Kimallusta, kiharoita ja korkkareita: Miss Universum 2013 -finaali Livillä!

Miss Universum 2013 -kisan finaali käydään lauantaina 9.11., ja kisa nähdään suorana lähetyksenä Livillä. Ihan mahtavaa!

Tänä vuonna kisa järjestetään Moskovassa, ja paikallista makua näkyy sekä tuomaristossa että kisan promomateriaaleissa. Kisan järjestyspaikkahan ei liity millään tavalla edellisen vuoden voittajaan, vaan Miss Universe -organisaatio taitaa valita kisapaikat ihan muin keinoin. NBC Universalin lisäksi toisena omistajana tässä missiorganisaatiossa on Donald Trump, joten luulisi kisassa luovuutta (ja hiuslisäkkeitä) riittävän. Pienistä vuosien saatossa tehdyistä muutoksista huolimatta aika perinteisesti tässä missikisassa mennään, aivan kuten organisaation omistamissa kahdessa muussakin kisassa (Miss USA ja Miss Teen USA).

Suomea kisassa edustaa tietenkin hallitseva Miss Suomi Lotta Hintsa, jonka iltapuku ylläolevassa kuvassa tuo kovasti mieleeni Hervé Légerin 'bondage dress' -mekot (voisikohan tämä oikeasti olla Hervé Léger?). Omasta mielestäni Lotta on ehkä hiukan liian valju kisan räväköiden latinakaunottarien joukossa, mutta toisaalta Lotan vaaleus herättää selkeästi positiivista huomiota brunettien meressä. Sen takia ehkä onkin sääli, että Lotan kauniit hiukset ovat tässä kuvassa nutturalla. Toisaalta tähän kuvaan on ehkä haettu enemmän klassista eleganttiutta, jota moneltakin kisaajalta (tai ainakin heidän stylisteiltaan) puuttuu. Muutaman videopätkän kisoista katsottuani tuntuu, kyllä, että Lotta on parhaimillaan livetilanteissa, ja hänen englannintaitonsa tuntuvat moitteettomilta, mikä on aina plussaa. Kuulin radiossa jonkun sanoneen, että Lotta on herättänyt kisoissa huomiota pirteällä ja sosiaalisella asenteellaan (tätä ei usein kuule suomalaisista misseistä sanottavan).

http://www.youtube.com/watch?v=7UrRbG53f3c&list=PLY0PTu2GXbT3OufZhClObR_y35QWdM3x6

On voittaja kuka tahansa, on kuitenkin mahtavaa, että kisat näytetään Suomen telkkarissa, ja vieläpä suorana lähetyksenä! Olen aina tykännyt katsoa missikisoja, ja ehdottomasti suosikkikisaani kuuluu Miss USA -kisa, jota olen muutaman kerran televisiosta seurannut. Mielestäni missikisoja voisi näyttää enemmänkin televisiosta. Miss USA -kisojen puolesta puhuu sekin, että sitten mekin ymmärtäisimme paremmin ne kaikki populaarikulttuuriläpät, mitä liitetään nimenomaan amerikkalaisiin missikisoihin. :D

Viime vuoden Miss Universum -voittaja oli Miss USA Olivia Culpo, jonka iltapuku oli mielestäni upea. Niin erilainen kuin ne perinteiset missikisojen iltapuvut (puhumattakaan siitä Suomen tavasta käyttää Miss Suomi -kisoissa kaikilla finalisteilla samanlaisia mutta erivärisiä pukuja), että olen päätynyt näitä voittohetken kuvia ihastelemaan useammankin kerran.

Tämä postaus on omistettu eräälle ystävälleni, joka euroviisufaniutensa lisäksi postaa Facebookkiin tasaisin väliajoin myös YouTube-videoita vanhoista Miss Universum -kisoista. :)

Miss Universum 2013 -finaali Livillä lauantaina 9.11. klo 20.00 alkaen!

[kaikki kuvat Miss Universe / Facebook]

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.