Jääkiekkolesken ohjelmavalinnat

Jos lauantainen jääkiekon välieräottelu tai sunnuntaiset mitalipelit, kumpaan tahansa niistä Suomi selviääkin, poistavat sinulta television katselumahdollisuuden juuri siihen muuten sopivana ajankohtana, olen koonnut muutaman hyvän ohjelmavaihtoehdon verkkopalveluista, joita voit tuijottaa mobiilisti tai vaikka tietokoneelta, keittiössä, autossa tai takapihan terassilla!

image_9.jpeg

Yle Areena: Tiededokumentti: Penisdokumentti

”Peniksen tarina biologisena rakenteena on miljoonia vuosia vanha ja sillä on tärkeä merkitys myös kulttuurisena ilmiönä. Sitä on palvottu ja muokattu. Ja ihanteet sen koosta ja muista ominaisuuksista ovat vaihdelleet eri kulttuureissa niin uskonnollisista, esteettisistä kuin tieteellisistä syistä: iso, pieni, ympärileikattu, venytetty…

Penisdokumentissa etsitään Jeesuksen esinahkaa ja tutustutaan Japanin suurimpaan fallosfestivaaliin, penistä palvovan uskonnon temppeliin Kanadassa ja suurennusleikkaukseen Beverly Hillsissä. Lisäksi dokumentti kertoo eläinmaailman peniksistä suhteessa suurimmasta (eräs ankka) kaikkein vanhimpaan tunnettuun (erään kalan fossiili).”

Sen sijaan, että heittäisin huonoja penisvitsejä tai yhdistäisin kyseisen dokumentin aiheen miesten jääkiekkomaajoukkueen edesottamuksiin paraikaa kisattavissa MM-kisoissa, annan Ylen oman esittelytekstin puhua puolestaan. Aihe on mielenkiintoinen, etenkin nyt, kun miesten ja naisten väliset sosiaaliset ja yhteiskunnalliset erot puhuttavat enemmän kuin koskaan. Know your history, I say.

image_11.jpeg

HBO Nordic: The Bourne Trilogy

Jos et ole vielä tutustunut Jason Bournen seikkailuihin, nyt siihen on oiva hetki! Tänään HBO Nordicin vähemmän huomioituun elokuvavalikoimaan on tullut katsottavaksi kolme ensimmäistä Bourne-elokuvaa, joiden päätähtenä loistaa Matt Damon. Tätä erinomaista toimintaviihdettä on tehty lisääkin, sillä sarjan neljännessä elokuvassa seikkaili toinen hahmo, jota esitti Jeremy Renner. Nämä elokuvat ovat sikäli ajankohtaisia, että sarjan viides elokuva, yksinkertaisesti nimeltään Jason Bourne, tulee ensi-iltaan heinäkuun lopussa. Tuossa uusimmassa elokuvassa pääpotkijaksi palaa Matt Damon, joka useista nyhverörooleistaan huolimatta soveltuu toimintatähdeksi yllättävän hyvin. Sivistä itseäsi!

image_14.jpeg

Netflix: Full House

Oletko ihmetellyt, mistä alkuvuoden Fuller House -vouhotus Netflixissä ja viihdemediassa on johtunut? Nyt voit päivittää popkulttuuritietoutesi helposti, sillä alkuperäinen Full House -sarja on kokonaisuudessaan lisätty Netflixin valikoimaan. Kyseessä on perhehenkinen sitcom, joka pyöri ABC-kanavalla 80-luvun lopulta 90-luvun puoleen väliin kahdeksan tuotantokauden verran. Sarja synnytti monia tähtiä, jotka näkyivät kohtuullisen tiheään tahtiin amerikkalaisilla juorupalstoilla jo ennen tätä uutta jatkoversiota sarjasta. Nuoremmalle polvelle tutuimpia ovat varmasti Olsenin kaksoset (Mary-Kate ja Ashley), jotka näyttelivät yhteisesti perheen nuorinta tytärtä. Muille voi olla tuttuja hulivilisetää näytellyt John Stamos (ER, Grandfathered), perheenisä Bob Saget (How I Met Your Mother, kertoja) tai täti Lori Loughlin (Summerland). Full House -sarjalla on samanlainen lämminhenkisen perheensarjan maine, mikä Suomessa on esimerkiksi Ruusun aika tai Kyllä isä osaa -sarjoilla.

 

Hauskaa jääkiekotonta viikonloppua! 🙂

(minä katson matsit varmastikin sivusilmällä näpräillen kännykkää samalla)

 

 

 

Kuvat: Yle, HBO Nordic, Netflix.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *