Kun TV-hahmo ymmärtää

image_0.jpeg

Televisiohahmojen ja realityihmisten elämät kiehtovat ja liikuttavat meitä television katsojia, ja aina välillä nämä ruutumme täyttävät tyypit tuntuvat todellisemmilta kuin jotkut oikean elämämme ihmiset. Me jännitämme rakkautta etsivien puolesta, riemuitsemme ilojen ja itkemme surujen hetkillä, ja ulkopuolisille on vaikeaa selittää, miksi joku TV-sarjan hahmo on niin tärkeä.

Minä samaistun tällä hetkellä todella paljon countrymusiikin maailmaa avaavan Nashville-sarjan hahmoihin, enkä välttämättä vain pelkkiin hahmoihin vaan heidän elämäntilanteisiinsa. Sarjan nuoret hahmot etsivät paikkaansa musiikkimaailmassa, joka on niin houkuttelevasti kaikkialla ympärillä mutta johon on niin kauhean vaikeaa päästä sisälle. Heillä kaikilla riittää taitoa ja intoa, mutta ne eivät välttämättä riitä, ja monen ura on myös tuurista kiinni, oikeista kontakteista ja oikeista tilanteista.

Minäkin yritän etsiä itselleni oikeaa paikkaa, varsinkin työelämässä, ja olen myötäelänyt näiden hahmojen intoa, pelkoa ja turhautumista. Ennen kaikkea olen tuntenut samanlaista kuplivaa odotusta, joka edeltää mahtavia tapahtumia. Välillä ryven itsetuntoni ja toiveideni kanssa pohjamudissa yhdessä hahmojen kanssa, mutta silti tuntuu mahtavalta, etten ole yksin ajatusteni ja kokemuksieni kanssa.

On mahtavaa, että pystyy samaistumaan toiseen henkilöön, vaikka tuo henkilö olisikin fiktiivinen sarjahahmo. On mahtavaa, että sille samalle henkilölle, joka kamppailee aivan samojen asioiden kanssa, ei tarvitse avata omia tuntemuksiaan, vaan riittää, että on ajatuksissaan avoimena hahmon ja sarjan herättäneille tunteille. Aina ei jaksa päästää edes lähimpiä ihmisiä ihan niin liki.

Mikä TV-sarjahahmo on sinulle läheinen, tai missä sarjassa käsitellään aivan kuin sinun elämääsi? Mikä sarja herättää aina ajatuksia, vaikka sitä ei heti tajuaisikaan? Mikä sarja valaa uskoa, antaa rohkeutta tai vain on läsnä?

 

 

P.S. Juuri tällä hetkellä samaistun kaavamaiseen sitcomiin: olen kerrankin viikonlopun omassa hotellihuoneessa, ja huoneessa on kerrankin aina toivomani amme, ja minulla on luonnollisesti muutama tikki luomien poistosta, joten en saa mennä ammeeseen lillumaan.

 

 

 

 

Kuva: ABC.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *