1+1 vauvadokkaria: Katso ilman kyyneleitä, jos voit!

Vauva leikkii The Variety Show.JPG

Joskus tekee mieli katsoa jotain asiapitoisempaa ohjelmaa, joka kuitenkin viihdyttää samalla. Aina silloin tällöin päädyn selailemaan suoratoistopalveluiden dokumenttivalikoimaa, ja nyt haluan vinkata teille muutamasta vauva-aiheisesta dokkarista.

Aivan varmasti nämä dokkarit toimivat myös ihmisille, joilla ei ole lapsia. Dokumentit ovat hyvää yleistietoa ja auttavat ymmärtämään omaa kasvuamme ja elämän alkua.

https://youtube.com/watch?v=TAcOcIfxP58%3Fecver%3D2
Video: 9 Months That Made You trailer

Ylellä on alkanut uusi dokumenttisarja Prisma: Ensimmäiset yhdeksän kuukautta (eng. 9 Months That Made You), jossa käydään läpi raskaus ja nimenomaan lapsen kehittyminen alkiosta ja sikiöstä ihan vauvaksi. Kolmiosaisessa sarjassa lääkärit kertovat ihmisen alun vaiheista välillä jopa erittäin pikkutarkasti.

Tämä äärimmäisen mielenkiintoinen dokumenttisarja on alun perin BBC:n tuotantoa, ja Ylellä se nähdään osana Prisma-tiedeohjelmia. Jaksot nähdään televisiossa Yle TV1:llä keskiviikkoisin klo 19.00. Yle Areenassa jaksot ovat vain 14 päivän ajan, joten tähän helmeen kannattaa tutustua mitä pikimmiten!

https://youtube.com/watch?v=LHqUMqvL1RQ%3Fecver%3D2
Video: The Beginning of Life trailer

Kun oma poikani oli vain viikkojen ikäinen, katsoin Netflixistä paljon kaikenlaista pojan nukkuessa tai syödessä sylissäni. Innostuin aloittamaan mielenkiintoisen The Beginning of Life -dokkarisarjan lapsen kehityksestä, jossa sekä lääkärit että vanhemmat kertovat eri asioiden merkityksestä lapsen kasvamisessa ja kasvatuksessa. En kuitenkaan pystynyt katsomaan ohjelmaa ensimmäisiä synnytyskohtauksia pidemmälle, sillä tuolloin oma synnytykseni oli aivan liian tuoreena mielessäni ja herkistelin vähän kaikkea.

Nyt kuitenkin haluan ehdottomasti muistaa tämän mahtavalta vaikuttavan sarjan, ja haluan sen teillekin jakaa. Tämä vuodelta 2016 oleva kuusiosainen dokumenttisarja hyödyntää paljon uusinta tiedettä. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Netflixissä.

 

 

 

 

 

Kuva: The Variety Show (kun meidän poika oli vielä niin kovin pieni).

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *