Kirjanmerkkien kätköistä: uusia projekteja ja politiikkaa

Kuva: BBC One

Yksi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n suurimmista kultamunista eli Sherlock -sarjan nimitähti Benedict Cumberbatch on kiinnitetty jälleen suureen projektiin, ja tällä kertaa hän tulee näyttelemään yhtä William Shakespearen historiapohjaisten näytelmien päähahmoa Richard III:tta. Viime vuoden lopulla Yle Teemakin näytti BBC:n Shakespeare-näytelmien uudelleenfilmatisoinnin ensimmäisen setin, joka tunnetaan paremmin nimellä The Hollow Crown I, ja johon kuuluu neljä näytelmää. Tämä The Hollow Crown II -nimellä tunnettu seuraava kokoelma julkaistaan näillä näkymin vuonna 2016, ja siihen kuuluu kolmen eri näytelmän filmatisoinnit. Hienosti BBC osaa kalastella hieman nuoremmatkin fanit ja modernimpien sarjojen ystävät näiden kulttuurishistoriallisten ohjelmien äärille, sillä ensimmäisessä sarjassa seikkaili Tom Hiddleston ja tässä seuraavassa sarjassa Benedict Cumberbatch.

Kuva: Showtime

Homeland lähtee uusiin maisemiin, kirjaimellisesti! Tähän saakka tämän hittisarjan toiminta on ollut takautumia lukuunottamatta vahvasti Yhdysvaltain maaperällä, mutta sarjan neljäs kausi muuttaa kaiken. 4. kauden ajaksi sarjan tuotanto muuttaa ihan eri mantereelle, tällä kertaa Afrikkaan ja tarkemmin sanottuna Kapkaupunkiin. Maisemanvaihdos liittyy tietenkin sarjan tapahtumiin, joiden pääpaino muuttaa arvatenkin maisemaa tuotannon kanssa yhdessä. Kapkaupungin pitäisi toimia Lähi-Idän korvikkeena sarjaa seuraaville länsimaalaisille.

Kuva: Gwen Stefani

Ihanan värikäs ja voimakas Gwen Stefani on uusi The Voice:n tähtivalmentaja! Aikaisemmin tänä keväänä uutisoitiin Pharrell Williamsin korvaavan sarjasta kokonaan poistuvan CeeLo Greenin valmentajakaartissa. Virallisesti Gwen Stefani tulee sarjaan Christina Aguileran tilalle, joka on paraikaa raskaana. Oikeastaanhan Christina Aguilera ei ole ollut sarjassa tällä hetkellä esitettävällä kuudennella kaudellakaan, ja hänen tilallaan on nähty jälleen kerran Shakira. Christina Aguileran on kuitenkin vahvistettu palaavan sarjaan kaudeksi 8, joten Gwen Stefanin pesti on ainakin toistaiseksi vian yhden kauden mittainen. The Voice:n valmentajakuviot alkavat muistuttaa klassisia saippuasarjoja tähtivaihdoksineen ja -korvaavuuksineen!

Kuva: CBS

Mielenkiintoisena mutta täysin järjettömänä uutisena kerrottakoon, että Yhdysvaltain tämän hetken katsotuin komediasarja The Big Bang Theory on joutunut Kiinan hallituksen epäsuosioon. Sarja on yksi Youku-striimauspalvelun välittämistä sarjoista, joista hallitus antoi katkaisumääräyksen. Kiinassahan verkkotoiminta on lievästi sanottuna rajoitettua, mutta ilmeisesti ainakin tähän asti verkossa on sensuroimatta pystytty näyttämään amerikkalaisia televisiosarjoja, verrattuna vieläkin tiukempaan varsinaiseen televisiotarjontaan. Meidän näkökulmasta hauska uutinen ei ole niinkään hauska, jos miettii asioita enemmän vapauden rajoittamisen isomman mittakaavan ja Kiinan ongelmallisuuden suhteen.

Kuva: Grease

Muistatteko kun viime vuonna NBC esitti hirveällä tohinalla Sound of Music -livemusikaalin, jonka tähtinä olivat Carrie Underwood ja Stephen Moyer? Vähintäänkin kohtalaisen hyväksi havaittu kaavahan pitää toistaa televisiossa kyllästymiseen asti, joten Fox esittää ensi vuonna klassikkomusikaalin Grease -liveversiona. Minulla ei kyllä sinänsä ole mitään tätä vastaan, kaikesta piikittelystä huolimatta, sillä pidän tuosta elokuvasta paljon, ja se on syystäkin klassikko. NBC ei jää tässäkään asiassa huonommaksi vaan jatkaa tänä vuonna viime joulukuista hittiään Peter Pan:in livemusikaalin esittämisellä myöskin joulukuussa.

Saiko joku näistä uutisista sinut kiinnostumaan? Rallatteletko jo Grease:n vanhoja hittejä? Vai jämähtivätkö aivosi Cumberbatch-asentoon?

 

Kommentit

Benedict Richard IIInä? Mainiota! Voin jo kuulla samettisesti artikuloidut Now is the winter of our discontent...

Maria Hakkala

Mietin ihan samaa! Mmm... <3

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Hienoa, että Homeland jatkuu! Poliittisten kiemuroiden sijaan mua kyllä kiinnostaa sarjassa tällä hetkellä enemmän se, että miten Carrien äitiyskuviot hoidetaan ja tuleeko sen ja Quinnin välille suhde (jota mä kovasti toivon) :D

Maria Hakkala

Jos haluat hiukan spoilaantua, tai saada vinkkiä seuraavan kauden tapahtumiin Homeland:issa, käy tsekkaan tää parin viikon takainen paneelikeskustelu! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.