Vuodenvaihteen aakkoset

Hyvää alkanutta vuotta 2016! Täällä sitä ollaan heti valmiina uuteen blogivuoteen. Ennen kuin voi aloittaa uuden vuoden, on hyvä vilkaista hetken taaksepäin. Teen sen tällä kertaa aakkosten kautta. Eli here you are, elämäni aakkosten muodossa:

A: Aviomies. Olemme tunteneet yli 15 vuotta. Seurustelleet yli 13 vuotta ja olleet naimisissa yli 11 vuotta. Yhä edelleen hän on siinä, vaikka matkamme on ollut haastava. Hän on suhteemme kallio ja häneltä yritän yhä edelleen oppia hetkessä elämistä ja positiivista asennetta.

B:  Blogi. Uusi tapa olla luova. 

C: Care. Huolehtiminen on toinen luontoni.

D: Poikani nimen alkukirjain. Hän on erityinen ja erilainen lapsi. Viime vuosi oli hänelle ja meille perheenä raskas. Hän opettaa kuitenkin jotakin uutta meille kaikille koko ajan. Hänen tapansa katsoa tätä maailmaa, avaa uusia ovia.

E: Tyttäreni nimen alkukirjain. Hän on todella fiksu ja ihailen hänen kykyään olla oma itsensä välittämättä muiden mielipiteistä. Yhä edelleen hän yllättää minut positiivisesti lahjakkuudellaan, joka on sisäsyntyistä.

F: Friends. Olen aina ollut sosiaalinen, mutta kokenut paljon yksinäisyyttä ja ystävyyssuhteissani riittämättömyyttä. Erityisherkkänä pahoitan myös mieleni herkästi toisten sanomisista tai tekemisistä ja syyllistän herkästi itseäni vaikeuksista ystävyyssuhteissani. Vasta viime vuosina olen oppinut vähän sietämään paremmin konflikteja ja ymmärtämään, etten ole yksin syyllinen kimurantteihin ystävyyssuhteisiin. Olen myös löytänyt vasta aikuisiällä jokusen uuden ystävän, joilla tuntuu olevan halua todelliseen vastavuoroiseen ystävyyteen. Olen ihan yllättynyt, kuinka maailmassa voikaan olla hienoja ihmisiä, jotka haluavat auttaa ja kuunnella silloinkin, kun omassa elämässä mättää ja jotka eivät pakene vaikeuksia. Olen ollut varmasti haastava ystävä, kun elämässäni on tapahtunut niin paljon vaikeita juttuja. Ymmärrän toki, ettei ole helppoa viettää aikaa surullisen ihmisen kanssa. Suru ja vastoinkäymiset karkottavat herkästi ihmisiä pois, vain harvat jaksavat. Kiitos teille, jotka jaksatte! 

G: Gospel-kuoro. On mahdollistanut musiikin tekemisen mahtavien ammattilaisten kanssa ja olen saanut kokea upeita konsertteja hienojen artistien kanssa. Tämän kuoron myötä omaan myös ihanan gospelfamilyn. Huolet ja murheet unohtuu, kun saa laulaa tämän joukon kanssa.

H: Heli. My soulusister. Hän on yksi pitkäaikaisista ystävistäni, joka on jaksanut kulkea kanssani järjettömän vaikeita matkoja. Hänen kanssaan en koskaan koe riittämättämyyden tunnetta ja koen ystävyytemme aina olevan vastavuoroista. Hänen kanssaan ei tarvitse epäillä ystävyyden aitoutta tai kestämistä. (Jos luet tämän Heli, ota kohteliaisuutena, koska tähän olisi voinut tulla lempibändini Hurts 😉

hurts 1.jpg

I: Ikävä. Pave Maijasen hieno biisi, joka kertoo hyvin tunteesta, jota olen tuntenut elämässäni paljon. Nyt ikävöin elokuussa poisnukkunutta mummoani. 

J: Jumala. In God we trust.

K: Koti. Oma koti, jossa viihdyn. Haaveilen aina muutosta ja unelmatalosta, mutta kyllä meidän perheellä on jo kaunis omakotitalo. Koti on suojapaikkani, kun maailmassa myrskyää.

L: Laulaminen. Olen koko ikäni laulanut. Jo päiväkodissa huomattiin musikaaliset kykyni. Kävin kouluni musaluokilla ja olen opiskellut laulua musiikkiopistolla ja ollut mukana erilaisissa musaprojekteissa. Viime vuonna aloitin musaopinnot sellaisessa aikuisten taiteen koulutusohjelmassa. Gospel-kuoron lisäksi käyn nyt laulutunneilla, soittotunneilla, teoriatunneilla jne…  

M: Musiikki. On koko elämäni. Niin itse tehtynä, kuin muidenkin tekemänä. Ainoa millä minut saa töiden ohella liikahtamaan sohvalta on musiikki. Käyn sitä opiskelemassa, tekemässä ja tietenkin kuuntelemassa. Musiikkimakuni on laaja ja ainoa laji, josta en niin välitä on ehkä örinähevi. 😉 

N: Nauru. Tämä on joskus niin hukassa, mutta voi niin tarpellinen juttu. Onneksi töissä usein huumori kukkii ja saan nauraa sydämeni kyllydestä. Omalla alallani tarvitaan juuri työn raskauden vastapainona naurua ja iloa. 

O: Oppi. Olen aina opiskellut paljon ja nyt taas aloitin opinnot. Olen myös oppinut elämän haasteista ja uskon, että ihminen oppii ja kehittyy koko elämänsä ajan. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uusia asioita tai aloittaa uusia opintoja. Itseasiassa oppimiseen tulee syvyyttä ikävuosien kasvaessa. Toki se myös haastaa eri tavoin, kun opintojen lisäksi aikuisilla ihmisillä on jo usein työt ja perhe hoidettavana. 

hurts 3.jpg

 

P: Piano. Vaikka laulu on pääinstrumenttini, soitan myös jonkin verran pianoa. Ihan räpeltämistähän se on ammattilaisten rinnalla, mutta säestelen yhteislauluja tai itseäni, kun tarve vaatii.

R: Rakkaus. Sitähän se kaikki on, rakkautta, rakkautta vaan. Ei ole mitään suurempaa.

S: Sairastaminen. Kuulun valitettavasti heihin, joita on siunattu keskimääräistä huonommalla fysiikalla. Sairastan vaikeaa migreeniä, refluksia ja ibs-nimistä sairautta. Stressi ja epäsäännölliset elämäntavat pahentavat kaikkia em. sairauksia. Välillä on parempia aikoja ja sitten taas huonompia. Sairastaminen on ainakin opettanut arvostamaan terveitä ja tavallisia päiviä. 

T: Tuki. Saan sitä valitettavan vähän, koska en osaa sitä oikein ottaa vastaan. Olen aina ollut pärjäävä ja omatoiminen. Ulkopuolelle näyttäydyn usein vahvana ja kyvykkänä, joten monen on vaikea edes aavistaa, että nyt tarvitaan apua ja tukea. Viime vuosien aikana olen kuitenkin pikkuhiljaa alkanut avautua myös heikkoudessa. On onneksi heitä, jotka osaavat kuulla ja nähdä suojauksenkin taakse.

U: Ulkomaat: Rakastan matkustella. En vaan kykene siihen niin usein kuin haluaisin. Viime vuonna pääsin kuitenkin kaksi kertaa Viroon, kaksi kertaa Ruotsiin ja kerran Turkkiin. Toivottavasti tänäkin vuonna matkustaminen olisi mahdollista. Haaveilen Lontoon matkasta…

V: Valo. Olen valon lapsi. Keväällä syntynyt. Puhkean kesällä kukkaan ja talven pimeydessä taas nuupahdan hetkeksi.

W: Wild. Ainakin omissa hurjissa kuvitelmissa. 😉

  
hurts 2.jpg

 

X: No en keksi tähän mitään. Olisko vartalotyyppini?!?

Y: Yrittäminen. Olen sinnikkäistä sinnikkäin. Jaksan aina yrittää yhä uudestaan löytää tapoja parantaa elämänlaatua ja keinoja muuttaa kurjia asioita. Sinnikkyyttä ei ole vielä palkittu, mutta ehkä se aika vielä tulee.

Z: zzz. Nukkuminen ja hyvä yöuni ovat aina olleet minulle tärkeitä. Tarvitsen erityisherkkänä paljon lepoa palautuakseni ympäristön kuormituksesta. Kunnon uni on myös ehdoton edellytys sille, että olen toimintakykyinen. Huonosti nukutut yöt vaikuttavat heti migreeninä ja ahdistuksena sekä vatsanongelmina. Lapsena ja nuorena nukuin hyvin, mutta nyt kaikki vaikuttaa unen laatuun. Varsinkin stressi on todellinen vihollinen. Minusta tulee todella sietämätön ja joustamiskykyni on olematon huonosti nukuttujen öiden seurauksena.

Ä: Äitiys. Äidiksi kasvaminen on ollut vaikea juttu. Se ei tapahtunutkaan luonnostaan, vaan on vaatinut pysähtymistä omien heikkouksien äärelle ja paljon ajattelua sekä prosessointia. On se silti hienoin tehtävä ikinä. 

Ö: Öylätti. Tie, totuus ja elämä.

hurts 4.jpg

 

suhteet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *