Katherine Heiglin uutuussarja: Hitti vai huti?

Uusi Katherine Heiglin tähdittämä lakisarja Lakia ja rakkautta alkoi AVA:lla ja MTV Katsomossa muutamia päiviä sitten. Itse sarjan alkamista suurempi juttu on kuitenkin sarjan esitystiedot: me Suomessa saamme nähdä sarjasta varmastikin täydet 13 jaksoa, mutta Yhdysvalloissa näytettiin vain kaksi jaksoa CBS-kanavalla tämän vuoden helmikuussa. Miten tämä on mahdollista, sillä mehän kuljemme aina jälkijunassa sarjojen suhteen?!

No, Doubt-nimellä alkuperäisesti tunnettu sarja sai niin huonot katsojaluvut, että se vedettiin pois televisiosta jo kahden jakson televisioesityksen jälkeen. Ajattelette varmasti, että eihän tuollaista surkeaa jämäsarjaa edes kannata katsoa? Ei kannata kiirehtiä tuomitsemaan, sillä Yhdysvaltain kansallisen ilmaiskanavan ollessa kyseessä huonot katsojaluvut olivat silti 4-5 miljoonan katsojan luokkaa. Armoton kilpailu katsojista ei enää anna suurien kanavien sarjoille mahdollisuutta kehittyä täyteen loistoonsa, vaan katsojat täytyy saada koukutettua heti.

Olisin luullut tällä sarjalla olevan hiukan helpompi alku, sillä 'mid-season replacement' eli ohjelmiston täytesarjana siihen ei kuuluisi kohdistua niin suuret paineet. Paineet sarjalle luotiin kuitenkin alkuperäisiä suunnitelmia hienommalla ja kalliimmalla roolituksella. Katherine Heigl ratsastaa televisiossa edelleenkin Greyn anatomia -sarjan suosiolla, vaikka hankaluudet tuon sarjan kuvauksissa ja muuallakin viihdeteollisuudessa varjostavat Heiglin uraa vieläkin. Hänen oletetaan tuovan tähtiluokan katsojamäärät, vaikka viime vuosina on tullut enemmän epäonnistumisia kuin hittejä.

Video: Doubt trailer (CBS)

Minä pidän Katherine Heiglista todella paljon, ja aion tämänkin sarjan katsastaa ehdottomasti. Sarja on muutenkin täynnä todella mielenkiintoisia näyttelijöitä, kuten Dreama Walker (Dont Trust the B---- in Apartment 23), Laverne Cox (Orange Is the New Black), Dulé Hill (Psych, West Wing), Kobi Libii (Madam Secretary) ja Elliott Gould (Friends). Coxin hahmo on myös ensimmäinen ilmaiskanavien eli ei-kaapelikanavien vakituinen transhahmo, ja on tietysti harmi, että tämä edistyksellisyys hukkui huonoihin katsojalukuihin. Aivan kuin sarjan tuottajat eivät myöskään olisi halunneet sarjan menestyvän, sillä hienoa näyttelijäryhmää ei ole hyödynnetty tai kunnioitettu tarpeeksi asiaankuuluvan hyvälaatuisilla promokuvilla, mikä pisti silmään sarjojen promokuvia harrastuksekseen selaavalle televisiobloggaajalle.

Lakia ja rakkautta (eng. Doubt) tulee AVA:lla torstaisin klo 21.00 sekä uusintoina lauantain ja sunnuntain välisinä öinä. Ensimmäiset kaksi jaksoa ovat jo MTV Katsomossa, ja ensimmäisellä jaksolla on enää muutamia päiviä katsomisaikaa, joten hopi, hopi, katsomaan!

Ai, miten sarja on saatu Suomeen? Hyvin halvalla ja/tai osana suurempaa televisiosarjaostospakettia.

 

 

 

 

 

Kuvat: AVA/CBS.

Kommentoi