Huippusarjoja ruutuun: JLo, mysteerinainen ja erodraama

shades_of_blue_tv5_nayttelijat.jpg

Ti 16.8. klo 22.00 TV5: Shades of Blue JLo in da house! TV5:n uutuussarja Shades of Blue sijoittuu New Yorkin poliisipiireihin, ja tämän draamasarjan keskiössä on villinä rehottava korruptio. Yleensä poliisisarjoissa korruptio paljastuu vasta myöhemmin sarjan kehittyessä, mutta tällä kertaa korruptio on lähtökohtana. FBI tutkii lahjuksia ottavia poliiseja ja värvää erään korruptioon syyllistyneen poliisietsivän riveihinsä sisäpiirin tietoa saadakseen. Sarjan pääosassa on iki-ihana Jennifer Lopez, joka on ensimmäistä kertaa kunnolla näyttelijänä television puolella. Enimmäkseen elokuvia ja musiikkia tekevä Lopez on televisiosta tuttu American Idol -realityohjelmasta, mutta Shades of Blue on perinteinen poliisidraamasarja.

Sarjaa markkinoidaan suuresti Lopezilla, luonnollisesti, mutta toisessa pääosassa on myös kohtalaisen iso nimi, Ray Liotta. Klassikkoelokuvasta GoodFellas tuttu Liotta on nykyään enemmän tunnettu kauneusleikkauksien muuttamasta naamastaan, mutta Shades of Blue -sarjassa hän näyttelee Lopezin hahmon pomoa, joka on FBI:n tutkimuksien pääkohteena. Sivuosassa nähdään muun muassa Sopranos ja Sons of Anarchy -sarjoista tuttu Drea de MatteoShades of Blue sai sarjatilauksen jo helmikuussa 2014, mutta ensi-ilta oli vasta tämän vuoden tammikuussa. Paraikaa kuvataan sarjan toista tuotantokautta, joka oletettavasti tulee ruutuihin ensi vuoden alussa. Mid-season-sarjana toistaiseksi kulkeva Shades joutuu pyörimään varsinkin Lopezin kiireisen aikataulun ympärillä, mutta hän on aivan selvästi sarjan suurin vetonaula. On varmasti helpompaa muutenkin saada Lopez sitoutumaan 13-jaksoisiin kausiin täyspitkien sijaan. Sarjan toisella kaudella tullaan näkemään ainakin Breaking Bad -sarjasta tuttu Anna Gunn!

blindspot_liv.png

To 18.8. klo 21.00 Liv: Blindspot Kerroin viime syksynä amerikkalaisen sarjakauden kiinnostavimmista uutuuksista, ja jo silloin kiinnitin huomion Blindspot-nimiseen rikosjännärisarjaan. Vanhasta postauksestani voi käydä lukemassa tarkemman esittelyn ja katsomassa trailerin, mutta tiivistettynä sarja menee näin: päästä varpaisiin tatuoitu nuori nainen löytyy urheilukassista keskellä Times Squarea, mutta nainen ei muista itsestään mitään! Tatuoinnit ovat avain hänen menneisyyteensä sekä FBI:n tutkimuksiin, joten tämä Jane Doe (yleisnimitys tuntemattomalle naiselle) ryhtyy liittovaltion poliisin kanssa yhteistyöhön. Sarjan alkuperäisen markkinointiohjelman mukaisesti myös Helsingissä toteutettiin epäilyttävä laukku aukiolla -tempaus, joka ei välttämättä ole kaikista viisain idea… Blindspot sai tilauksen toisesta tuotantokaudesta jo muutaman esitetyn jakson jälkeen viime syksynä, joten tähän sarjaan voi huoletta ihastua!

opas_upeaan_eroon_tv5.jpg

Su 21.8. klo 21.00 TV5: Opas upeaan eroon (Girlfriends’ Guide to Divorce) Jos avioero uhkaa tai toteutuu, parasta seuraa naiselle ovat ystävät, eikö? Tähän universaaliin selviytymistapaan nojaa TV5:n uutuussarja Opas upeaan eroon, jonka pääosassa on Abby ja hänen tuleva avioeronsa sekä siitä selviytyminen. Abbynä nähdään House-sarjan Cuddynä parhaiten tunnettu Lisa Edelstein, ja Abbyn ystävinä nähdään sarjan alussa Beau Garrett (Criminal Minds: Suspect Behavior) ja koomikko-näyttelijä Janeane Garofalo (myös Criminal Minds: Suspect Behavior). Talvisarjana näytettävä Girlfriends’ Guide to Divorce on Bravo-kaapelikanavan ensimmäinen käsikirjoitettu fiktiosarja, ja paremmin Bravo tunnetaan reality-viihteen kehtona (mm. The Real Housewives -sarjat ja Top Chef). Kaksi kautta esitetty GG2D on uusittu jo kausille 3-5, mutta pari viikkoa sitten vahvistettiin viidennen kauden jäävän tulevaisuudessa sarjan viimeiseksi.

 

 

 

 

 

Kuvat: TV5, NBC (Liv), TV5.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *