Hyvän mielen TV-sarjat: Moderni perhekomedia ja pikkukaupungin menoa

Kiitos kaikille tsempeistä edellisessä postauksessa! Oudosti tässä eletään nyt tavallaan normaalia hikistä kesäaikaa, kunnes toisin sanotaan.

Aiemmin kesällä kävimme täällä blogissa hyvää keskustelua televisiosarjojen masentavuudesta, ja haluankin vinkata teille nyt kaksi feel-good-sarjaa eli kunnon hyvän mielen katsottavaa.

Alkukesästä selailin käyttämiäni suoratoistopalveluita etsien jotain rentoa ja mutkatonta katsottavaa auttamaan kaipaamaani todellisuuspakoon. Olin jo pitkään lukenut seuraamiltani viihdesivustoilta hehkutusta Netflixin alkuperäissarjasta One Day at a Time, joten päätin sen sopivan mielentilaani juuri tuolloin.

Sarja on uusi versio vuosina 1975-1984 esitetystä samannimisestä klassikkosarjasta, joten se sai alkaessaan tammikuussa 2017 jo valmiiksi paljon julkisuutta.

Moderni versio kertoo kuubalaisamerikkalaisesta Penelopesta, joka kasvattaa kahta teini-ikäistä lastaan omillaan avioeronsa jälkeen. Penelope on sairaanhoitaja ja sotaveteraani, jonka luona asuu myös hänen leskeksi jäänyt äitinsä. Sarjan vakiokasvoihin kuuluvat myös heidän omalaatuinen vuokraisäntänsä sekä Penelopen lääkäripomo.

Pinnalla ODAAT on hyvin klassinen tilannekomedia eli sitcom, ja studioyleisön edessä kuvatun sarjan peruskaava on tuttu kaikille, jotka ovat edes avanneet television värikuvan aikakaudella. Kun sarja pääsee vauhtiin, on peruskohelluksen joukossa paljon syvällisten aiheiden käsittelyä, mikä tuo sarjan hyvin vahvasti nykyaikaan. Rohkeudessaan sarja menee jopa reippaasti edelle monesta muusta nykysarjasta.

Aiheina sarjan kahdella ensimmäisella kaudella on mm. maahanmuutto, rasismi, sukupuolen ja seksuaalisuuden monimuotoisuus, tasa-arvon eri muodot, kansallinen itsetunto ja PTSD eli traumanjälkeinen stressihäiriö.

Sarjasta kuvataan paraikaa kolmatta tuotantokautta, jossa vierailevat mm. Gloria Estefan sekä Brooklyn Nine-Nine -sarjasta tutut Melissa Fumero ja Stephanie Beatriz.

Viimeisen parin viikon aikana olen oikein imenyt itseeni hyvää mieltä televisiosarjojen kautta, ja enimmäkseen olen tähän käyttänyt Netflixissä saatavilla olevaa Good Witch -sarjaa.

Minut tämän sarjan pariin vetivät aivan suoraan sen päänäyttelijät. Sarjassa pikkukaupungissa asuvaa pienyrittäjää näyttelevä Catherine Bell on tuttu jo lakisarjasta JAG (suom. Kunnian miehet) sekä Army Wives -sarjasta. Kaupunkiin muuttavaa huippulääkäriä esittää Täydellisistä naisista tuttu James Denton. Pääkolmikon täydentää nuori Bailee Madison, joka saattaa olla tutunoloinen monelle roolistaan nuorena Lumikkina Once Upon a Time -sarjassa (suom. Olipa kerran).

Pääosan Cassie pyörittää omaa kauppaansa, josta asiakkaat saavat luontaistuotteiden ja koriste-esineiden lisäksi elämänohjeita, joilla on outo tapa toteutua. Taikuus on varsinaisesti läsnä vain sarjan nimessä, ja muuten asioita lähinnä vain mysteerisesti tapahtuu Cassien hymyillessä salaperäisesti.

Periaatteessa Good Witch on tavallinen lämminhenkinen draamasarja, jossa katsoja elää mukana pikkukaupungin tapahtumissa. Tästä sarjasta jää hyvä mieli!

Jos haluat koluta sarjan tarinaa taaksepäin, voit yrittää etsiä käsiisi sarjan pohjana toimivat seitsemän (!) televisioelokuvaa. Sarja ja elokuvat ovat onnittelukorteistaan paremmin tunnetun amerikkalaisen kaapelikanava Hallmark Channelin tuotantoa, joka ei ehkä ole tunnettu suurista budjeteistaan tai palkinnoistaan mutta luo hyvää fiilistä katsojille.

Nämä sarjat sattuvat molemmat olemaan Netflixin valikoimasta, mutta vinkkaan seuraavassa postauksessani pari huippusarjaa muualta.

 

Oletko ikinä kuullutkaan näistä sarjoista? :)

 

 

 

 

Kuvat: Michael Yarish / Netflix, Hallmark Channel.

Kommentit

essiy (Ei varmistettu)

Oih, Hallmarkin on myös kestosuosikkini When Calls the Heart, joten varmasti pitäisin myös Good Witch - sarjasta. Uusi tuttavuus minulle :)

Maria Hakkala

Aa, tää When Calls the Heart on se Sydämen kutsumus, mitä Yle on kans näyttänyt! :)

Löysin Motherland (Äitien sota) -sarjan. Suosittelen!

Maria Hakkala

Hei, joo, näin tästä juttua Ylen somessa, vaikuttaa hyvältä! :)

Kommentoi