Tavallinen – Lukuvuosikalenterini

Meillä oli äitini kanssa tapana käydä kouluvaateostoksilla hieman ennen kouluvuoden alkamista. Usein sain valita uuden paperisen lukuvuosikalenterin, penaalin ja pitkähihaisen paidan viileneviä syysaamuja varten. Suunnittelin ajoissa, mitä laittaisin päälle ensimmäisenä päivänä. Lisäksi aloitin hyvissä ajoin lukuvuosikalenterini täyttämisen, johon merkkasin huolellisesti kaikki tärkeät tapahtumat. Siihen kalenterin käyttöni jäikin, sillä kalenteri unohtui ensimmäisen kouluviikon jälkeen jonnekin laatikostoni uumeniin.

Haluaisin yhä kovin olla lukuvuosikalenterin täyttäjä, vaikka tällä hetkellä en opiskelija olekaan. Viime vuonna Helsinkiin muuttaessani täytin paperikalenteriani huimat kaksi kuukautta, joten tänä vuonna en aio edes harkita kalenterin hankkimista. Siitä lähtikin ajatus, että jaan tänne asioita, joita pyrin toteuttamaan seuraavan vuoden aikana:

 

 

Syksyn ja talven odottaminen uudessa kodissamme: Olimme poikaystäväni kanssa todella onnekkaita löytäessämme alkuvuodesta ensimmäiseksi yhteiseksi asunnoksemme hyvin mieleisen kaksion. Odotamme innolla, miltä ikkunastamme näkyvä maisema näyttää syksyllä ja talvella. Lisäksi aion sytytellä paljon kynttilöitä ja nauttia lampuista, jotka vihdoin saimme pitkän tuskailun jälkeen kattoomme asennettua.

Kuntosalilla uusia tuulia: Käyn kuntosalilla ja treenaan tavoitteellisesti. Pidän kovasti voimapainoitteisesta treenaamisesta ja siksi keskitynkin pääasiassa nimenomaan kehittämään maastavetoa, kyykkyä, penkki- ja pystypunnerrusta. Haluaisin kuitenkin lisätä treeneihini toiminnallisuutta ja kehittää itseäni vieläkin monipuolisemmin.

Harrastukseni pariin palaaminen: Olen asunut pian vuoden Helsingissä ja ajatukseni ovat olleet paljon uuden arjen rakentamisessa ja paikalleen asettumisessa. Nyt koen asettuneeni Helsinkiin ja olenkin alkanut haaveilemaan laulutunneille palaamisesta vuoden tauon jälkeen. Laulaminen ja pianolla säestäminen on suuri voimavarani arjen keskellä. Olen harrastanut pop/jazz –laulua noin seitsemän vuotta ja klassista laulua pari vuotta. Nyt haasteena on vain vuorotyö sekä valinta laulutyylien välillä. Haluaisin laulamisen kautta opetella samalla esiintymisjännitykseni hallintaa ja sen kanssa toimimista. Siitä olisi hyötyä varmasti myös myöhemmin työelämässä.

Barista-koulutus: Olen kahvilassa töissä, joten pyrin saamaan mahdollisimman pian barista-koulun käytyä loppuun. Koulutus keskeytyi keväällä, joten syksyn loppuun mennessä olisi aika saada kauniit latte art –sydämet ja tulppaanit cappuccinoihin onnistumaan.

 

 

Olla tekemättä mitään: Usein selaan puhelinta samaan aikaan kun televisio pauhaa taustalla. Lisäksi saatan samalla odottaa kun kananmunat keittyvät ja stressata seuraavan päivän menoa. Miten siinä voi kukaan rentoutua tai elää hetkessä? Ehkä voisin vain istua siinä hetkessä hieman liian kauan ja olla tekemättä yhtään mitään. Sitä paitsi, tylsistymisen on tutkittu vahvistavan luovaa ajattelua.

Unelmointi ja tulevan suunnitteleminen: Pidän kovasti tulevan suunnittelemisesta ja haaveilemisesta, mikä onkin tuntunut erityisen tärkeältä tänä keväänä. On hyvä miettiä rauhassa ja ajan kanssa, mitä haluaisi ehkä hakea opiskelemaan tai mitä valitsemani hakukohteet voisivat tarjota minulle tulevaisuudessa; mikä on minun juttuni.

Helsinkiin tutustuminen: Aion tutustua Helsinkiin vieläkin paremmin. Haluaisin käydä aktiivisemmin taidenäyttelyissä ja –museoissa. Lisäksi löysin eräästä antikvariaatista Alvar Aallon kädenjälki Helsingissä -kirjan, johon aion tutustua lukemisen lisäksi kiertäen kohteita myös paikan päällä. Aion toki nauttia myös uusista kahvila- ja ravintolakokemuksista hyvässä seurassa. Vapaapäivinä virkistävintä on tehdä arjesta poikkeavia asioita ja kokea jotain uutta.

Blogi ja uusia työkuvioita: Välivuosi on oivaa aikaa kokeilla uutta, tarttua mahdollisuuksiin, joita ei ehkä olisi muuten edes huomannut. Haluan tutustua itseeni kirjoittamisen kautta ja kehittyä. Aion ottaa haasteet vastaan, joita minulle tarjotaan ja kuten olen ennenkin sanonut, olla utelias.

 

Tältä näyttää tulevan lukuvuoden kalenterini. Mitä teidän kalenteristanne löytyy?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *