Mitä meni ohi? Uudet sarjat, roolit ja päätökset

Rouva Ministeri 3. kausi AVA.jpg

Sarjojen tulevaisuus vaakalaudalla

Kevät tulee yhtä varmasti kuin televisiosarjojen lopettamis- ja jatkouutiset, joten televisiosarjafanit jännittävät omien suosikkiensa puolesta. Vaikka joistakin sarjoista päätetään pitkällisen ja piinallisen päätösprosessin jälkeen, tiedotetaan monien sarjojen jatkosta osana suurempaa joukkoa. Esimerkiksi CBS-kanava julkisti viime viikolla uusimispäätöksen 16 televisiosarjalle, joista omia suosikkejani ovat Rouva Ministeri ja Scorpion. Myös The Big Bang Theory sai kauan odotetun jatkopäätöksen kahdelle tuotantokaudelle, kun sarjan näyttelijöiden sopimukset saatiin pienen säätämisen jälkeen uusittua, ja lisäksi tilattiin uusi spin-off-sarja Sheldonin nuoruudesta. Muita uusittuja sarjoja ovat esimerkiksi The ExpanseLegion ja The Good Fight, mutta HBO Nordicilla nähty The Knick lopetettiin.

Booth Bones Fox.jpg

Uudet roolit sarjatähdille

Lääketieteellinen rikossarja Bones esittää viimeisen jaksonsa tällä viikolla Yhdysvalloissa, kun sarjan 12. tuotantokausi päättyy, mutta sarjan toinen päätähti David Boreanaz (Seeley Booth) napattiin jo seuraavaan sarjarooliinsa. Boreanaz on jo aloittanut kuvaukset uuden Navy Seal -aiheisen sarjan parissa, missä hän esittää kokenutta ryhmänjohtajaa. Täytyy nostaa hattua Boreanazille, sillä hän on ollut harvinaisen työllistetty noustuaan televisiosarjojen pariin: miehen ansioluettelosta löytyvät peräkkäin ja limittäin kuvatut Buffy, Angel ja Bones.

Criminal Minds -rikossarjasta viime vuonna poistunut Shemar Moore (Derek Morgan) palaa CBS-kanavalle rikosdraaman pariin, sillä hän kuvaa pilottijakson uudesta SWAT-erikoisjoukoista kertovasta sarjasta. Tämän uuden televisiosarjan näkeminen ruuduissa ei vielä ole varmaa televisiobisneksen yleisen epävarmuuden takia, mutta ainakin CM-fanit liputtavat varmasti Mooren paluun puolesta, sillä sarja nostaisi Mooren pääosaan.

Hart of Dixie -sarjassa miljoonat ihmiset valloittanut Rachel Bilson (The O.C.) on kiinnitetty kantrimusiikkidraama Nashville:en. Bilsonin hahmo, sekä Kaitlin Doubledayn myös uusi hahmo, nähdään tällä hetkellä pyörivän 5. tuotantokauden toisella puoliskolla. Ihanaa! Lisää Bilsonia televisioon!

Alexis Bledel Hulu New Series.jpg

Gilmoren naisten tv-uutisia

Ehkä yleiseltä aiheeltaan vähiten yllättävä mutta silti niin mukava roolitusuutinen tulee tässä: Lauren Graham (Gilmore Girls, Parenthood) palaa televisioruutuihin. Toki sarja on vielä teknisesti kehitysasteella, mutta voisin lyödä vaikka vetoa, että tämä Grahamin tähdittämä sitcom pääsee televisioesityksiin asti. Sarjan työnimi on Linda from HR, ja se keskittyy tuikitavallisen henkilöstöosaston työntekijän äkilliseen elämänmuutokseen.

Nuorin Gilmoren naisista jatkaa myös televisiosarjojen parissa, sillä Alexis Bledel nähdään huhtikuussa Hulu-palvelussa alkavassa Handmaid’s Tale -draamasarjassa. Tämä jo valmiiksi kohuttu sarja kertoo utopistisesta maailmasta, jossa entisen Yhdysvaltain tilalla on yhteiskunta, missä naiset pakotetaan seksiorjiksi ihmisrodun jatkumisen varmistamiseksi. Sarjan pääosassa nähdään Bledelin aikaisemmasta sarjakodista Mad Men:istä tuttu Elisabeth Moss.

Gilmoren tyttöjen äiti eli Amy Sherman-Palladino on jälleen kehittänyt uuden sarjan. Amazon Primella mahdollisesti tulevaisuudessa laajemmaltikin nähtävä The Marvelous Mrs. Maisel on osa Amazonin uuden pilottikauden äänestystä, jossa pilottijaksojen perusteella katsojat saavat vaikuttaa tuotantoon pääsevistä sarjoista. Koska kyseessä on Amazon Prime, ei sarjasta juurikaan ole muualla nähtävissä pätkiä, mikä tietysti kismittää sarjasta kiinnostuneita ASP-faneja.

Ted HIMYM 90s.jpg

Tulevan tv-kauden mielenkiintoisin uutuussarja?

Vaikka vielä on vaikea sanoa, mitkä uudet televisiosarjat nähdään syksystä alkaen ruuduissa, saa uuden esityskauden tv-uutiset innostuksen jo nousemaan. Jason Katims, mies lämminhenkisten Friday Night Lights ja Parenthood -sarjojen takana, kehittää uutta Drama High -nimistä draamasarjaa, joka perustuu kirjan kautta tosielämän esimerkkiin lukion teatteriohjelman vetäjästä. How I Met Your Mother -sarjan pääosan isä eli Josh Radnor on kiinnitetty tämän uuden sarjan päärooliin, ja hän voi ehkä tämän sarjan avulla onnistua karistamaan Tedin pölyt jaloistaan. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Auli’i Cravalho (Moana, Moana) sekä Shannon Purser (Barb, Stranger Things). Sarjassa on luvassa työväenluokan taistelua, yhteisöhenkeä, oppilaiden kehitystä, ja muuta suuriin tunteisiin takuuvarmasti vetoavaa sisältöä.

 

 

 

 

 

Kuvat: AVA, Fox, Hulu, CBS.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *