Sunnuntain munaton ja sokeriton mustikkapiirakka

 

Muutama kuukausi sitten päätin poistaa täältä kaikki aiemmat postaukseni, kun vaan ei löytynyt aikaa kirjoittamiselle. En kuitenkaan päättänyt lopettaa vaan ottaa hetken aikaa ja tehdä blogista vieläkin enemmän itselleni sopivan jaoittelematta tätä mihinkään kategoriaan, sillä elämäni ei ole pelkästään perhe, ei koti, ei ruoka. Tänään sitten koitti se aika aloittaa homma uudelleen ja sekin lähti yhdestä mustikkapiirakasta.

Meidän 4 hengen taloudessa on yksi pieni joka on allerginen maidolle ja kananmunalle, sen lisäksi tänään oli kuiva-ainekaappi josta ei löytynyt sokeria (äh, tämän vuoksi pitäisi lähteä kauppaan sen listan kanssa) joten ei auttanutkun sekoittaa vähän kaikkea ajatuksella ”sitä saa mitä sattuu tulemaan.

Ps. Tätä ei kannata tehdä mikäli esimerkiksi vieraita on tulossa tunnin sisään tai makeanhimo ei kestä pientä odottelua, sillä munattomana kaipaa uunin jälkeen hieman aikaa jähmettyä ja vetäytyä. Ohje sisältää kookosta eri muodoissa, mutta uskoisin että jopa ei kookosen ystävä tätä uskaltautuisi syömään, sillä kookoksen maku ei ole dominoivassa asemassa.

Mustikkapiirakka ilman munaa ja sokeria

Pohja:

Margariinia 150g

Vehnäjauhoja 3dl

Leivinjauhetta 1tl

Kardemummaa 1tl

Hunajaa 3rkl

Laita uuni lämpenenään 200 asteeseen. Lisää kuivataineet kulhoon ja lisää joukkoon voi ja hunaja. Nypi seos ”murusiksi”. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:

Mustikoita 5dl

Kookosmaitoa 2dl

Kookoshiutaleita 1dl

Kardemummaa 2tl

Hunajaa 3rkl (Hunajaa voi lisätä täytteeseen maun mukaan,omani jätin hieman kirpeämmäksi)

Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jähmettyä n. tunnin ajan.

(Mikäli kuitenkin haluat täytteen jähmettyvän nopeasti, täytteeseen voi lisätä 2 kananmunaa)

Ihanaa sunnuntaita!

<3 V

Koti Ruoka ja juoma Oma elämä