Koodinpurkajanaiset rikoksia ratkaisemassa

Bletchleyn nelikko Yle TV1.jpg

Neljä naista istui toisen maailmansodan ajan ratkomassa elintärkeitä koodeja legendaarisessa Bletchley Parkin koodinmurtoyksikössä, saamatta ansaitsemaansa kunniaa tai edes lupaa kertoa työstään. Nyt, seitsemän vuotta sodan loppumisen jälkeen, yksi heistä törmää sarjamurhaajan toimiin Lontoossa ja suostuttelee sotatoverinsa auttamaan tämän pysäyttämisessä. Murhien ratkaiseminenhan on vähän niin kuin koodien purkamista, eikö totta?

Video: The Bletchley Circle trailer (PBS)

Jännitysmysteeririkosdraamasarja on ehkä kattavin termi Bletchleyn nelikko -minisarjalle, joka tunnetaan englanninkielisessä maailmassa paremmin nimellä The Bletchley Circle. 1950-luvun alkuun sijoittuvan ITV-kanavan sarja pyöri brittitelevisiossa alun perin vuosina 2012 ja 2014, ja Yle näyttää nyt nämä kaksi tehtyä tuotantokautta eli yhteensä seitsemän jaksoa. Jaksot tulevat katsottavaksi myös Yle Areenaan, ja tällä hetkellä sarja on saatavilla myös Netflixissä.

Perinteisen englantilaisen pukudraaman tavoin ruudussa vilahtelee paljon tuttuja kasvoja, ja sarjan pääosaa esittävä Anna Maxwell Martin on tuttu suomalaisyleisölle Ylellä hiljattain nähdyn Pemberleyn kartanon tragedia (eng. Death Comes to Pemberley) -mysteerisarjan Elizabeth Darcyn roolista, jossa hän valloitti ainakin minut vahvoista ennakkoluuloista huolimatta. On ihanaa päästä taas katsomaan menneisiin vuosikymmeniin sijoittuvaa sarjaa, sillä niille löytyy aina aikaa omasta aikataulusta!

 

Bletchleyn nelikko

Yle TV1 alkaen la 29.7. klo 19.40

Yle Areena

 

 

 

 

 

Kuva: Yle.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *