Kielinainen maailmalla: Sara goes LA

Kuva: MTV Oy

Tähän mennessä suurin osa viihdemedioita seuraavista ihmisistä on kuullut pietarsaarelaisesta Sara Maria Forsbergistä, joka tunnetaan paremmin ainakin Suomessa tittelillä Kielinainen. Maaliskuun alussa Smoukahontas-nimimerkillä YouTubessa operoiva Forsberg julkaisi "What Languages Sound Like to Foreigners" -videon, jolla on tähän mennessä jo yli 11 miljoonaa katselua YouTubessa. Tämän suosioon räjähtäneen videon jälkeen Forsberg on julkaissut videoita muun muassa erilaisista laulutyyleistä ja soittimista, mutta tuo eri kielten stereotypeihin perustuva video on edelleenkin se kaikista suosituin.

Ensin Forsbergiä revittiin Suomessa joka paikkaan ihan muutaman päivän varoitusajalla, ja ensiesiintymisensä televisiossa hän teki Enbuske & Linnanahde Crew -talkshow'ssa 13. maaliskuuta eli 10 päivää kielivideon julkaisemisen jälkeen. Nähtyäni videon tuosta vierailusta olin saman tien vaikuttunut Forsbergin luonnollisuudesta kameroiden edessä ja siitä rohkeudesta, jolla hän oli siinä tilanteessa. Suomalaiseen vaatimattomuuteen Forsbergin terve itsetunto voi olla ajoittain liikaa, mutta minäkin pääsin paheksunnastani ohi noin puolessa sekunnissa, jonka jälkeen olen keskittynyt ihailemaan Forsbergiä yleisesti. Tällä hetkellä hän näkyy mediassa kuin mediassa, joten joillekin on voinut tulla jo tähän ilmiöön yliannostus, mutta hänelle elämä viihdemediassa tuntuu olevan vasta alussa.

The Ellen DeGeneres Show on tunnettu vetäjänsä rennosta asenteesta ja ennen kaikkea ajankohtaisesta otteesta internetin suosituimpiin ilmiöihin. Ei, siis, ollut ihme kun pian Forsbergin suosion rähähdettyä käsiin suomalaisessa mediassa hehkutettiin Forsbergin kutsusta Ellenin vieraaksi. Olin itse valmistautunut ihan järjettömään määrään myötähäpeää, mutta vierailua varten Los Angelesiin matkustanut Forsberg vakuutti Ellenissä jälleen luonnollisuudellaan ja rempseydellään. Jälkeenpäin haastatteluissa toinen Forsbergin managereista Jere Hietala kommentoi Ellenin pitäneen Forsbergistä, mikä kävi selväksi talkshow'n tuotantotiimin kommenteista vierailun nauhoituksen jälkeen.

Sara Maria Forsbergin seikkailuja Los Angelesin reissulla voi katsoa MTV Katsomosta sekä MTV Katsomon YouTube-kanavalla. Sara goes LA -sarjaan kuuluu varsinaisesti seitsemän jaksoa, jotka ovat kaikki pituudeltaan noin viisi minuuttia. Jokaisessa jaksossa näytetään hiukan, missä kaikkialla Forsberg on käynyt luomassa suhteita reissunsa aikana, ja Forsberg kertoo myös omia kuulumisiaan kaiken pyörityksen keskellä. Jaksoissa vieraillaan Ellenin show'n lisäksi esimerkiksi Mario Lopezin vieraana sekä Extra-ohjelmassa että tämän omassa radioshow'ssa. Forsberg tapaa esimerkiksi Renny Harlinin, Duudsoneiden Jukka Hildénin ja Zooey Deschanelin sekä Lauri Korpikosken NHL-ottelun jälkeen! Matkan aikana hän tekee myös ensimmäisen yhteistyösopimuksensa sekä saa alustavia tarjouksia muistakin yhteistyökuvioista.

Forsbergia auttavat reissussa hänen kaksi manageriaan Johannes Ylinen ja Jere Hietala, jotka ovat molemmat viihteen monitoimimiehiä, Ylinen musiikin puolelta ja Hietala valokuvaamisen ja musiikkivideoiden puolelta. MeNaisten haastattelussa Jere Hietala kommentoi heidän liittymistään Forsbergin tiimiin seuraavanlaisesti: 

"Johannes on itse asiassa Saran eno ja hyvä ystäväni. Fiilistelin yksi päivä hänelle Saran lahjakkuutta. Kysyin Johannekselta, miten tyttö meinaa pärjätä. Lopulta päädyimme auttamaan ja manageroimaan Saraa, sillä emme halua, että nuorta naista käytetään hyväksi. Lisäksi haluamme auttaa häntä tekemään toiminnasta ammattimaisempaa."

Managerit olivat mukana Forsbergin taustajoukoissa jo muutamia päiviä videon julkaisun jälkeen. Ensin ihmettelin itsekin, että kuka muka tämä Sara luulee olevansa kun jotkut manageritkin pitää heti ottaa mukaan, ja vieläpä kaksin kappalein! Kun asiaa miettii hetken, ja varsinkin kun lukee Hietalan kommentin asian suhteen, tuntuu alaa hyvin tuntevien managerien, jotka muutenkin kuuluvat Forsbergin lähipiiriin, mukaantulo erittäin järkevältä ja kätevältä. Useinhan tällaiset YouTube-sensaatiot jäävät vain tähdenlennoiksi, mutta täytyy muistaa, että esimerkiksi Justin Bieber ja Robin on aikanaan löydetty YouTubesta. Muutaman haastattelun ja vääjäämättömän unholaan vaipumisen sijaan Forsbergin uraa on alettu rakentaa videosuosion pohjalta järjestelmällisesti ja ammattimaisesti, ja tämän ansiosta siitä saattaa jopa tulla jotakin oikeaa. Täytyy vain yrittää unohtaa tällainen perussuomalainen negatiivisuus ja ylivaatimattomuuden korostaminen, ja olla sen sijaan ylpeä Forsbergin tulevasta maailmanvalloituksesta!

Kuva: Jere Hietala

Sara goes LA -sarja MTV Katsomossa on hyvä ja mielenkiintoinen katsaus viihdemaailman sekaan ensimmäisiä askeleita ottavasta internetsensaatiosta. Forsberg osaa kantaa oman sarjansa hyvin, ja kaikki jaksot katsoo pikaisesti läpi toivoen enemmän sisältöä varsinkin vierailuista eri medioissa. Tahtoisin itsekin päästä näkemään, miten erilaisia ohjelmia tehdään, joten Saran seikkailuja oli siksikin hauska seurata. Teevee.fi -palvelun tweetin mukaan tämä ohjelma nousi myös katsotuimpien ohjelmien joukkoon, mikä on kuulemma ensimmäinen kerta vain internetissä näytettävälle ohjelmalle. Yllä olevassa kuvassa Forsberg poseeraa NCIS-sarjasta tutun Pauley Perretten kanssa, jonka vierastalossa Forsberg managereineen majoittui osan Los Angelesin vierailunsa ajasta. Tämä aika randomiltä tuntuva julkkisyhteys perustuu Forsbergin managereiden suhteisiin, joten senkin takia nämä herrat tuntuvat olevan juuri oikeita ihmisiä edistämään Forsbergin uraa!

Tällä hetkellä Sara Maria Forsberg odottelee Turun Sanomien ja STT:n mukaan viisumi- ja työlupaasioiden järjestymistä, jonka jälkeen hänelle koittaa muutto Los Angelesiin. Aivan huikeata, miten ihmisen elämä voi muuttua yhden hassutteluvideon ansiosta!

 

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Tämä suomalainen suhtautuminen on kyllä niin hassua! Mun ajatukseni Saran suhteen ovat menneet vähän samalla kaavalla kuin sullakin - katsottuani sen hittivideon, olin ensin, että vau ja kun kuulin, että Sara pääsee Amerikkaan taitojensa ansiosta, mietin, että good for her ja sitten kun rupesi tulemaan noita yhteistyökuvioita ja managereita joka tuutista niin mietin, että aijaa - tää onkin joku tällainen tosi suunniteltu juttu. Mun suhtautuminen muuttui hetkellisesti kielteisemmäksi, kunnes tajusin oman typeryyteni ja nyt olen vain mielissäni Saran menestyksestä monestakin eri syystä. 

Maria Hakkala

Olis kiva jos he tekisivät lisää näitä jaksoja tähän sarjaan ja jatkaisivat Saran tarinan kertomista, varsinkin nyt kun hän on muuttamassa Losiin. Kaikkee jännää varmaan tapahtuu! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.