HBO Nordic: jäähyväiset Boardwalk Empirelle & uutuuksia

boardwalk.jpg

Kuva: HBO

Tänä syksynä saamme sanoa hyvästit jo toiselle HBO:n menestyneelle suosikkisarjalle, kun Boardwalk Empire panee pisteen laittomuuksilleen tämän viikon lopussa. Sarja lopettaa esityksensä viidennen kauden loppuun, ja kuten HBO:lla on tapana, lopetetaan sarja tarkoituksella tiettyyn pisteeseen. Mikään ei pistäisi niin paljon vihaksi kuin lopettaa tämän sarjan tyylinen eeppinen tuotos kesken, jättäen fanit ihmettelemään, oliko sarjan viimeinen jakso tarkoituksella hiukan keskeneräisen oloinen. Jo viime tammikuussa HBO ilmoitti sarjan päättyvän tähän viidenteen kauteen, mikä on yleensä tuotantoyhtiön tapa lopettaa huipulla, kun ensimmäiset väsymisen merkit alkavat näkyä.

Kuten True Blood:lla, on Boardwalk Empire:llakin tiedossa faneille kaikkea hauskaa loppuahdistusta lievittämään. Yllä oleva kuva on HBO Nordicin kilpailusta, jossa voi voittaa joko tuon kuvassa näkyvän Nuckyn puvun, Game of Thrones -tuotepaketin tai HBO Nordic -tuotepaketin! Aika mieletöntä, että voi voittaa noinkin ison ja merkittävän asian suoraan sarjan kuvauksista! Kilpailuun voi osallistua HBO Nordicin Facebookissa kommentoimalla mitä HBO Nordicin sarjaa suosittelisi ystävälle ja miksi. Tärkeä osa kilpailua on äänestäminen, sillä voittajat arvotaan eniten ääniä saaneiden kommenttien kesken, ja kilpailussa on mukana kaikki Pohjoismaat. Jos tuntuu siltä, että runosuoni pulppuaisi tänään, aikaa osallistua on tämän kuun loppuun.

//www.youtube.com/embed/_X9NU7joizg” width=”854″>

Video: Boardwalk Empire Season 5: The Final Shot – A Farewell to Boardwalk Empire

Jälleen kerran True Blood:in jalanjälkiä seuraten on HBO julkaissut myös Boardwalk Empire:lle oman muistelujakson YouTubessa, jonka puolituntisen aikana kerrataan sarjan lähtökohtia ja niin sanottua matkaa sekä muistellaan sarjan parhaita hetkiä tekijöiden kesken. Lähipäivien aikana julkaistaan varmasti muutakin mielenkiintoista materiaalia sarjan loppumisen kunniaksi, ja tulenpa minäkin muistamaan sarjan faneja blogin jouluarvonnoissa…

Video: The Comeback season 2 trailer

Vuonna 2005 HBO:lla esitettiin kolmentoista jakson verran hassua metakomediaa The Comeback, jonka pääosassa loisti Frendien Lisa Kudrow. Sarja loppui lyhyeen, mutta se oli onnistunut jo kehittämään itselleen vankan kulttiklassikkostatuksen, jonka fanit ovat olleet marginaalissa vankkumattomia. Alkuvuodesta viihdepiireissä alkoi kiertää huhut sarjan mahdollisesta paluusta, ja toukokuussa HBO viimein julkisti puolijulkisen salaisuuden The Comeback:in tulevasta toisesta kaudesta. Sarjan konsepti pysyy ennallaan, ja Kudrow esittää edelleenkin Valerieta, joka painii omien ongelmiensa kanssa viihdemaailman pyörteissä tosi-tv-kameroiden seuratessa hänen liikkeitään. En ole itse katsonut sarjan alkuperäisiä jaksoja, mutta hämmentävän usein tästä sarjasta olen lukenut mainintoja sen ensimmäisestä kaudesta lähtien, ja ainakin trailerin perusteella on hauska yrittää erottaa, ketkä kaikki tekevät vain cameo-rooleja ja ketkä ihan oikeasti esittävät uusia hahmoja. The Comeback:in toisella kaudella voidaan olettaa näkyvän ainakin osa tähdistä, joiden Hollywood-urat käynnistyivät tämän pienen ja oudon sarjan ansiosta. The Comeback saa Yhdysvaltain ensi-iltansa 9. marraskuuta, ja HBO Nordicilla se on nähtävissä perinteisesti seuraavana päivänä.

Video: The Home of Series – HBO Nordic

Tässä yllä on HBO Nordicin ohjelmiston mainosvideo, joka on Suomen televisiossakin pyörinyt. Mainoksen isäntänä toimii Game of Thrones:in norjalaisnäyttelijä Kristofer Hivju, joka esittää sarjassa villitaistelija Tormund Giantsbanea. Hivjun nimmaroima juliste oli muuten The Variety Show’n ihka ensimmäinen arvontapalkinto! Videon lopusta huomaa, että tuo kahden viikon ilmainen kokeilujakso, jota on aikaisemmin jaettu erityisenä, näyttää nyt olevan standardi, joten nyt HBO Nordic kokeiluun, jos sitä et ole vielä testaillut.

the_red_road.jpg

Kuva: HBO Nordic

Koska Jason Momoa ei ole koskaan väärin, nostan vielä HBO Nordicin uutuussarjoista esille The Red Road -sarjan, jonka pääosissa Momoa nähdään. Tämä kuusiosainen sarja on piskuisen SundanceTV:n esittämä, joka ilman Momoan julkisuutta tuskin olisi tänne Suomen valikoimaan päätynyt, Sarjassa on draamaa ja Amerikan alkuperäiskansoja, poliiseja ja alkoholismia sekä Jason Momoa. Mainitsinko jo Jason Momoan? The Red Road oli pienoinen yllätyshitti, ja sen toista kautta kuvataan paraikaa alkuvuoden ensiesitystä varten.

HBO Nordicille on viime aikoina ilmestynyt vaikka mitä uutta ja mukavaa, ja ensi vuodelle on jo julkistettu monta mielenkiintoista sarjauutuutta. Tällä hetkellä HBO Nordicin sarjoista Yhdysvalloissa puhuttaa selkeästi eniten Showtime:n The Affair, jossa tutkitaan kiellettyä suhdetta sekä naisen että miehen näkökulmasta.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *