Hakekaa kätilö! -sarjan 6. kausi kaukomailla ja kotipuolessa

Perjantai-illat saavat jälleen tarkoituksen, kun historiallinen draamasarja Hakekaa kätilö! (eng. Call the Midwife) jatkuu Yle TV1:llä uusin 6. tuotantokauden jaksoin! 1960-luvun Lontooseen sijoittuva sarja seuraa köyhällä Poplarin alueella työskenteleviä kätilöitä, joista osa on tavallisia sairaanhoitajia ja osa nunnia luostarissa, joka toimii sarjassa kätilötyön keskuspaikkana. Alun perin yhtä kätilöä seurannut sarja on menestyksekkäästi laajentunut ryhmävetoiseksi draamaksi, jonka suosiolle ei näy loppua.

Video: Call the Midwife series 5 Christmas Special trailer

Hakekaa kätilö! -sarjan tuotantokausien, joita nimitetään Englannissa nimellä 'series' eikä 'seasons' (Am.), välissä on totuttu näkemään juuri ennen vuodenvaihdetta joulujakso, joka vastaa pituudeltaan televisioelokuvaa ja on Suomessa perinteisesti pätkäisty kahteen melkein tavallisen pituiseen jaksoon. Näiden erikoisjaksojen tapahtumat ovat normaalisti poikenneet tavallisten jaksojen arjesta, ja vuoden 2016 joulujaksossa myös tapahtumapaikka on varsin erilainen. Voi, kunpa jatkossa Yle voisi näyttää nämä joulujaksot oikeasti joulun aikaan, jotta pääsisimme nauttimaan sarjan ainutlaatuisesta joulutunnelmasta!

Nonnatus Housen hoitohenkilökuntaa pyydetään jouluna lähtemään Etelä-Afrikkaan auttamaan pahasta henkilövajeesta kärsivää pientä maalaisklinikkaa. Suurin osa sarjan päähahmoista viettää erikoisjakson Afrikassa tutustuen paikallisiin, avustaen synnytyksissä ja hoitaen klinikan asioita paremmalle tolalle. Jakson tarkoitus on varmasti panna koti-Lontoon asiat tärkeysjärjestykseen hahmoille, mutta jakson tapahtumat ja sijainti avaavat katsojille paremmin myös sarjan historiallista kontekstia, sillä Etelä-Afrikka on brittien entinen siirtomaa.

Video: Call the Midwife series 6 trailer

Kahden jakson pituisen joulujakson jälkeen siirrytään varsinaisen 6. tuotantokauden pariin, ja luvassa on totuttuun tapaan kahdeksan varsinaista jaksoa sekä ensi vuoden puolella nähtävä joulujakso. Tämän uusimman kauden teemat ovat jälleen sekä suuria yhteiskunnallisesti että vavisuttavia sarjan hahmoille, oli kyseessä sitten naisten sukupuolielinten silpominen tai satamatyöläisten työolot. Uusia hahmoja saapuu, vanhoja tuttuja palaa ja poistuu, ja katsojat kyynelsilmin myötäelävät näiden 60-luvun hahmojen jokapäiväistä arkea. Lämminhenkinen ja elämänmakuinen Hakekaa käilö! onnistuu koukuttamaan jakso toisensa jälkeen, ja kaikeksi onneksi sarjaa on luvassa takuuvarmasti ainakin pari tuotantokautta lisää.

 

Hakekaa kätilö! 6. kausi

Alkaen pe 31.3. klo 19.00 Yle TV1

Yle Areena

 

 

 

 

Kuvat: BBC/Yle.

Kommentit

Suttastiina

Ahh, on taas lauantaille aamiaissarja!

Viime perjantaina loppuneen "Poika joka katosi musiikkiin" tilalle jo ehdinkin haikailla sopivaa seuraajaa ja Kätilöt ottavat sen paikan esiliinat liehuen :)

Maria Hakkala

Ai, että, tää sarja sopii kyllä tosi hyvin myös lauantaiaamuihin! :)

Hyvä, kun sä tiedottelet täällä näistä sarjoista. En muuten varmaankaan huomaisi niiden alkamista. Vielä, kun Bones alkaisi, niin vuosi on pelastettu!

Maria Hakkala

...ens viikolla olisi luvassa tietoa lisää... *a-vink* *a-vink*

Domppa (Ei varmistettu)

Voi veljet ja veljenpojat! Olin henkisesti varautunut odottamaan uusia jaksoja jonnekin syksyn puolelle (jolloin ne oletettavasti ilmestyvät Netflixiin), joten yllätyin melkoisesti kun puolisoni (!!) bongasi sarjan palaavan YLElle jo nyt. Mainiota, kerrassaan mainiota!

...vielä kun kämppikset eivät jatkuvasti kommentoisi katselunautintoani kyselemällä, että "taasko sä katot sitä aborttiohjelmaa?"...

Maria Hakkala

Yle ilmeisesti odottaa/ joutuu odottamaan, että sarja on loppunut Briteissä, sillä tällä kaavalla jaksot on aikaisemminkin nähty Suomessa. Liian pitkä odotus! :)

Kommentoi