Fanitatko popkulttuuria? Tule mukaan Popcult-tapahtumaan!

Eikö olisikin mukavaa viettää lauantaipäivää omien fanituskohteiden kuvitteellista (tai konkreettista) lippua korkealla heiluttaen, samanhenkisiä ihmisiä kohdaten ja aiheeseen liittyvästä ohjelmasta nauttien? Tule mukaan Popcult Day -fanitustapahtumaan Helsingin Kulttuuritalolle tänä lauantaina 12. toukokuuta!

Eikö ollutkin hieno mainos? :) Promoan tapahtumaa ihan omasta tahdostani ja hiukan vain ketunhäntä kainalossa, sillä olen ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä kyseistä tapahtumaa.

Muistattehan, kuinka aina kerran vuodessa kokoan San Diegon Comic-Conin parhaita juttuja jättimäisiin postauksiin? Ja kuinka fiilistelen tuota popkulttuurin aarrearkkua, johon osallistuminen on unelmani? Ihan samaan mittakaavaan emme pääse Suomessa, mutta meiltäkin löytyy varsin pätevä popkulttuurin fanitustapahtuma.

Etsin viime vuonna tietoa asiasta, ja kaikkien genremäisesti yhteen asiaan keskittyvien conien (eng. 'convention', suom. kokoontuminen, kokous) keskeltä erottui kaikkien kukkien kukkimisen salliva Popcult Helsinki.

Otin yhteyttä järjestäjiin, ja ängin itseni mukaan. Silleen kivasti, tottakai.

Helsingin Kulttuuritalolla ovet aukeavat lauantaina klo 10, ja kahdeksan tunnin aikana on luvassa monipuolisesti ohjelmaa luennoista naisten nörttikuoron esiintymiseen ja kunniavieraista työpajoihin. Paikalla on myös taidekuja, jossa harrastavat taiteilijat myyvät omia upeita popkulttuuriteoksiaan, sekä myyntialue, jossa voi tuhlata loputkin rahansa hahmotuotteisiin ja muuhun mukavaan.

Kunniavieraina tapahtumassa ovat Samuli Torssonen, joka on tunnettu luomastaan Star Wreck -parodiaelokuvasarjasta sekä mm. Tuntematon sotilas -elokuvan efektisuunnittelijana, sekä Tatu Tiihonen, joka on mm. kääntänyt Doctor Who'ta ja ohjannut lukuisia piirrettyjen elokuvien ja sarjojen dubbauksia. Tiihosen kunniavierasohjelmassa on mukana myös ääninäyttelijä Heljä Heikkinen, joka on mm. Ryhmä Haun Samppa ja Urhean Merida sekä uusien Muumien Niiskuneiti.

Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa tapahtuman ohjelmakartta, sillä valikoimaa on niin paljon, etten millään voi kaikkia mainita tässä! Sen sijaan nostan esille muutaman henkilökohtaisen suosikin (kunniavieraiden ohjelmien ohella):

  • “Good evening, Europe!” — puhutaan Euroviisuista!
  • Brrrr — talven vääränlaiset kirot fiktiossa
  • Poptutkija fanina, fani poptutkijana – Paneeli popkulttuurin tutkimuksesta
  • The Red Road: Pohjois-Amerikan alkuperäiskansat televisiossa
  • Popkulttuuria korville — ääni ja musiikki tarinankerronnassa.

Niin siistiä!! Ohjelmasta oikeasti tuntuu löytyvän jokaiselle jotakin, oli kyseessä sitten amerikkalaiset TV-sarjat, anime, musikaalit tai vaikka Star Trek. Jos omaksi lempihahmoksi pukeutuminen kiinnostaa, tämä on se hetki toteuttaa villeimmätkin unelmasi, sillä kukaan ei ihmettele, jos pukeudut jättimäiseksi kahvikupiksi tai olkalaukkusi on täynnä puisia vaarnoja (paitsi ehkä järkkärit: älä tee niistä oikeasti teräviä).

Muistamisen arvoista on myös se, että vaikka juuri sinun fanituskohteesi ei löydy ohjelmalistasta, voi ja kannattaa paikalle saapua joka tapauksessa. Laita vaan se 1800-luvun alun Jane Austen -mekkosi päälle tai pukeudu kaverisi kanssa Tatuksi ja Patuksi, ja tule mukaan! Valmistaudu kertomaan hahmostasi ja fanituksestasi sekä jopa poseeraamaan valokuvissa. Fanittaminen on Popcultissa yhteisöllistä. <3

Pukeutuminen ei ole millään tavalla pakollista, enkä minäkään fanita ulkoisesti tällä kertaa mitään tiettyä juttua. Heilun siellä kameran ja kännykän kanssa ja päivitän tapahtuman somekanavia. Tule moikkaamaan!

Yleisenä tietona vielä sen verran, että Popcult Helsinki on meidän kaksipäiväinen perustapahtuma, mutta tällä kertaa järjestämme yhden päivän Popcult Dayn ja ehkä myöhemmin tänä vuonna jotain kivaa, ja ensi vuonna palaamme jälleen suuremman tapahtuman voimin.

 

Popcult Day 2018

Kulttuuritalo, Helsinki

lauantai 12.5.2018 klo 10-18

ikärajaton

liput ovelta ja ennakkoon 14 € (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi)

 

 

 

 

 

Kuvat: Popcult Day.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.