Mitä katsoa TV:stä, kun kaipaa piristystä?

Queer Eye 2018 Netflix.jpg

Viimeisen viikon aikana olen kaivannut piristystä ja pakoa todellisuudesta, joten on ollut mahtavaa huomata, että summamutikassa valitsemani sarja on toiminut tässä tilanteessa aivan täydellisesti.

Netflixin alkuperäissarja Queer Eye (suom. Sillä silmällä) on tämän vuoden helmikuussa ensi-iltansa saanut uusi versio vuosina 2003-2007 nähdystä realitysarjasta Queer Eye for the Straight Guy, jossa viisi homomiestä muuttavat heteromiesten elämän parempaan suuntaan sekä ulkoisesti että sisäisesti. Vuosia sitten ihastuttanut sarja on päivitetty tähän aikaan sopivaksi, ja lopputulos on aivan mahtava!

https://youtube.com/watch?v=GZMrivD2Aok%3Fecver%3D2
Video: Queer Eye 2018 trailer (Netflix)

Vaikka elämme suvaitsevaisemmassa maailmassa kuin 15 vuotta sitten, voisi monien ihmisten mieliä avartaa vielä enemmänkin, ja tähän tehtävään uusi Queer Eye on lähtenyt. Ensimmäisen kauden tapahtumapaikaksi on valittu tarkoituksella Georgian osavaltio Yhdysvaltain eteläosassa, eikä esimerkiksi paljon liberaalimpi New York tai Los Angeles, jotta ohjelmassa voidaan heijastaa myös todellisia vastakohtia.

”Alkuperäinen ohjelma taisteli suvaitsevaisuuden puolesta, meidän taistelumme on hyväksynnän puolesta.”

Vaikka monen huomio kiinnittyy pinnallisiin muutoksiin, kuten hiuksiin, vaatteisiin ja sisustukseen, on ohjelman syvempi puoli, henkisen hyvinvoinnin parantaminen, jopa aikaisempaa suuremmassa keskipisteessä. Fab 5:sta jokainen vuorollaan toimii ohjelmassa muutettavan miehen olkapäänä, ja henkilökohtaisen yhteyden kautta itsetuntoja kohotetaan ja tulevaisuuksia parannetaan.

Queer Eye 2018 Netflix episode 6.jpg

Ohjelman uudessa versiossa ei pelätä ottaa esille arkojakin aiheita, kuten homojen hyväksyntää etelävaltioissa tai kirkon piirissä, tai mustien ja poliisien ongelmallisia suhteita koko maassa. Sisustuksen, ruokakulttuurin, muodin, ulkonäön ja kulttuurin asiantuntijamiehet ovat myös hyvin erilaisia omilta taustoiltaan, joten jokaiselta heistä löytyy henkilökohtaisia tarinoita lisäksi myös muistakin osallistujiin vaikuttaneista aiheista.

Minulle uudessa Queer Eye -ohjelmassa on mahtavinta positiivisuus sekä usko elämään ja ihmisiin. Fab 5 on täynnä älyttömän hyviä tyyppejä, jotka ovat avoimia, myötätuntoisia, fiksuja ja upeita, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ohjelmaan on valikoitu myös ihmisiä, jotka ovat valmiita muuttamaan ulkomuotonsa lisäksi myös elämänsä suunnan, joko isosti tai vähän pienemmästi. Kaikki tämä antaa uskoa maailmaan.

Ohjelmasta jää myös todella hyvä fiilis! Fab 5 osaa asiansa, ja ohjelman esteettinen puoli miellyttää minua paljon. Kun ruudulla katsoo hyviä ihmisiä, jotka haluavat toisille hyvää, tulee siitä itsellekin hyvä olo, vaikka muuten oma elämä takoisi välillä nyrkillä päähän.

 

The Variety Show suosittelee vahvasti:

Queer Eye (Sillä silmällä)

1. kausi Netflixissä

 

 

 

 

 

Kuva: Carin Baer / Netflix, Netflix.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *