Heroes will be Reborn

Kuva: NBC

Heroes is back! Viikko sitten julkistettiin tieto, että NBC on kehittämässä jatkoa tälle vuonna 2010 loppuneelle eeppiselle supersankarisarjalle! Erittäin huonona anglismina voin sanoa, että olen istunut tämän uutisen päällä tarkoituksella, sillä olen odottanut lisätietoa tästä rebootista. Tietoa ei siltikään ole tihkunut odotetusti, joten tässä kuitenkin ne tiedossa olevat tärkeimmät pointit

  • reboot (= sarjan henkiin herättäminen) kulkee nimellä Heroes: Reborn
  • Heroes: Reborn on alusta asti suunniteltu event series -malliseksi (= rajoitettu määrä jaksoja, joille ei tule sellaisenaan jatkoa)
  • sarja esitetään vuonna 2015
  • hahmoja ja juonikuvioita ei vielä tiedetä, mutta ne tullaan esittelemään sarjaa edeltävissä nettijaksoissa (web series)
  • alkuperäisen Heroesin luoja Tim Kring on vetämässä myös tätä uutta sarjaa.

 

Tämä sarjan teaser-video esitettin Yhdysvalloissa talviolympialaisten viimeisen kisaillan mainoskatkolla, joten yleisöä sille varmasti riitti. Videohan ei sinänsä kerro vielä mitään, mutta hypeä se nostaa! Olen itse tästä rebootista innoissani, mutta tietyin varauksin. Tykkäsin Heroesista aikanaan todella paljon juonen ja hahmojen omalaatuisuuden vuoksi, mutta en silti muista mihin saakka katsoin tätä nelikautista sarjaa. Katsoin todennäkäisesti jonnekin toisen kauden loppupuolelle asti, mutta muistikuvani näistä jaksoista on varsin hatarat. Kiinnostukseni lopahti kun sarja muuttui hiukan oudoksi, eikä se enää kiehtonut minua samalla tavalla kuin sarjan tajunnan räjäyttävä alku. En ilmeisesti ollut ainoa, sillä kaikessa Heroes: Reborn -uutisoinnissa jaksetaan muistuttaa, kuinka erittäin lupaava sarja kuoli kituen, ja kuinka fanit pettyivät sarjan suuntaan ensimmäisen kauden jälkeen. Entertainment Weeklyn Jeff Jensen kirjoitti hyvän kolumnin tämän rebootin mahdollisesta ongelmallisuudesta, joka tiivistää aika hyvin omatkin tuntemukseni aiheesta; kannattaa käydä lukemassa!

En edes muistanut, että Heroes-sarjaa tehtiin neljä tuotantokautta (muistin sen loppuneen kolmanteen kauteen), ja olen jo hetken aikaa miettinyt sarjan katsomista alusta loppuun. Netflixissä on tarjolla nuo kaikki neljä kautta, joten voisin ne jossain vaiheessa katsoa. Onneksi Heroes: Rebornin ilmestymiseen on vielä aikaa, ja vanhat jaksot ehtii aivan hyvin katsoa kokonaan sitä ennen. En jotenkin usko, että sarjan vanhat näyttelijät tuotaisiin sellaisenaan takaisin, varsinkin kun aika moni hahmo kuoli sarjan aikana (tai näin veikkaisin; en tiedä kun en tosiaankaan ole katsonut sarjaa loppuun). Parhaana versiona ehkä näkisin sellaisen, että muutama vanhan sarjan hahmoista tuodaan jossain ominaisuudessa takaisin, jo ihan fanien kosiskelun takia. Tämmöisillä rebooteilla on aina ongelmana sekä vanhojen katsojien takaisin houkutteleminen että uusien katsojien koukuttaminen. Vaikka olenkin innoissani sarjan saamasta uudesta mahdollisuudesta, en kadehdi sarjan tekijöitä, sillä kovat paineet ja odotukset kohdistuvat heihin.

Kuva: NBC

Jaksaako Heroes: Reborn kiinnostaa, vai olisiko Heroesin pitänyt pysyä kuopattuna menetettynä mahdollisuutena?

 

Kommentit

Amma
Why you little!!

Mulla oli ihan samat fiilikset, eka kausi oli ihan ässää, toka oli vähän semmosta "mitämitä, no on tässä vielä jotain fiilistä" ja kolmannen kauden alkuun muistaakseni jäi mun kattomiset. Ihan huippua jos tästä nyt saataisiin sellainen alkuperäisen fiiliksen vastine.

Maria Hakkala

Nimenomaan! Kyllä tässä ollaan vähän jännän äärellä ensi vuoteen asti. :)

MariWLZ
The Good Vibes

Minäkin aloitin vasta netflixistä heroesia katsomaan ja eka kausi oli jeeeeeee ja sen jälkeen ollut vähän sellaista pläääh. Innolla kuitenkin ootan tuota uutta :)

Maria Hakkala

Olis kyl tosi jees jos tää uus versio täyttäisi kaikki odotukset! :)

Mulla tulee Heroesin loppumisesta aina mieleen Sheldonin kommentti Big Bang Theoryssa kun puhuivat asioiden (ja sarjojen) yllättävistä loppumisista: "Heroes gradually lowered the quality season by season till we were grateful it ended." JUST mun fiilikset, seurasin innokkaasti alkuun ja kiinnostus alkoi hiipua kausi kaudelta enkä yhtään muista olenko sarjaa loppuun asti edes katsonut. :D

Heroes gradually lowered the quality season by season till we were grateful it ended. - See more at: http://www.tvfanatic.com/2013/04/the-big-bang-theory-review-the-closure-alternative/#sthash.hB4pN8ke.dpuf

Heroes gradually lowered the quality season by season till we were grateful it ended. - See more at: http://www.tvfanatic.com/2013/04/the-big-bang-theory-review-the-closure-alternative/#sthash.hB4pN8ke.dpufHeroes gradually lowered the quality season by season till we were grateful it ended. - See more at: http://www.tvfanatic.com/2013/04/the-big-bang-theory-review-the-closure-alternative/#sthash.hB4pN8ke.dpufHeroes gradually lowered the quality season by season till we were grateful it ended. - See more at: http://www.tvfanatic.com/2013/04/the-big-bang-theory-review-the-closure-alternative/#sthash.hB4pN8ke.dpufHeroes gradually lowered the quality season by season till we were grateful it ended. - See more at: http://www.tvfanatic.com/2013/04/the-big-bang-theory-review-the-closure-alternative/#sthash.hB4pN8ke.dpufHeroes gradually lowered the quality season by season till we were grateful it ended. - See more at: http://www.tvfanatic.com/2013/04/the-big-bang-theory-review-the-closure-alternative/#sthash.hB4pN8ke.dpuf

Maria Hakkala

Hei, mä muistan ton kommentin! Ja se on just osuva! :) Täytyy toivoa, että toi uusi versio palaa sarjan mahtaville juurille.

Huh minkä linkkispämmin nakkasi tuohon, tekniikka ei oo mun ystävä tänään... Ensin ei koko lainausta suostu liittämään ja sitten tarjoaa sen lähteenkin vaikka sitä en tajunnut kopioineeni. :D

miz
miz

Ite oon kattonut heroesin alusta loppuun, mutta jostain syystä en nyt muista mihin se päättyi ja ootan siis ehottomasti tota rebornia :).

Maria Hakkala

Tää on niin hauska ku kukaan ei tunnu muistavan sitä loppua! :D

Kommentoi