Asioiden tajuumisesta

Ystäväni suositteli mulle luettavaksi Sherry Argovin bestseller-opasta ”Why Men Love Bitches: From Doormat to Dreamgirl – A Woman’s Guide to Holding Her Own in a Relationship. Vaikka oon noin niinkuin lähtökohtasesti vastaan kaikkia self help -kirjoja ja vituttaa suunnattomasti ajatus siitä että naisten pitää palloilla erilaisten pelikuvioiden keskellä tai muuttaa _itseään_ kelvatakseen, otin kirjan lukuun. Mutta voihan perkele, jo parin ekan kappaleen jälkeen tajusin miten väärin oon miesten kanssa toiminut about aina ja nielin ennakkoluuloni. Päätin kirjoittaa tästä blogiin, koska koen että tää kirja sisältää ihan liian upeeta ja korvaamatonta tietoa, ja haluan jakaa tän informaation mahdollisimman monen sinkkumuijan kanssa.

 

”“He should accept me as I am!” says the woman who is too nice.

Accept you? Oh no, sister. Slap yourself. He should want you madly.”

 

Kirja perustuu ”dataan” jota on tekijä on kerännyt haastatellesaan satoja miehiä. Observaatiot miesten käytöksestä ja siitä millaista naista miehet yleensä hakevat perustuvat alkukantaisiin miesten perustarpeisiin, ja jotenkin mun on todella helppo uskoa näitä neuvoja. Liian moni kohta täsmää menneisiin parisuhdeyrityksiin, ja kronologisesti juuri niihin kohtiin missä alkoi mennä vikaan. Kirja on rakennettu siten, että siinä vertaillaan mukavan tytön (nice girl) käytöstä unelmatytön (dreamgirl a.k.a. bitchin) käytökseen ja annetaan neuvoja siihen miten me mimmit voimme käytöksellämme tehdä itsestämme unelmatytön juuri sille miehelle kenen kanssa oikeasti halutaan jotain saada aikaankin. Jokainen kappale perustuu erilaisten prinsiippien varaan jotka revitään täysin auki niin että hölmömpikin ymmärtää mitä niillä haetaan. Mutta HOXHOX! Mä en toki koe, että näitä neuvoja kannattaa soveltaa ihan joka ikiseen mailakkaaseen joka tulee vastaan ja saa nanosekunnissa pikkuhousut viheltää, vaan juuri niihin sellaisiin kenen kanssa haluaisi nähdä tulevaisuuden. Myös naisilla on perustarpeet, joita itse ainakin täytän kasuaaleilla seksikohtaamisilla enkä todellakaan aio tulevaisuudessakaan niihin käyttää sen enempää energiaa tai aikaa tanssimalla Argovin Shertsan neuvojen tahtiin.

 

”The difficult part isn’t getting a man’s interest.

The trick is knowing how to sustain it.”

 

Kirjassa ei syyllistetä naisia vaan yksinkertaisesta nojataan faktaan että meihin on alkukantaisesti luotu jonkinlainen miellyttämistarve jota täyttämällä me oletetaan saavuttavamme se monelle ultimaattinen päämäärä – mies, perhe ja tasapainoinen elämä. Eikä me vaan yksinkertaisesti tajuta, että tehdään kaikki väärin miesten näkökulmasta. Toki on olemassa myös niitä ultimaattisen tunneautistisia miehiä joita ei vaan mitenkään saa nalkkiin, ja tuskin näilläkään neuvoilla homma sellasten asbergerien kanssa natsaa (Näistä tullut taas kerättyä muuten muutama tarina ja sulka hattuun jotka tuun vielä lähipäivinä teille kertoon).

 

Perusajatus koko hommassa on se, ettei oikeasti ole huijausta että miesten täytyy saada metsästää. Ja vaikka kuinka helvetin huumassa sä mimminä olisit tilanteessa, ja kaikki tähdet tuntuis olevan kohdallaan, sä et vaan jumalauta saa näyttää sitä sille miehelle. Sä et saa olettaa olevas turvassa ja että voit sanoa suoraan mitä tunnet tai näyttää teoillasi että haluat nähdä vaivaa sen miehen eteen, koska mies ei saa koskaan tuntea hallitsevansa tilannetta. Ja jos se kokee vetelevänsä naruja, on tilanne jo long gone. Toki kun parisuhde etenee, pätee taas ihan eri säännöt mutta päästäksesi siihen asti sen monnin kanssa, sun täytyy osata hillitä itsesi. Ja tää on varmasti monelle ajatus jonka ootte kuulleet heiteltävän yhdestä sun toisesta suunnasta, mutta se tässä kirjassa on se hiton kova juttu, että se antaa konkreettisia esimerkkejä ja käyttäytymismalleja joiden mukaan toimimalla homman pitäs natsaa. Niin… ja mikäli sä haluat sen miehen pitää niin niiden panemishommien kanssa on vaan odotettava (Tätäkään en haluaisi uskoa, mutta kirja avaa silmät myös syille miksi). 

 

Kirja ei toki kerro ainoastaan siitä miten sen suhteen saa toimimaan, vaan antaa myös silmiä avaavia neuvoja parisuhteessa oleville. Oon kuullut, että tää opus on myös antanut joillekin omantunnonarvoa ja rohkeutta lähteä helvettiin parisuhteesta, joka ei toimi ja jota on yrittänyt saada toimimaan antaen sille kaiken ja täten ollen jatkuvasti alakynnessä. Joten myös sä seurusteleva out there, joka mahdollisesti tunnet että sun tilanne ei oo kaikki mitä oikeesti haluat, ehkä kannattais antaa kirjalle mahollisuus. 

 

”If the choice is between her dignity

and having a relationship,

the bitch will prioritize her dignity above all else. ”

 

Mä ainakin aion tulevaisuudessa noudattaa näitä neuvoja ja olla kirjan kuvailema bitch (ja tässä nyt tarkennuksena tällä ei tarkota oikeasti ämmämäistä käytöstä vaan termi bitch avataan jo kirjan ensisivuilla ), koska ihan oikeesti ne tuntuu vaan nyt vaan niin itsestäänselvyyksiltä, et toivon jonkun antaneen mulle tän luettavaksi jo vuosia sitten. EI MUUTA KU KIRJA TILAUKSEEN JA HOMMIIN MUIJAT!

 

Ps. Jos joku on jo lukenut tämän, niin haluaisin kuulla mielipiteitä – Koitko naurettavaksi propagandapaskaksi vai oliko tästä oikeasti apua?  

 

(Kirjan voi tilata suomeen esim. Ebaysta ja laillisia pdf-latauslinkkejä on internet tulvillaan)

suhteet rakkaus kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *