Kirjanmerkkien kätköistä: uusi CSI, kauhukomediaa ja aina selviävä tv-sarja!

csi_cyber.jpg

Kuva: CBS

Viime keväänä julkistettiin jälleen uusi CSI-sarja, jolle oli jo tilaakin CSI: Miami ja CSI: NY -sarjojen poistuttua markkinoilta pari vuotta sitten. Tämä neljäs saman franchisen sarja kulkee nimellä CSI: Cyber, ja se siirtyy ensimmäisenä sarjana pois perinteisestä rikospaikkatutkimuksesta, sillä nimensä mukaisestikin se keskittyy tutkimaan (tönkösti kääntyvää) kyberrikollisuutta. Olen hihkunut sarjasta hiljaa itsekseni jo siitä saakka, kun loppukesästä julkistettiin sarjaan liittyvän James Van Der Beekin (Dawson’s Creek)! Sarjassa on muutenkin paljon televisiosta tuttuja naamoja, kuten Patricia Arquette (Medium) ja Peter MacNicol (Ally McBeal, Numbers) sekä yksi entinen teiniräppäri (Bow Wow eli Shad Moss). CSI: Cyber esiteltiin vuosi sitten emosarja CSI:ssä, mutta varsinaisesti se alkoi vasta osana midseasonia tämän vuoden maaliskuussa, ja sitä esitetään perinteisesti puolikas tuotantokausi ensimmäisenä kautena. Vielä ei ole tarkkaa tietoa sarjan kohtalosta, mutta ihan kohtalaisesti sarja on pärjännyt katsojaluvuissa.

https://www.youtube.com/embed/p3VqD1UM49U” width=”854″>

Video: CSI: Cyber behind the scenes

Olen pitkään ollut Jane Austen -fani, ja olen kohtuullisen avoin erilaisille sovituksille hänen ajattomista tarinoistaan. Esimerkiksi parin vuoden takainen webbisarja Ylpeyden ja ennakkoluulon modernista versiosta The Lizzie Bennet Diaries on aivan järjettömän hyvä ja oivaltavasti tehty, ja minulla on hyllyssä myös hälyttävän monta niin sanottua Mr. Darcy -kirjaa, joissa Ylpeyden ja ennakkoluulon tarina kerrotaan miehen näkökulmasta. Silti olen ollut hämmentävän aggressiivisesti muutavaa sovitusta vastaan, joista suurinta vihaa nostaa pintaan muutaman vuoden takainen Pride and Prejudice and Zombies ja sen tuleva elokuvaversio. Voitin kyseisen kirjan Jane Austen -elokuvaillassa ollessani vaihdossa, ja annoin sen ilolla pois käsistäni, kun tuleva kälyni halusi sen lainaan. En suostu ottamaan sitä takaisin. Vähemmän raivoa mutta enemmän välinpitämättömyyttä on herättänyt toissa vuoden Death Comes to Pemberley -minisarja, joka sekin alkoi kirjana (P.D. Jamesin murhamysteeriromaani). Nykyään tuntuu siltä, että ainoa tapa, millä nämä vanhat klassikkotarinat kelpaavat suurelle yleisölle markkinoitavaksi on joku erilainen näkökulma, ja yliluonnolliset olennot ja murhat nyt vain sattuvat olevan muotia. Death Comes to Pemberley -sarjan hohdon faneille ymmärrän helposti, sillä siinä näytetään murhamysteerin lisäksi myös Darcyn ja Elizabethin elämää alkuperäisen kirjan loppumisen jälkeen. Nämä molemmat ovat periaatteessa suuren budjetin glorifioitua fanfictioniä, mikä on totta myös Fifty Shades of Grey -elokuvan tapauksessa.

scream_queens.jpg

Kuva: FOX

Mainitsin viime syksyisessä televisiomaailmakatsauksessa monilahjakkuus Ryan Murphyn suunnittelevan jälleen uusia sarjaprojekteja, joista Scream Queens on ollut paljon esillä viihdemediassa. Uuden sarjan kuvaukset ovat paraikaa käynnissä, ja sarjan tähdet lisäävät sosiaaliseen mediaan paljon hauskoja kuvia kulisseista. Sarjan ideana on olla komediallinen kauhusarja, joten on aika vaikeaa arvata etukäteen, mitä saamme syksyllä nähdä. Virallisena nimityksenä sarjalle on ’anthology series’, mikä on jälleen yksi tapa selittää sama asia, kun joka kausi on täysin oma tarinansa omine näyttelijäineen mutta samassa viitekehyksessä (tunnetaan myös nimillä ’limited series, ’event series’ jne.). Scream Queens -sarjan hypetystä nostaa vaikuttava näyttelijäryhmä, joihin kuuluu ainakin Emma Roberts (American Horror Story), Lea Michele (Glee), poptähti Ariane Grande, Joe Manganiello (True Blood), Nick Jonas (Jonas Brothers ja Kingdom) sekä Jamie Lee Curtis.

unforgettable.jpg

Kuva: Yle

Olen aikaisemminkin kirjoittanut Unforgettable-sarjasta, joka todellakin on nimensä mukainen. Alun perin tämä CBS:n sarja peruutettiin ensimmäisen kauden jälkeen mutta otettiinkin todella yllättäen takaisin tuotantoon kahdeksi lisäkaudeksi. Syksyllä sarja sai uuden lopputuomion kolmannen kauden lopuksi, mutta sarjalla on vielä kolmas henkikin: kaapelikanava A&E otti sarjan omaan huomaansa ja antoi sille tilauksen uudelle neljännelle kaudelle! Aika mieletöntä! Nykyisin tällaisia elvytyksiä tehdään, koska suoratoistopalvelut ovat muuttaneet television luonnetta, mutta tämän sarjan saama ihmeellinen edestakainen vekslaaminen kansallisella CBS-kanavalla on aika ainutlaatuista lajissaan. Suomessa nimellä Muistin vanki tunnettava sarja pyörii paraikaa Yle TV2:lla toisen kauden jaksoin.

sarah_hyland_seventeen.jpg

Kuva: Seventeen

Modern Family -sarjassa Haleyä jo kuudetta kautta esittävä Sarah Hyland kertoo tuoreimmassa Seventeen-lehdessä omasta matkastaan tämänhetkiseen hyvinvointiinsa. Viime aikoina Hyland on ollut otsikoissa lähinnä ex-poikaystävälleen hakemansa lähestymiskiellon takia, mutta Hylandilla ei ole ollut helppo elämä aikaisemminkaan. Jo nuoresta saakka munuaisongelmista kärsineelle näyttelijälle tehtiin munuaissiirto vuonna 2012, ja elämän alkumetreillä saatu huono ennuste on kannustanut häntä ottamaan elämästä kaiken irti.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *