Bachelor-katsaus: 22. kausi, talvisarja ja muut juorut!

the_bachelor_arie_luyendyk_jr.jpg

Joka kerta, kun suunnittelen tekeväni Bachelor-aiheisen postauksen, on mielessäni niin monta uutista ja aihetta, että jätän ahdistuksissani maratoonipostauksen kirjoittamisen välistä. Jos asiaan alkaa tutustua, on Bachelor-maailma niin suuri ja monisyinen, että sen seuraaminen kävisi helposti työstä (ah, mikä työ se olisikaan!). On olemassa ne viralliset ohjelmat ja niiden spin-offit, on osallistujien sometilit, podcastit, vierailut muissa ohjelmissa, juorut… Perataan nyt taas isoimmat uutiset viime ajoilta!

Tammikuun 1. päivä Yhdysvalloissa alkoi originaalin The Bachelor -sarjan 22. tuotantokausi, jonka päätähtenä on tutunoloinen Arie Luyendyk Jr. Jos olet seurannut näitä sarjoja jo pidempään, muistat varmaan Arien The Bachelorette -sarjan 8. kaudelta, jolloin hän tuli toiseksi kisassa etelän kaunottaren Emily Maynardin sydämestä.

Spekulaatio valinnasta kävi kuumana koko syksyn, sillä Rachelin The Bachelorette -kauden päätyttyä kesällä ei ollut millään tavalla selvää, kuka seuraavaksi etsii puolisoa itselleen. Rachelin hylkäämät herrat eivät joko olleet tarpeeksi houkuttelevia kokonaisen ohjelman päätähdeksi tai eivät olleet tuotannon tahtomia tahdottomia nukkeja (I’m looking at you, Peter).

The Bachelor S22 Arie.jpg

Moni piti Arieta liian vanhana, sillä herralla on jo tyylikkäästi harmaata hiuksissaan, mutta samoilta ihmisiltä unohtuu helposti, että edellinen Bachelor Nick Viall oli ohjelmaa vetäessään myös 36-vuotias. Onneksi ohjelmaan valitut naiset eivät olleet pelkästään 22-vuotiaita, mutta monet kolmekymppisistä osallistujista on karsiutunut jo pois näiden ensimmäisten viikkojen aikana.

Bachelor Winter Games cast.jpg

Koska tämän vuoden talviolympialaiset sekoittavat Yhdysvalloissakin normaalielämän moneksi viikoksi, haluaa ABC päästä käsiksi kisahuumaan. Uusi spin-off-sarja The Bachelor Winter Games saa ensi-iltansa 13. helmikuuta, ja olympialaisaiheista deittailusekoilua nähdään neljän jakson verran. Ohjelman osallistujat koostuvat Bachelor-sarjojen kisaajista ympäri maailman, ja Suomikin on edustettuna! Bachelor Suomi -sarjan ensimmäisen kauden muistetuin osallistuja Jenny Helenius nähdään pitämässä Suomen lippua korkealla.

bachelor_winter_games_s1_jenny_finland.jpg

Ohjelmassa kisaillaan talvilajeissa ja samalla ”etsitään rakkautta”, eli samalla tutulla teemalla mennään. Amerikkalaiset osallistujat ovat eri kausilta, ja mukana ohjelmassa on myös kaikkien aikojen ensimmäinen Bachelorette-pariskunta eli Trista ja Ryan Sutter.

Vaikka kansainvälinen aspekti ei ihan älyttömästi kiinnosta, lähinnä, koska kaikkia kisaajia ei tunne etukäteen, on aina mahtavaa saada uutta tekemistä Bachelor Nationille. Tsemppiä Jennylle!

https://youtube.com/watch?v=mIJS-ilJwgo%3Fecver%3D2
Video: Speechless guest-starring Nick Viall (NBC)

Moni Bachelor-sarjoihin osallistunut ihminen päätyy tai ainakin haluaisi päätyä viihdealalle, ja aika moni siinä onnistuukin tavalla tai toisella. Esim. The Bachelorette -sarjan 5. kauden tähti Jillian Harris on nykyään sisustussuunnittelija Suomessakin nähtävässä kanadalaisessa tosi-tv-sarjassa Remppa vai muutto ja 6. kauden tähti Ali Fedotowsky on Home and Family -nimisessä aamuohjelmassa.

Viime aikojen näyttävimmästä repäisystä on vastuussa edellisen kauden Bachelor eli Nick Viall, joka nähtiin loppuvuodesta amerikkalaisessa Speechless-komediasarjassa vierailevana tähtenä. Ennen tätä hänet nähtiin perinteisesti Dancing with the Stars -tanssiohjelmassa, ja sitten hän jo marraskuun lopussa erosikin tuoreen tosi-tv-kihlattunsa Vanessan kanssa. Ilmeisesti Nick tullaan näkemään näyttelijän hommissa useamminkin, sillä hän todella tuntuu haluavan siitä uran itselleen.

The Ben and Ashley I Almost Famous Podcast.jpg

Suurin osa Bachelor Nationiin ohjelman kautta automaattisesti liittyvistä ihmisistä päätyy kuitenkin somevaikuttajiksi muun uransa ja elämänsä ohella. Kun muutamassa viikossa ruudun ensiesiintymisestä sosiaalisen median seuraajien määrä kasvaa sadoilla tuhansilla, ei ole mikään ihme, että mainostajatkin heräävät. Tätä maailmaa seuraavia vaan tuppaa naurattamaan, että kaikki osallistujat mainostavat sometileillään samoja tuotteita patjoista hampaanvalkaisuun ja boxitilauksista ruokatilauspalveluihin. Suotakoon jokaiselle tilaisuus ansaitsemiseen, mutta monet heistä voisivat kyllä opetella piilomainontaa koskevan lainsäädännön.

Viime kuukausina, varsinkin leikkauksesta toipuessani, minua ovat viihdyttäneet muutamat Bachelor-ihmisten pitämät podcastit. Suoraan Bachelor-ohjelmia käsittelee The Ben and Ashley I Almost Famous Podcast, jossa 20. Bachelor Ben Higgins sekä 19. The Bachelor -kaudelta ja kahdelta Bachelor in Paradise -kaudelta tuttu Ashley Iaconetti käyvät läpi sekä franchisen ohjelmia että niistä tuttujen ihmisien kuulumisia.  Tässä podcastissa tykkään erityisesti rennosta asenteesta, halusta pitää fanit informoituna Bachelor-maailman tapahtumista sekä loputtomasta määrästä hyviä vieraita. Ashley ja Ben ovat muuten mukana myös Winter Games -ohjelmassa!

Lisäksi hyviä Bachelor Nationin podcasteja on esimerkiksi Becca Tilleyn (The Bachelor 19. ja 20.) Scrubbing in with Becca Tilley, missä Becca ystävineen seuraa pakkomielteenomaisesti Greyn anatomiaa ja juttelevat omista elämistään; Ashley I.:n oma I Don’t Get It -podcast, jossa hän höpöttelee kaikkea tyttömäistä ja populaarikulttuuriin liittyvää erityisesti siskonsa kanssa; ja Help! I Suck at Dating with Dean Unglert, missä edelliseltä The Bachelorette -kaudelta tuttu ja itsensä täysin BiP:ssä munannut Dean käy läpi deittailuhistoriaansa ystävien ja ammattilaisten avulla.

Jade Tanner Emerson.jpg

Huh! Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta muistutetaan nyt vielä muutamasta vauvajutusta (Jaden ja Tannerin Emerson-vauva on syntynyt, ja Carlyn ja Evanin Isabella-tyttö syntyy piakkoin) sekä vaikka oikeudenkäynneistä (19. kauden Bachelor Chris Soules on syytettynä kuolonkolaripaikalta pakenemisesta; ja The Bachelor -sarjassa työskennellyt naispuolinen tuottaja on haastanut tuotantoyhtiö Warner Brosin oikeuteen seksuaalisen häirinnän sallimisesta työpaikalla, ja tämä juttu saattaa olla välimieskäsittelyssä).

Uusinta The Bachelor -kautta voi seurata myös lukuisten recap-katsauksien kautta, joita on osana monta muuta ohjelmaa tai vlogia tai blogia tai mitä vaan!

 

Seuraatko Bachelor-sarjoja, mitä, kuinka paljon, ja kuka on suosikkisi? 🙂

 

 

 

 

 

Kuvat: ABC (1.-4.), iHeartRadio (5. ), Us Weekly (6.).

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *