vastaan. Eipä tarvitse juhlissa pelätä tekstiilikaksosta, vaan erotut kyllä joukosta. Näissä vaatteissa muutenkin saa huomiota ja ihmiset aloittavat mielellään keskustelun vähän erityisemmästä vaatteesta. Myös esiintymisasuina nämä ovat oikein hyviä. Jokunen soololaulu keikka on näillä jo menty!

 

DSC_1554 (2).JPG

 

Nämä eivät tietenkään sovi kaikille, mutta omaan persoonaani tällaiset ovat juuri passeleita. Nyt jos siellä tätä lukee joku, jolla roikkuu kaapissa esim. liian pieni Kaisu Heikkilän mekko kokoa 34, niin ilmianna itsesi, niin hierotaan kauppoja. Saa nähdä sitten millaisen Heikkilä collectionin jätän joskus tyttärelleni, joka ei ehkä arvosta näitä pätkääkään. Itse olen tyylini löytänyt ja vaikka viihdyn monenlaisissa vaatteissa, on tämä villitys tullut jäädäkseen. Onneksi olen oppinut, etteivät ihanant vaatteet ole vain juhlaa varten. Myös arkena saa ja pitää pukeutua ihanasti. Siitä ainakin minä tulen iloiseksi.

Hyvä viikonlopun jatkoa kaikille!

DSC_1555 (2).JPG

Mustavalkoinen mekko: Vanessa

Musta mekko: kotitekoinen

Sininen mekko: Kaisu Heikkilä

Ruskea kirjava mekko: Kaunotar

Valkoinen mekko: Kaisu Heikkilä

Vaalenpunavalkoinen mekko: Kaisu Heikkilä

Punakukallinen mekko: Kaisu Heikkilä

Oranssipallollinen mekko: Kaisu Heikkilä

Sinipunakuviollinen mekko: Kaisu Heikkilä

Mustapunakuviollinen mekko: Mary Ann

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *