Mitä meni ohi? Viime aikojen suurimmat TV-uutiset

The Grand Tour Amazon.jpg

Netflixin offline-ominaisuus

Jatkossa Netflixiä voi käyttää myös ilman internetyhteyttä, mikä on jo pitkään ollut suurin toivomus Netflixiltä. Uudistus tekee palvelusta monipuolisemman käyttää, ja julkistuksen ajoitus paljastui tarkoin suunnitelluksi seuraavan uutisen takia.

Amazon Prime Video aloitti

Kuten kirjoitin jo viime viikolla, Amazonin Prime Video -suoratoistopalvelu ilmoitti olevansa käytettävissä yli 200 maassa, Suomi mukaan lukien, vain pari viikkoa yllä olevan Netflix-julkistuksen jälkeen. Amazonin palvelussa on luonnollisesti alusta asti mahdollisuus ladata videot offline-käyttöön, joten Netflixin oli pakko reagoida jo etukäteen. Prime Video ei kuitenkaan tarjoa maakohtaista palvelua, toisin kuin Netflix, mutta Primen sisältö on raikas tuulahdus videopalveluiden ahkerille käyttäjille. Suurimpana satsauksena on ehdottomasti entisen Top Gear -kolmikon uutuussarja The Grand Tour.

Critics’ Choice Awards 2016 -palkinnot

Kriitikoiden valitsemat voittajat palkittiin sekä elokuvien että television omissa kategorioissa, ja gaalan juonsi jo toista vuotta peräkkäin mainio T.J. Miller (Silicon Valley). Kriitikoiden mielestä paras draamasarja oli Game of Thrones ja paras komediasarja Silicon Valley; draamakategorioissa rakastettiin uuden Westworld-sarjan naisia sekä The Crown -sarjan John Lithgow’ta; komediasarjojen yllättäjä oli upouuden Atlanta-draamakomedian Donald Glover; rajattujen sarjojen suvereeni hallitsija oli Netflixiin alkuvuodesta ilmestyvä The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.

Golden Globes 2017 -ehdokkuudet

Alkuvuodesta jaettavien Golden Globes -palkintojen ehdokkaat julkistettiin viikko sitten, ja televisiokategorioissa oli tapahtunut mukavasti tuuletusta aikaisempien vuosien toistuviin ehdokaslistoihin verrattuna. Tämän syksyn uutuuksista ehdokkuuksia saivat eniten Stranger ThingsWestworldThis Is Us ja The Crown. Golden Globesit jakaa Hollywoodissa toimivien ulkomaalaisten toimittajien järjestö, joka on pieni ja monien mukaan johdateltavissa päätöksissään. Globesit kuitenkin perinteisesti avaa alkuvuoden suuren gaalakauden, joten kimallusta ja ihastelua on luvassa tammikuun alkupuolella.

SuomiLOVE Sanni.jpg

Screen Actors Guild Awards 2017 -ehdokkuudet

Sama tuore meno jatkui myös viime viikolla julkaistujen Screen Actors Guild Awardsehdokkuuksien julkistuksessa. Voi, kunpa Claire Foy voittaisi parhaan draamanäyttelijän palkinnon kuninkaallisesta roolistaan, sillä hänen roolinsa upea vähäeleisyys jää monien vauhdikkaampien suoritusten varjoon.

SuomiLOVE:n 3. tuotantokausi alkoi

Rakastetun kotimaisen musiikkiohjelman kolmas tuotantokausi alkoi reilu viikko sitten. Luvassa on jälleen huippuartisteja, upeita vetoja, suuria tunteita, paljon kyyneliä, ja suuret katsojaluvut!

Mad Cook Show alkaa huhtikuussa Nelosella

Madventures:in Rikulla ja Tunnalla menee lujaa: kuun alussa juhlittiin puolisoiden kera Linnan juhlissa, ja huhtikuussa vallataan kaupalliset kanavat Nelosen Mad Cook Show -viihdeohjelmalla. Miesten matkailujen keskiössä on monesti ollut suomalaiseen makuun hyvin erikoiset ruoat, joten on luonnollista omistaa aiheella oma erikoisohjelmansa. Vieraiden kanssa kokataan, keskustellaan ja ihmetellään maailman erilaisia ruokakulttuureja.

Call the Midwife Africa BBC.png

Call the Midwife uusittiin

Alkuvuodesta alkavaa kuudetta tuotantokautta odotellessa sarjan faneja helpottanee ällistyttävä uutinen: Call the Midwife on uusittu kolmelle uudelle tuotantokaudelle! Netflixissä on nyt sarjasta Ylellä nähdyt viisi tuotantokautta, joten välistä jääneet jaksot on helppo katsoa ennen uusien jaksojen alkamista.

Anssi Kela ja isot biisit

Anssi Kela pääsee tekemään omaa Vain elämää -versiotaan, kun hän versioi artistivieraiden kera suomalaisia klassikkokappaleita läpikäyden samalla niiden tarinat. TV Vitosella keväällä nähtävä ohjelma synnyttänee liudan uusia hittejä, sillä kappaleet julkaistaan jaksojen jälkeen heti muun muassa Spotifyssa.

Mertaranta ja legendat uusi kausi

Keväällä nähty urheilijoiden Vain elämää eli Mertaranta ja legendat saa jatkoa, kun ohjelman toinen tuotantokausi alkaa TV5:llä tammikuussa. Ohjelmassa omaa uraansa käy läpi Janne Ahonen, Minna Tervamäki, Makwan Amirkhani, Marko Jantunen, Heli Rantanen, Sami Kapanen, Laura Lepistö ja Leo-Pekka Tähti.

Vain elämää Espanjassa

Onko joltain mennyt ohi, että seuraava Vain elämää -kausi kuvataankin jo talvella, eikä suinkaan Hirvensalmella vaan Espanjassa, ja uudet jaksot nähdään televisiossa jo tulevana keväänä? Nelonen on tainnut ruveta ahneeksi, ja pelkään, että liian nopea aikataulu ja konseptin muuttaminen voi tuhota muuten aivan mahtavan sarjan.

Mayans MC -pilottijakso tilattiin

Kauan spekuloitu Sons of Anarchy -draaman spin-off-sarja on koko ajan lähempänä todellisuutta, sillä siitä on tilattu jo pilottijakso. Tämä ei vielä kuitenkaan tarkoita kokonaisen kauden tai edes puolikkaan tilaamista, joka tarkottaisi ruutuihin päätymistä, mutta sormet voi pitää ristissä jo varmuuden vuoksi. Nimensä mukaisesti Mayans-moottoripyöräkerhoa seuraava uusi sarja on SOA:n Kurt Sutterin käsialaa puoliksi, ja toisen puolen luomisesta hoitaa Elgin James.

The Good Fight -sarjan ensimmäinen traileri

Keväällä loppuneen suositun lakisarjan The Good Wife oma spin-off-sarja The Good Fight aloittaa amerikkalaisissa ruuduissa helmikuun puolivälissä. Uusi sarja seuraa Christine Baranskin tuttua Diane Lockhart -hahmoa, ja toisena vetonaulana hänen kummityttöään näyttelee Rose Leslie (Game of Thrones). Erikoisena faktana kerrottakoon, että vain sarjan ensimmäinen jakso nähdään CBS-kanavalla televisiossa, ja loput yhdeksän jaksoa on katsottavissa CBS:n omassa suoratoistopalvelussa.

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Amazon, Yle, BBC.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *