Hovielämää ja juonittelua: Outlanderin 2. kausi alkaa Yle TV1:llä

image_0.jpeg

Oletko jo kaivannut Clairen ja Jamien seikkailuita Skotlannissa 1700-luvulla, tai odotatko kenties kiihkeästi Clairen paluuta 1940-luvun maisemiin? Odotatko jo kieli pitkällä Clairen upeaa puvustoa Ranskan hovissa, vai valuuko kuola jo pelkästään ajatellessasi Jamien ja muiden skottimiesten ihania aksentteja? Ei hätää, Outlander on täällä taas!

Tänään torstaina 2. kesäkuuta alkavat Yle TV1:llä Outlander – Matkantekijä -sarjan toisen kauden upouudet jaksot vain reilun kuukauden amerikkalaista ensiesitystä jäljessä. Huhtikuussa Starz-kanavalla alkaneet uudet jaksot ovat vielä kesken Yhdysvalloissa, joten pahempaa spoilaantumistakaan ei tarvitse pelätä. Tämä sarjan toinen kausi perustuu Diana Gabaldonin Outlander-kirjasarjan toiseen romaaniin Dragonfly in Amber, kun ensimmäinen tuotantokausi perustui vastaavasti kirjasarjan ensimmäiseen romaaniin Outlander.

outlander_ew_cover.jpg

Tulikuuman pariskunnan Clairen ja Jamien uusia edesottamuksia on odotettu viihdemaailmassa innokkaasti, ja maaliskuussa sarjalle oli omistettu jopa Entertainment Weekly -lehden kansi ja pääjutut. Tässä eroottisuuden ilotulituksessa ei tunnuta erityisen hyvin muistettavan Clairen ensimmäistä aviomiestä Frankiä, joka jäi ihmettelemään toisen maailmansodan jälkeisessä Skotlannissa vaimonsa mystistä katoamista. Alla oleva uuden kauden traileri näyttää, että tähänkin tapahtumaketjuun palataan takaisin uusissa jaksoissa, vaikka Clairella taitaakin olla vähän ylimääräisiä tuliaisia mukanaan menneiden aikojen Skotlannista ja Ranskasta.

Ensimmäisen kauden keskittyessä Clairen järkytykseen ja uuteen elämäänsä sopeutumiseen päästään tällä toisella kaudella jo pitkään vihjattuihin historiallisiin tapahtumiin, kun Claire ja Jamie lähtevät Ranskan hoviin tavoitteenaan estää tuleva Skotlannille tuhoinen jakobiittikapina (se viimeinen). Kuka tahansa sci-fi-viritteisiä elokuvia tai kirjoja seurannut tietää, että aikamatkailun tärkeä pointti on olla muuttamatta historian tapahtumia, sillä sillä voi olla hurjia seuraamuksia! Tästä huolimatta Claire ja Jamie lähtevät tähän puuhaan, vaikka se ei millään tasolla ole helppoa.

https://youtube.com/watch?v=g3VtNOjrqeQ

Video: Outlander season 2 official trailer

Outlander-sarjan tekijöiden epämieluisa puuha on yrittää saada tiivistettyä Gabaldonin tiiliskivimäiset kirjat rajattuun määrään jaksoja, ja Gabaldon on sarjan teossa mukana konsulttina vahtimassa edistymistä ja tarjoamassa neuvojaan kokonaiskuvan suhteen. Suurimman osan aikaa kyseessä on lähdemateriaalin karsiminen tai muokkaaminen sopiviksi pienemmiksi kokonaisuuksiksi, mutta tällä toisella kaudella on ainakin yksi tapaus, missä sarjaan tuodaan kolmannen kirjan tapahtumia. Varsinaisia kolmannen ja neljännen kirjan juonikuvioita odottavat fanit voivat henkäistä helpotuksesta: Outlander uusittiin eilen 3. ja 4. kaudelle! Uutinen ajoitettiin varsin sopivaan päivään, sillä 1.6. tuli kuluneeksi tasan 25 vuotta siitä, kun kirjasarjan ensimmäinen teos julkaistiin.

Outlander-sarjan toisen kauden jaksot esitetään Yle TV1:llä torstai-iltaisin, ja uusinnat nähdään perjantain myöhäisilloissa. Jaksot ovat luonnollisesti katsottavissa myös Yle Areenassa, jossa on lisäksi tarjolla hauskoja videopätkiä päätähtien haastatteluista. Vive les Frasers!

Outlander

Yle TV1 alkaen to 2.6. klo 21.05

Yle Areena

 

 

 

 

Kuva: Starz, Entertainment Weekly.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *