Kesäkatsottavaa YouTube-tarjonnasta!

the_guild.jpg

Kuva: The Guild

Kesällä monien sarjakatselutottumukset muuttuvat joko sään, aikataulujen tai tapahtumien vuoksi, joten haluan tarjota teille muutamia erilaisia vaihtoehtoja televisiopakkomielteen terveeseen ylläpitämiseen! Kesään tuntuvat sopivan joko ihan älyttömät sarjamaratonit suljettuine verhoineen ja harittavine katseineen tai lyhyitä jaksoja sisältävät erilaiset sarjat. YouTube, ja internet ylipäätään, on täynnä erilaisia webbisarjoja (web series), joita yhdistää lyhyet jaksot sekä vapaa saatavuus. Näillä nettisarjoilla on yleensä samanlainen rakenne kuin perinteisemmilläkin sarjoilla, eli tietty vakiollinen määrä jaksoja niputetaan tuotantokausiin, ja monesti sarjan tulevaisuudesta tiedotetaan kausittain. Usein nämä sarjat tehdään naurettavan pienillä budjeteilla aiheista, jotka syystä tai toisesta eivät ole kiinnostaneet televisioyhtiöitä, tai sarja tehdään itsenäisesti ilmaisen jakelun varmistamiseksi. Monilla isommilla tähdilläkin on omanlaisia webbiprojekteja meneillään suuremman uran ohella, mutta usein nettisarjojen tekijät ovat indietekijöitä, jotka eivät vastaavaa näkyvyyttä saisi muilla tavoilla. Sarjoja on tuhansia, ja valikoin teille tässä muutaman mielenkiintoisen kesähetkien ratoksi!

https://www.youtube.com/embed/grCTXGW3sxQ” width=”854″>

Video: The Guild S01E01

Eräänlaiseksi nörttijumalattareksi vuosien saatossa noussut Felicia Day on suurelle yleisölle tunnettu lukuisista sivuosistaan sarjoissa kuten Buffy ja Supernatural, mutta hänen uransa varsinaisesti käynnistyi The Guild -webbisarjasta. Day on itse luonut sarjan omien nettipelaamiskokemuksiensa pohjalta näyttääkseen pelaajien olevan muutakin kuin perinteisesti pelinörteiksi miellettäviä yksinäisiä nuoria miehiä. Day on myös arvatenkin sarjan käsikirjoittaja ja tuottaja. Alun perin sarjaa tehtiin lahjoituksilla, kunnes se sai taakseen isompia julkaisualustoja, siirtyäkseen lopussa Dayn omalle YouTube-kanavalle. The Guild -sarjaa tehtiin vuosina 2007-2013 yhteensä 70 alle 10-minuuttista jaksoa, joissa Dayn hahmo elää elämäänsä peliriippuvaisena kiltajohtajana. Jos sinulle tai puolisollesi sanat ’kilta’ ja ’raidi’ tarkoittavat jotain, kannattaa tämä sarja tsekata!

Video: Neil’s Puppet Dreams – ”Doctor’s Office”

Muutama vuosi sitten julkaistiin seitsemänosainen webbisarja Neil’s Puppet Dreams, jonka luojina ovat sarjassa myös esiintyvät aviopari Neil Patrick Harris ja David Burtka. Parhaiten teatteriurastaan sekä How I Met Your Mother -sarjasta tunnettu Harris esiintyy sarjassa omana alter egonaan, jonka ongelmana on nukkeunien näkeminen. Vuonna 2008 Harris oli mukana myös toisessa webbisarjassa Dr. Horrible’s Sing-Along Blog, joka saavutti hyvin nopeasti kulttimaineen, hyvin vahvasti sarjan luomisesta vastuussa olleen Joss Whedonin ansiosta. Myös tämä Neil’s Puppet Dreams saa osansa tunnetuista sivuosien esittäjistä, ja tämänkin omalaatuisen sarjan katsoo mukavasti läpi vaikka pikkudarrassa aurinkovarjon alla!

Video: Clark and Michael – Episode 1

Webbisarja Clark and Michael on hyvä esimerkki siitä, miten webbisarja voi alkaa itsenäisenä projektina ja nousta hyvinkin nopeasti suureen levitykseen. Elokuvista Superbad ja Juno tunnettu Michael Cera ja Greek-sarjasta tunnettu Clark Duke aloittivat pienen mocumentary-tyylisen projektinsa itsenäisesti vuonna 2007, mutta jo heti toisesta jaksosta lähtien iso amerikkalainen televisiokanava CBS alkoi julkaista sarjaa omilla verkkosivustoillaan. Asiaan varmasti liittyi molempien herrojen kuuluisuus, joka räjähti varsinkin Ceralla käsiin samana vuonna ilmestyneen Superbad-komedian myötä. Myös tässä sarjassa esiintyy useampikin muualta tuttu henkilö!

Video: Burning Love trailer (season 1)

Jos olet katsonut television deittisarjoja The Bachelor ja The Bachelorette, todennäköisesti nautit suunnattomasti noista sarjoista tehdystä parodiawebbisarjasta Burning Love! Valitettavasti tämä sarja on hankalasti löydettävissä netistä, mutta se palkitsee katsojansa aivan varmasti. Sarjassa kuvattavassa parodiaohjelmassa ensimmäisellä kaudella Ken Marinon esittämä poikamies etsii itselleen vaimoa kartanon valikoimasta, joiden joukosta löytyy esimerkiksi Malin Akerman sekä Kristen Bell! Sarjaa on tehty yhteensä kolme tuotantokautta, ja yhtenä tuottajista on näyttelijä Ben Stiller. Sarja vilisee tähtiä ja todella rankkoja vitsejä alkuperäissarjojen kustannuksella. Avsum!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *