Mitä meni ohi? Kesän kovimmat sarjajuorut

Hawaii Five-0 cast.jpg

Puolet Hawaii Five-0 -sarjan päätähdistä lähti palkkaneuvottelujen epäonnistuttua! Suositussa poliisisarjassa alusta asti mukana olleet Daniel Dae Kim (Lost) ja Grace Park (Battlestar Galactica) yrittivät huhujen mukaan saada yhtä suuren korvauksen kuin Alex O’Loughlin ja Scott Caan, koska Hawaii Five-0 nähdään usein ensemble-sarjana, mutta tuotantoyhtiön mukaan Kim ja Park kieltäytyivät ennätyksellisen suurista palkankorotuksista.

Heidän lähteminen sarjasta herättää paljon kysymyksiä, sillä he ovat molemmat aasianamerikkalaisia, kun taas selkeästi sarjan päätähdiksi täten ristityt O’Loughlin ja Caan ovat valkoihoisia. Asiasta tekee vielä hankalamman se, että sarjan viides tähti Masi Oka (Heroes), joka myös on aasianamerikkalainen, poistui sarjasta vain vähän aikaa sitten. Sarjaa kuvataan nimensä mukaisesti Havaijilla, joten valtaväestöä kuvaavien aasianamerikkalaisten puuttuminen sarjan päätähdistä on vähintäänkin ongelmallista. Voihan olla, että koko sarja loppuu, koska seuraavan kahdeksannen kauden jälkeen myös O’Loughlinin sopimus on katkolla.

Sense8.jpg

Sense8-sarjan fanit järkyttyivät kesän alussa, kun Netflix ilmoitti lopettavansa suositun sci-fi-draamasarjan kahden tuotantokauden jälkeen. Odottamaton uutinen sai fanit järkytyksen jälkeen anomaan jatkoa, mutta suoratoistopalvelu pysyi sympatiasta huolimatta päätöksessään. Juhannuksen jälkeen toinen sarjan päätekijöistä Lana Wachowski ilmoitti Netflixin antavan sarjalle vielä kaksituntisen erikoisjakson, jonka tarkoitus on nivoa viimeisetkin juonikuviot mukavasti yhteen. Viimeinen jakso nähdään ensi vuonna, ja sarjaa jäädään kaipaamaan erityisesti sen LGBTQ-henkisyyden vuoksi.

Catherine Zeta-Jones Feud Olivia de Havilland.jpg

Kevättalvella ilmestynyt Feud: Bette and Joan saa kohdata omat riitansa, sillä legendaarinen näyttelijä Olivia de Havilland on haastanut oikeuteen sekä sarjan kanavan FX:n että Ryan Murphyn tuotantoyhtiön. Syynä on de Havillandin käyttäminen hahmona (jota esittää Catherine Zeta-Jones), vaikka hän on vielä elossa, ja vaikka häneltä ei pyydetty asiaan lupaa.

Will and Grace NBC Revival.jpg

Koska reunionit ja revivalit ovat tämän hetken suurin tv-sarjavillitys, kuulemme uutisia uusista sarjatapauksista melkeinpä viikottain. Viime aikoina uusien jaksojen suunnitelmista on ilmoitettu tai huhuttu parinkin tutun sarjan suhteen. Kymmenisen vuotta sitten kohahduttanut ja viihdyttänyt The L Word saa jatkoa, mutta hiukan muokatulla kuviolla. Huhut kertovat myös legendaarisen Jersey Shore -realityn jatkon olevan viritteillä, vaikka vielä ei olekaan tietoa kanavasta tai formaatista. Pidemmälle omassa elvytyksessään on päässyt Will & Grace, jonka uudet jaksot alkavat ihan parin kuukauden päästä!

True Blood Nelsan Ellis.jpg

Tv-sarjafanit ovat saaneet viimeisen viikon sisään sekä äärimmäisen huonoja että todella ihania uutisia parin suosikkinäyttelijän kautta. True Blood -sarjassa Lafayettea näytellyt Nelsan Ellis kuoli viime viikonloppuna, ja häntä sekä hänen uraansa on muisteltu laajalti sosiaalisessa mediassa. Ellis oli aivan huippu True Blood -sarjassa, eikä kenenkään pitäisi lähteä niin nuorena. Positiivinen ja mieltä lämmittävä uutinen oli kumminkin The Big Bang Theory -sarjan Melissa Rauchin ilmoitus raskaudestaan. Rauchin tie kohti ensimmäisen lapsensa syntymää on ollut pitkä ja kivinen, ja hän julkaisi raskautensa avoimella kirjeellä, jonka hän toivoo auttavan muita lapsen saamisen kanssa kamppailevia.

Mitä muuta kevään ja kesän aikana on tapahtunut:

  • Grey’s Anatomy -lääkärisarja saa ensi vuonna uuden spin-off-sarjan, joka sijoittuu paloasemalle! Alkaa kuulostaa Chicago-sarjoilta, eikö totta?
  • The Mindy Project loppuu seuraavan eli 6. kauden jälkeen! Eikö olekin hienoa, että sarjoille osataan antaa kunnon jäähyväiset?
  • Hyacinth Bucket olisi niin otettu samanlaisesta kunniasta, sillä pyrkyrirouvaa pitkään näytellyt Patricia Routledge aateloitiin keväällä, ja hän voi siten käyttää jatkossa Dame-etuliitettä
  • Ensi vuonna ABC-kanavalla uudelleen alkava American Idol saa huippunimiä tuomaripöytäänsä, sillä poptähti Katy Perry on ensimmäinen julkistettu tuomari
  • Skam oli niin iso hitti, että Suomessakin mietitään nuorten kokemusten tuomista televisioon, ja Yellow Film & TV kulkee tässä etunenässä
  • Sovellukselle oma tv-ohjelma? Kyllä, sillä Beat Shazam on pyörinyt Fox-kanavalla jo alkukesän!

 

Ensi viikolla on odotettavissa paljon tv-juoruja ja hauskaa fanitusmateriaalia, sillä Comic-Con pyörii San Diegossa koko loppuviikon! 🙂

 

 

 

 

 

Kuvat: CBS, Netflix, HBO Nordic, NBC, HBO.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *