Downton-suosikki palaa ruutuun: Jamaica Innin majatalo

Jamaica Innin majatalo Jessica Brown Findlay.jpg

Jylhiä maisemia, komeita ihmisiä, moraalitonta toimintaa, sekä kiltti ja kaunis päähenkilö: Ylellä tänään tiistaina 14.3. alkava synkkä pukudraama Jamaica Innin majatalo sijoittuu 1820-luvun Englannin koviin aikoihin. Kolmiosaisen minisarjan pääosassa on Downton Abbey -sarjasta tuttu Jessica Brown Findlay (Lady Sybil), jonka hahmon kohtaloa katsojat pääsevät seuraamaan läpi tuulen ja tuiskun.

Brown Findlayn esittämä Mary muuttaa äitinsä kuoleman jälkeen tätinsä luo Cornwallin rannikolla sijaitsevaan majataloon, mutta pian käy ilmi, että tädin mies pyörittää varsin rikollista ja moraalisesti epäilyttävää elinkeinoa. Mary on pohjimmiltaan hyvä, mutta hän joutuu pohtimaan luottamusta, nälkää, rakkautta, rahaa ja arvoja luoviessaan uudessa elämässään uusien sukulaisten ja ystävien parissa.

Jamaica Innin majatalo (eng. Jamaica Inn) perustuu Daphne du Maurierin samannimiseen romaaniin vuodelta 1936, ja siitä on tehnyt elokuvaversion itse Alfred Hitchcock. Tämä uusi minisarja on ollut teossa jo kauan, mutta kirjailijan pojan mukaan vasta tämä Emma Frostin ja BBC:n ehdotus minisarjaksi sai kirjan tarinan toimimaan muuttamatta sen perusasioita. Kirja edustaa ennen varsin suosittua ja muodikasta kauhuromantiikan suuntausta (’gothic novel’), mikä tulee tässä vuoden 2014 minisarjassa hyvin esille tarinan lisäksi synkässä ulkomuodossa.

https://www.youtube.com/embed/SwYu2d5t0KE?ecver=2

Yleensä tällaiset menneeseen aikaan sijoittuvat pukudraamat uppoavat englantilaisiin kuin kuuma veitsi voihin, mutta he ovat myös tottuneet odottamaan laatua, ja Jamaica Innin majatalo ei onnistunut vakuuttaamaan katsojia hyvän alun jälkeen. Ensimmäisessä jaksossa oli tuhansien valitusten perusteella ääniongelmia näyttelijöiden puheen ollessa epäselvää, ja monet katsojat kertoivat joutuneensa laittamaan tekstityksen päälle. Voi, kauhistus! Onhan se ikävää, jos äänitykseen liittyvien asioiden takia katsomisnautinto kärsii, mutta ongelmana on kuulemma ollut nimenomaan mumina, joka johtuu ilmeisesti mahdollisimman aidoiksi halutuista cornwallilaisaksenteista. Veikkaanpa, että meillä suomalaisilla katsojilla ei tule olemaan samaa ongelmaa.

Jamaica Innin majatalo nähdään Yle TV1:llä kolmena perättäisenä tiistai-iltana klo 21.45, alkaen tänään 14. maaliskuuta. Kaikki sarjan kolme jaksoa ovat jo katsottavissa Yle Areenassa, missä ne ovat vielä vajaan parin viikon ajan. Katseluiloa!

 

 

 

 

 

 

Kuva: Yle/BBC.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *