Mitä meni ohi? Uusia kanavia, jaettuja palkintoja, sarjat vaakalaudalla...

Uusia kanavia Suomeen! Comedy Central!!

Perinteiset televisiokanavien toimiluvat haettiin ja myönnettiin viime viikolla, ja mukaan karkeloihin pääsi muutama uusi tulokas. Uusia maksullisia kanavia ovat dokumenttikanavat History ja H2 sekä Cartoon Networks. Paljon mielenkiintoisempaa on, tietysti, ilmaiskanavat, ja uutuudet ovat: Discovery Networksin Olympiakanava ja SBS Extra (tämän sisällöstä ei ole vielä tarkempaa tietoa), ja Nickelodeonin Comedy Central. Comedy Central, jeeee!!! Missäköhän muodossa kanava Suomeen tulee? Tämänhetkisistä ohjelmista kiinnostaa ainakin Inside Amy SchumerDrunk History ja The Daily Show with Trevor Noah.

Golden Globesit jaettiin

Illan suurinta antia oli selkeästi Cecil B. DeMille -elämäntyöpalkinnon saaneen Meryl Streepin puhe. Streep puhui suvaitsevaisuudesta ja toisten huomioonottamisesta, tasa-arvosta ja rauhasta, ja kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että tässä nyt kritisoidaan Trumpia ja etenkin hänen muukalaisvihapuheitaan. Tyylilleen uskollisesti Trump seuraavana päivänä haukkui sekä Streepin, tämän puheen että Hollywoodin ylipäätään, mutta kukaan ei oikeasti odottanut yhtään enempää.

Palkinnoissa tapahtui mukavasti uutta ja virkistävää! Musikaalielokuva La La Land dominoi elokuvakategorioita, mistä moni riemuitsee ihan vain Ryan Goslingin lisääntyneen näkyvyyden takia. Televisiosarjojen puolella Netflixin The Crown vei yllättäen sekä parhaan draamasarjan että parhaan draamanaispääosan (Claire Foy) palkinnot, komediasarjoissa juhli Atlanta (paras komediasarja ja paras komediamiespääosa), ja miniseries- ja limited series -kategorioissa loistivat The Night Manager ja The People V. O.J. Simpson: American Crime Story.

Game of Thrones edistyy - monessakin mielessä

GoT-kirjailija George R.R. Martin yllätti fanit päivittämällä tietoja kirjoitusprosessistaan: "Not done yet, but I've made progress. But not as much as I hoped a year ago, when I thought to be done by now. I think it will be out this year. (But hey, I thought the same thing last year)." Televisiosarjallahan on ollut jo jonkin aikaa se ongelma, että julkaistujen kirjojen materiaali ei riitä kattamaan sarjan tapahtumia, joten Martinin seuraavaa GoT-kirjaa on odotettu kuin kuuta nousevaa.

Jos seuraat Game of Thrones -sarjaa Yleltä, on kuudes tuotantokausi vihdoin alkanut! Ensimmäiset viisi jaksoa ovat jo Yle Areenassa, ja viisi jälkimmäistä jaksoa tulee Areenaan 13. helmikuuta (ah, mikä ystävänpäivä!). Jaksot esitetään myös viikoittain televisiossa Yle TV2:lla maanantaisin klo 21, ja näistä televisioesityksistä on ensimmäinen jo mennyt, eli ensi maanantaina on kauden toisen jakson vuoro. Seitsemännen kauden kuvaukset ovatkin jo kovassa käynnissä ympäri Eurooppaa...

Televisiosarjat: jatkoon vai ei?

Tällä hetkellä on käynnissä puolivuosittain tapahtuva Television Critics Associatonin (televisio-ohjelmien toimittajat) lehdistötapahtuma, johon kokoontuvat kaikki suuret televisiokanavat kertomaan kevään ja kesän sarjoistaan. Samalla kerrotaan monen sarjan kohtalosta, joten jännityksellä odotetaan lisää uutisia. Juuri tänään uusittiin Foxin Empire 4. tuotantokaudelle, ja viime päivinä on uusittu seuraaville kausille esimerkiksi SupergirlThe AffairThe FostersArrowThe Flash ja Supernatural.

Samassa tapahtumassa televisiokanavien johtajat saavat vastailla tiedusteluihin vanhojen sarjojen uusien jaksojen jatkoista. Juuri saatiin varmistettua, että Twin Peaks:in uudet jaksot saavat ensi-iltansa 21. toukokuuta, mutta samalla sanottiin suoraan, että toista uutta kautta on turha odottaa. Foxin The X-Files voi hyvinkin saada vielä lisää jatkoa, mutta asia on monimutkainen, kuten on myös mahdollinen Gilmore Girls -jatko.

Nashville soi jälleen!

Vaikka itseäni hiukan ahdistaa nykyajan televisiosarjojen taustalla olevien kanavien, suoratoistopalveluiden ja muiden yritysten monimuotoisuus ja pirstaleisuus, on siinä hyvätkin puolensa: peruutusuutisen armotta saanut televisiosarja voi saada jatkoa. Jos sarjan esityksestä vastaava kanava tai muu vastaava taho ei halua enää jatkaa sarjan esittämistä, voi useimmissa tapauksissa sarjan oikeudet ja tuotannon omistava tuotantoyhtiö kaupata ohjelmaansa muille esittäville tahoille. Aina välillä jotain sarjaa voi onnistaa tätä kautta, ja niin on käynyt ihanalle Nashville-sarjalle.

Viime toukokuussa ABC peruutti sarjan neljännen tuotantokauden juuri loputtua, mutta jo kesäkuussa kantrimusiikkikanava CMT osti sarjan esitysoikeudet itselleen. Jo alusta saakka CMT:tä veikattiin sarjan uudeksi esityspaikaksi, ja näyttää siltä, että juuri tuonne kantrimusiikin kehtoon Nashville:n kuuluikin päätyä. Viime viikolla kokonaisuudessaan esitetty viidennen kauden ensi-iltajakso sai CMT-kanavalle onneksi hyvät katsojaluvut! Vaikka muutama päähahmo onkin jätetty uusista jaksoista pois, tuntuu sarjan uusi ja rauhallisempi tahti olevan se juuri oikea tälle musiikkisarjalle.

Syke loppuu - vai loppuuko?

Kotimainen Syke loppuu nyt tällä hetkellä esitettävän neljännen tuotantokauden jälkeen. Ylen edustaja selittää kyseessä olevan aivan normaalin sarjojen kierrätysprosessin, joka on nykyään kuulemma osa Ylen strategiaa, mutta hiukan selittelyltä tuo kuulostaa! Syke yrittää tehdä nashvillet ja saada jatkoa jollain muulla taholla, ja tässä tapauksessa voisi kuvitella sarjan päätyvän johonkin maksulliseen palveluun, kuten vaikka Elisalle. Sarjaa tuottava Yellow Films kaupittelee sarjan esitysoikeuksia kovaa tahtia muille tahoille, joten fanien hyväksi toivotaan pikaisia mutta hyviä uutisia.

 

 

Mikä uutinen sykähdytti eniten? :)

 

 

 

 

 

Kuvat: Comedy Central, Golden Globes, HBO/Yle, Fox, CMT, Yellow Film & TV/Yle.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.