Hyvän mielen joulu Netflixistä

bonesxmas.jpg

Kuva: FOX

Jouluna on useimmilla meistä normaalia enemmän aikaa ja innostusta rentoutua tekemättä mitään järkevää, ja usein tulee katsottua televisiosta jotain mukavaa hömppää, joka ei vaadi liikaa ajatustoimintaa täydellä vatsalla. Meidän perheessä on perinteisesti annettu lahjaksi elokuvia, mutta veikkaisin, että tänä vuonna vanhempieni luona laitetaan kerran jos toisenkin Netflix päälle! Meinasin ensin tehdä samanlaisen listauksen hyvien sarjojen joulusarjoista, millaisen tein Halloweeninakin, mutta huomasin palaavani ajatuksissa Netflixiä ja Wikipedian joulujaksolistausta selatessani aina muutamaan tiettyyn joulujaksoon, jotka ovat samasta sarjasta peräisin.

boneschristmas.jpg

Kuva: FOX

Bones on ollut yksi suosikkisarjoistani siitä saakka, kun muutama vuosi sitten päätin, että kyllä pitää ottaa selvää, onko David Boreanazissa vetoa Buffyversen ulkopuolella, ja se oli menoa ihan ensimmäisistä jaksoista lähtien! Tuolloin vielä onnekseni opiskelin, joten pystyin käyttämään sarjan tuijottamiseen päivistä jopa 90 prosenttia, ja ensimmäiset viisi kautta tuli katsottua todella tiiviiseen tahtiin. Viime vuonna minun ansiostani pikkuveljenikin löysi sarjan, ja hän vuorostaan koukutti sarjaan aikaisemmin tänä vuonna vanhempani. Isäni on kuvaillut sarjan vetovoimaa heille hahmojen lisäksi sillä, että siinä väkivalta on suurimmaksi osaksi menneisyydessä, toisin kuin muissa rikossarjoissa. Bones:issa on todella perheenomainen tunnelma, ja sarjassa luodaan mainiosti katsojille tunne tuohon kadehdittavaan perheeseen kuulumisesta. Joulujaksot maksimoivat tuon tiiviin perhetunnelman, joten näitä jaksoja katsoessa tulee edelleenkin sellainen sopivan warm and fuzzy -olo!

//www.youtube.com/embed/2dOn3kWPZjw” width=”854″>

Video: Bones Christmas montage (fan-made)

Bones:issa on tähän mennessä näytetty kolme joulujaksoa, jotka sijoittuvat ensimmäiselle, kolmannelle ja viidennelle kaudelle. Ensimmäisen kauden ”The Man in the Fallout Shelter” oli se ensimmäinen jakso, joka hitsasi tämän sekalaisen seurakunnan  yhteen katsojille, kun koko labran porukka joutuu jäämään työtiloihin eristyksiin jouluksi tartuntavaaran takia. Luvassa on paljon pohdintaa ja hauskanpitoa sekä tunnustuksia hahmojen perhetaustoista. Yksi herkimmistä kohtauksista on, kun kaikki hahmot vuoronsa perään tapaavat perhettään lasioven läpi. Toinen joulujakso on kolmannen tuotantokauden ”The Santa in the Slush”, jossa Bones ja Booth selvittävän hyvin aidon joulupukin oloisen miehen murhaa, ja jakson lopuksi Bones päätyy viettämään joulua perheensä kanssa vankilan perhevierailuhuoneessa. Katsojien sydämet sulattaa viimeistään Booth ja Parker, jotka raahaavat joulukuusen jouluvaloineen vankilan aidan viereen tuodakseen Bonesille perheineen ihanan joulutunnelman. Kolmannessa joulujaksossa ”The Goop in the Girl” pakottaa Bonesin miettimään vielä lisää omia perhesuhteitaan, ja loppujen lopuksi koko porukka päätyy juhlistamaan joulua Bonesin kotona tämän perheen kanssa. Jakson kohokohtina on esimerkiksi Bonesin tieteen nimissä boksereilleen riisuma Booth sekä Bonesin Margaret-serkkua esittävä Zooey Deschanel, joka on tietysti Bonesia esittävän Emily Deschanelin oikea sisko!

Video: ”The Man in the Fallout Shelter” (fan-made video)

Näitä joulujaksoja voin suositella kaikille hyvän joulutunnelman luomiseen! Outoa kyllä, koska kyseessä on kuitenkin rikossarja, mutta hahmothan tekevät sarjan kuin sarjan!

Sydäntä lämmittävää ja mieltä virkistävää joulunodotusta kaikille!

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *