Leikkaushuoneen lattialta: Puolitotuuksia ja ihmettelyä tv-sarjoista

josh_radnor_mercy_street.jpg

Josh Radnor, joka esitti How I Met Your Mother -sarjan pääosaa Tediä, ei voi ikinä enää olla uskottava missään toisessa roolissa; kaikki muut roolit vain näyttävät Tediltä ylinäyttelemässä oman elämänsä outoja tapahtumia.

Arrow’n taustatarina Oliverin haaksirikosta ja sen aikaisista seikkailuista on äärettömän tylsä ja tappaa hitaasti koko sarjan, vaikkakin se hyvin punotaan osaksi nykytarinan kerrontaa.

doubt_cbs_promo.jpg

Uusia sarjoja tulee aivan liikaa ja liian usein! Pirstaloitunut tv-maailma ajaa itsensä vielä ojaan, sano minun sanoneen. Yllä olevan kuvan Doubt lopetettiin helmikuussa ennätyksellisen kahden jakson jälkeen.

Miksi tiedät jotkin sarjat hyviksi, mutta et silti saa ikinä katsottua niitä? Miksi The Good Wife on yksi näistä sarjoista?

nashville_cmt_rayna_deacon.jpg

Useampi televisiosarja voisi ottaa opikseen Nashville:n uudesta linjasta: hyvää sarjaa voi tehdä myös ilman järjettömän suurta kiirettä, antaen hahmojen ja juonikuvioiden kypsyä luonnollisemmalla tahdilla. Tämän kiireellisyyden takia aikoinaan esimerkiksi Gossip Girl:iä oli välillä hankalaa katsoa, kun koko ajan tapahtui niin paljon.

Voitaisiinko Suomessa innostua ja näyttää enemmän amerikkalaisia talk show -ohjelmia? Saan viikon aikana aina useat naurut niiden sketsi- tai haastattelupätkistä, ja moni talk show -isäntä kommentoi aktiivisesti myös poliittisia asioita. Monelta on varmasti mennyt ohi, että Sub näyttää iltapäivisin The Late Show with Stephen Colbert -keskusteluohjelmaa, ja jaksojen viive näyttäisi nyt olevan noin 1,5 kuukauden luokkaa, mutta välillä ne tulevat ihan parin päivän viiveellä. Viaplayn suoratoistopalvelussa voi seurata aivan uusia The Late Late Show with James Corden -jaksoja, joissa on nähtävillä myös suureen suosioon nousseita Carpool Karaoke -pätkiä.

this_is_us_nbc_wedding.jpg

Voitaisiinko sopia, että joku kotimainen kanava tai täällä toimiva suoratoistopalvelu ostaisi ja esittäisi This Is Us -sarjan ensimmäisen kauden mahdollisimman pian? Sarja on ollut huikea hitti Jenkeissä lämpimän, realistisen ja raastavan tunnelmansa takia, ja haluaisin niin paljon nähdä sarjan aloituksen ennen kuin spoilaannun liikaa!

Olisiko liikaa pyydetty, että uudet sarjat olisivat uusia myös idealtaan? Menee jo hermo kaikkiin uusintaversioihin, vaikka osa niistä onkin ihan hyviä sarjoja.

 

 

 

 

 

Kuvat: PBS, CBS, CMT, NBC.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *