Mitä tapahtuu blogin taustalla? Televisiosarjabloggaajan kokemuksia

Olen kirjoittanut The Variety Show -blogiani nyt reilun vuoden verran, ja halusin hiukan kertoa teille lukijoilleni blogin taustalla tapahtuvista asioista. Minua itseäni aina kiinnostaa asioiden taustat, mikä on edesauttanut televisiosarjaharrastukseni kehittymistä; haluan tietää näyttelijöistä, sarjojen tekoprosesseista ja kaikesta pienestä nippelitiedosta. Tämä taustojen selvittäminen koskee myös blogimaailmaa, ja mielenkiinnolla kuuntelen muoti- ja lifestylebloggaaajien kertomuksia heidän blogiharrastuksensa tai -ammattinsa taustoista, päivärytmistä ja sen sellaisesta. Hyvin harva bloggaaja kuitenkaan kertoo, miten ne kaikki mystiset paketit saapuvat heidän lähiposteihinsa tai miten he päätyvät kaikkiin hauskoihin tapahtumiin. Vaikka kirjoitankin blogiani paljon pienemmässä mittakaavassa, on minunkin tähänastiseen blogiuraani mahtunut yhtä sun toista. Jos en muista jostakin asiasta kertoa, kommentteihin voi kirjoittaa lisäkysymyksiä!

Blogin ihkaensimmäinen instagram-kuva

Olin blogannut muutaman hassun viikon täällä Lilyssä viime vuoden elokuussa, kun sain ensimmäisen yhteydenoton blogiini liittyen. Voi, sitä onnen päivää! TV Vitosta ja Kutosta hallitsevan SBS Discoveryn edustaja oli bongannut blogini täältä Lilystä, ja hän kysyi kiinnostustani päästä heidän postituslistalleen. Tämä oli tyystin Lilyn oman sisäisen mainostuksen ansiota, sillä tuolloin vielä omaa blogiani ei löytynyt Googlesta ollenkaan, ei edes blogin omalla nimellä. Pari kuukautta tästä ja STT Infosta kysyttiin, josko haluaisin kulttuuriaiheiselle tiedotuslistalle, ja tuolta tulee tietoa kaikesta mahdollisesta taidenäyttelyistä väitöksiin. Viime vuoden loppupuolella blogini Google-arvo paisui aika suuresti, ja se on näkynyt muutamana varsin mieluisana yhteydenottona: vuodenvaihteen tienoilla HBO Nordic lähetti minulle ensimmäiset tapahtumakutsut; ja toukokuun lopulla Netflix ehdotti minulle StreamTeam-jäsenyyttä ja vuosisadan fanitusreissua Tukholmaan. Muuten olen päätynyt televisioyhtiöiden postituslistoille (Nelonen Media ja FOX Suomi) yksinkertaisesti kysymällä; blogini toimii hyvänä käyntikorttina sen suhteen, että minun ei tarvitse sen suuremmin selitellä, miksi haluan medialle tarkoitetuille tiedotuslistoille.

Suurena aarteena HBO Nordicin Game of Thrones -tapahtumasta saatu konvehti :D

Viime viikolla tapahtui jälleen suuri harppaus, ainakin omasta mielestäni. Monesti medialle lähetetyissä tiedotteissa viitataan verkkopalveluun, josta toimittajat voivat hakea lisäkuvia ja katsoa ohjelmia etukäteen. Olen harkinnut aikaisemminkin palvelun tunnuksien pyytämistä (siihen on olemassa ihan sähköpostiosoite eikä siihen vaadita mitään rituaaliuhrauksia), mutta olen ollut sitä mieltä, että blogini on vain yksi pieni blogi, eikä minulla ole mitään oikeutta leikkiä toimittajaa. Viime viikolla rohkaistuin ajatuksella 'ei se ota, jos ei se annakaan', ja kyllähän se antoi! Nyt, siis, voin katsella eri televisiosarjojen jaksoja ja elokuvia ennakkoon, jotta voin mahdollisesti kirjoittaa niistä juttuja blogiini. Palvelussa on arvatenkin tiukat käyttöehdot, ja palvelussa on osallisena kaikki kansalliset televisiokanavat. Palvelu avaa myös minulle pääsyn suurempaan määrään hyvälaatuisia kuvia, joita käyttää blogissani.

En voi kirjoittaa blogikokemuksistani ilman tätä valokuvaa...

Kuvat ovat hyvin suuressa osassa mitä tahansa blogia, ja Lilyssä varsinkin lukijat ovat tottuneet laadukkaisiin kuviin ja postauksiin. Minun blogini sisältää aika vähän itse ottamiani kuvia, ja enimmäkseen käytänkin photoshoppauksen mahtitekeleitä eli erilaisia promokuvia. Tämän seikan ja blogini erilaisen aihepiirin huomioon ottaen onkin erittäin upeaa, että viime vuoden joulukuussa pääsin osaksi Lilyn toimituksen suosittelemia blogeja! Muiden bloggaajien tavoin toivoin sormet ristissä, että juuri minun tekeleeni huomattaisiin, mutta en uskonut mahdollisuuksiini kauniiden lifestyleblogien ja elämänmakuisten mammablogien kansoittamassa Lilyssä. Suositeltuna blogina postaukseni näkyvät kauemmin etusivulla, mikä tietysti on mukavaa näkyvyyden kannalta, vaikka suositusten julkaiseminen herättikin aika paljon porua Lilyn muuten niin harmonisessa yhteisössä.

Kun yrittää ottaa hyvää kuvaa blogia varten, voi taustalle päätyä viuhahdus-Sedu!

Lilyhän on tunnettu bloggaamisen helppouden lisäksi juurikin yhteisöllisyydestä, mikä oli varsinkin blogin ensimetreillä aivan elintärkeää uuden rakkaan harrastuksen jatkumiselle. Koska Google ei vielä löytänyt blogia, enkä todellakaan ollut kertonut kenellekään tutulle avokkiani lukuunottamatta blogista, olivat Lilyn muut innokkaan aloittelevat bloggaajat avainasemassa viihtyvyyden ja kannustuksen kannalta. Vieläkin tiettyjen ihmisten kommentoidessa tulee sellainen olo, että 'these are my peeps' eli nämä ovat olleet kanssani alusta asti. Tästä mahtavasta yhteisöllisyydestä ja blogimaailman yleisestä levinneisyydestä huolimatta olen tavannut oikeasti vain yhden niin sanotun blogitutun, joka tunnetaan täällä Lilyssä kahvinhimostaan. Niissä muutamassa tapahtumassa, jossa olen ollut, olen kyllä tunnistanut esimerkiksi koko Trendin/Lilyn toimituksen ja muutaman muunkin tunnetun bloggaajan, mutta en ole vielä kehdannut mennä kenellekään juttelemaan. Osa ongelmaani on tietysti se, että hyvin pitkään olin blogissani kasvoton, ehkä jopa pidempään kuin nykyään bloggaajat keskimäärin ovat. Mielessäni jo vähän aikaa itänyt idea omien kasvojen näyttämisestä tuli kertaheitolla ajankohtaiseksi, kun kesäkuussa pääsin Tukholmaan Orange Is the New Black -tähtitapaamiseen. Eihän kukaan olisi uskonut juttuani, jos en olisi näyttänyt kuvaa itsestäni tähtien vieressä poseeraamassa! Nyt olen lisännyt blogiin kuvia itsestäni aina silloin tällöin, kun se tuntuu luontevalta. Aikaisemmin ajattelin, että miksi kukaan haluaisi nähdä kuviani blogissa, että millä oikeudella rasittaisin ihmisiä omilla kuvillani. Sittemmin tajusin, että iso osa blogiani on minun kanssani sarjoista intoileminen. Toki joillekin lukijoille The Variety Show on varmasti vain tietotoimisto ja tapa tsekata uutuussarjat ilman sen suurempaa itsensä rasittamista, mutta monista asioista kirjoitan aika tarkkaankin omat mielipiteeni, joten minun blogini tämä on, ja nykyään osaan jo ylpeydellä tämän ilmoittaa!

Avokin ensiesiintyminen blogissa, jee!

Yksi mahtavista hetkistä terveen ylpeyden saralla oli ensimmäinen blogiin liittyvä tapahtuma, kun viime helmikuussa osallistuimme avokkini kanssa HBO Nordicin järjestämään Vikings-sarjan toisen kauden ensi-iltaan. Olin saanut HBO Nordicilta pari aiempaakin kutsua, mutta Helsinkiin matkustimme vasta, kun kohdalle osui molempia kiinnostava sarja ja aikataulujen onnistuminen. Esittelin itseni vieraita vastaanottaneelle HBO Nordicin viestintävastaavalle nimelläni ja blogini nimellä, ja oli aivan mahtavaa, kun hänen reaktionsa oli kuin kenen tahansa muunkin kutsun saaneen kohdalla! Myöhemmin jutellessamme kävi ilmi, että hän oikeasti on käynyt blogiani katsomassa, ja tästä tuli ihan käsittämättömän hyvä olo. Tämä sama olo on saanut jatkoa esimerkiksi SBS Discoveryn syyspressissä, jossa olin suurin piirtein kaikkien suomalaisten viihdetoimittajien joukossa nauttimassa ruoasta ja seurasta sekä kuuntelemassa tulevista sarjauutuuksista. Rehellisesti sanottuna en edes syönyt tuolla muuta kuin jälkiruoaksi tarkoitettuja macaronseja enkä juuri uskaltanut paikaltani mihinkään liikkua, mutta silmät pyörivät kyllä vaivihkaa ympäri huonetta huomioiden kaiken mahdollisen Sakari Majantien isosta kamerasta viestintäammattilaisten vaivattomuuteen ja naapuripöydän krapulaa parantelevaan seurueeseen. Yksi selkeä parannusmahdollisuuteni onkin näissä tapahtumissa, joihin toivottavasti saan jatkossakin kutsuja: minun pitäisi yrittää tutustua edes niihin tuttuihin bloginaamoihin, vaikkakin pidän suurena saavutuksena kohtuullisen vaivatonta osallistumistani näihin jo koettuihin tapahtumiin. Olen huomannut, että kaikki ihmiset jännittävät omalla tavallaan, eikä minun jännittämiseni ole mitenkään maailmanloppu.

Pari viikkoa sitten saatu ihana yllätyspaketti SBS DIscoveryltä!

Tapahtumissa jännittämisen lisäksi blogielämäni valopilkkuja ovat ehdottomasti mysteeripaketit ja -kirjeet, jotka ovat jo muutamia kertojaa löytäneet tiensä minun kotiovelleni tai lähimpään postiin. Tämän vuoden puolella olen vastaanottanut sarjoihin liittyviä oheistuotteita, joista suurin osa on näkynyt tavalla tai toisella täällä blogissakin. Joitakin olen jo arponut täällä palkintoina, ja osaa säästän tarkoituksella suurempaan jouluarvontaan. Minusta on ihanaa arpoa lukijoille kivoja yllätyksiä! Ensimmäisen blogiarvontani palkinto eli HBO Nordicin lahjoittama Game of Thrones -nimmarijuliste avasi pelin aivan huikeasti! Kun blogini täytti kuukausi sitten vuoden, halusin jakaa lukijoille kivoja sarjoja katsottavaksi, joten tilasin omilla rahoillani pinon sarjabokseja CDON.comista, ja oli aivan mahtavaa lukea kommentteja blogin mieleenpainuvimmista postauksista ja aiheista!

Taustatutkimukselle pitää aina pitää silmät auki ja kamera valmiina

Tasapainona iloisille arvonnoille ja kaikelle oheistoiminnalle on bloggaajan ainaiset itsetunto-ongelmat. Kun kirjoittaa omasta mielestään hyvän postauksen pitkällä taustatutkimuksella ja tarkalla läpikäynnillä, eikä postaukseen tule sydämen sydäntä eikä kommentin kommenttia, syö se harrastusintoa aika paljon. Toisaalta näen kyllä Google Analyticsistä, että postauksiani lukee muutama sata ihmistä joka kerta, mutta ei se ikinä suoraa palautetta voita! Olen myös hyvin addiktoitunut Blogilistan, Bloglovinin ja blogin Facebook-sivun tarkastamiseen, ja jokapäväinen murheeni on seuraajien vähyys näissä vaihtoehtoisissa medioissa. Suurimman innostukseni saa osakseen tällä hetkellä Instagram, josta innostuin alkukeväällä, ja johon laittelen kivoja kuvia melkeinpä päivittäin. Huomaatko, miten melkein huomaamatta kirjoitin tuohon äsken mainostusmaisesti?! Bloggaajana itsensä ja tekemisiensä piilomainonta alkaa olla jo verissä!

Tällä hetkellä minä, Maria S. bloggaajana, odottelen innolla ja mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää blogin suhteen. Viikonloppuna otin lainaan vanhempieni järkkärin, jonka käyttöä pitäisi parempien kuvien toivossa opetella. Haluan kehittyä tässä rakkaassa harrastuksessani, ja toivon sen vievän minua paikkoihin ja tilanteisiin, joihin en muuten päätyisi. Nykyään kerron aina tilaisuuden tullen blogistani ylpeydellä, ja pian varmaan koittaa sekin päivä, kun linkkaan blogini myös henkilökohtaisille Facebook-kavereilleni. Tällä hetkellä intoilen kyllä aivan ehdottomasti eniten sitä, että viikonloppuna loimme äidilleni omat tunnukset Lilyyn, jotta hän voi kätevästi kommentoida blogin postauksia!

Huh, tulipa tästä maratonpostaus! Hyvää maanantaita teille kaikille, jotka jaksoitte lukea tänne loppuun asti! :)

 

Kommentit

Eeru
Packing peanuts

Lukihäröissäni ymmärsin otsikon ensin, niin että vinkkaat tulevasta bloggaajan elämää valottavasta tv-sarjasta... Mutta tekstihän oli paljon informatiivisempi ja kertoi sinusta itsestäsi ;-)

Maria Hakkala

Kyllähän nyt tänä syksynä on alkamassa Jenkeissä komedia nimeltä Selfie, että ei toi sun visio oo niin kaukaa haettua! :D

Annemaris

Just näiden postauksien takia mä tykkään tästä blogista niin paljon. Vaikka jo sarjahehkutuksessa ois tarpeeksi saada mut jäämään, niin ehdottomasti isoin syy miksi kommentoin on se, että sä tuot sun persoonaa esiin täällä blogissa. Vaikka sarjoista on kiva jutella, on niistä paljon kivempaa jutella kun tietää sustakin enemmän :) Välillä mietin et haluaisin jakaa omia juttujani kommenttien sekaan, kun avaudut itsekin elämästäsi. Se vaan tuntuu jotenkin kummalliselta alkaa kertomaan omista jutuista. En muuten kommentoi kenenkään blogiin yhtä paljon kuin tänne :D Välillä harmittelen sitä, että en aloittanut itse tv-blogia (koska siitä aiheesta riittää sanottavaa). Mutta mitä mä omalla blogilla, kun voin jauhaa samoista jutuista täällä :D

Maria Hakkala

Kiitos, kun jaksat kommentoida niin usein! :) Mun puolesta voit aivan hyvin kommentoida mun tarinointeihin omasta elämästä tarinoimalla omastas, sehän on just hauskaa! Ja oon miettiny jo jonkin aikaa vieraspostausten sarjaa; kiinnostaisko sellanen? :)

Annemaris

Todellakin kiinnostaa :) Sä löydätkin mut varmasti Facebookista, jos (ja kun) tulee ajankohtaiseksi!

maijuuuu (Ei varmistettu)

Haha, täällä nostaa käden yksi vakkarilukija, joka ei koskaan kommentoi! Tykkään tosi paljon blogista, ja vaikutat myös tosi mukavalta tyypiltä, innostuneelta, avoimelta ja hyvällä tavalla normitallaajalta :D En ole yhtään semmoinen kommentoijatyyppi, yleensä en keksi mitään niin siistiä/erityistä sanottavaa, ja tuntuu että kynnys kirjoittaa ihan oikea kommentti on korkealla :D Urpoa, tiedän :P
Ihana postaus, ja hauska avokin ensi-esittely! Onnea teille<3

Maria Hakkala

Jee, ihan mahtavaa saada houkuteltua uusia kommentoijia esiin! Kiitos! :) Mä oon ite myös ollu vuosikausia todella huono kommentoija blogeissa, ja vasta oman blogin perustamisen myötä oon siinä yrittäny petrata (rehellisesti sanottuna 50% tulee siitä, että itse bloggaajan ymmärtää kommenttien tärkeyden bloggaajalla, ja 50% tulee oman blogin mainostamisesta oman nimimerkin turvin muissa blogeissa). Rohkeesti vaan! Ei kommenttien myöskään tartte olla mitään maratooniversioita, yksisanaisetkin on täysin sallittuja. :D

P.S. Kiitos avokkikehuista! <3

Kirjaholisti

Täällä myös yksi uusi lukija :). Aloitin ihan äskettäin oman blogin pidon ja sitä kautta löysin myös tänne. Kiva blogi ja tosi kiinnostavaa lukea näistä kulissien takaisista jutuista!

Maria Hakkala

Oman blogin perustaminen auttoi muakin laajentamaan blogien seuraamisen perus-muotiblogien ulkopuolelle! Kiitos, ja tervetuloa messiin. :)

Täälläkin vakilukija, joka ei koskaan keksi mitään järkevää kommentoitavaa ;) Mutta nyt oli pakko, kun ihan älyttömän mielenkiintoinen postaus! Tosi kiva, että esittelit avokkisikin! (Himself, ilmiselvästi!;) 

Maria Hakkala

Avokki on ihan otettu kehuista, sillä luonnollisesti olen hänelle joskus hehkuttanut Marian Keyesiä ja Himselfiä. :D Ja kiitos, kiitos! :)

no, jos sä niin odotat äidin kommentteja, niin myönnän, että oikein innokkaasti joka päivä töiden jälkeen yritän ehtiä lukea blogisi läpi. vaikka aihe ei joka kerta sata lasissa kiinnostaisikaan, niin haluan lukea sinun sujuvaa tekstiäsi. :) Kiitos!

Maria Hakkala

Jee, kiitos, äiti! :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Miten ihmeessä mä oikein olin eilen missannut tän postauksen?! No, parempi myöhää kuin ei milloinkaan. :D

Musta sun blogin suola on just se, että tää ei ole vaan ja ainoastaan tv-sarjojen suosittelua ja viihdemaailman uusimpien käänteiden ihmettelyä, vaan että täällä on pala sua itseäs. Musta melkein tuntuu, kuin tuntisin sut oikeasti, kun kirjoitat niin henkilökohtaisella tyylillä. Tässäkin postauksessa pystyi aistimaan sen intohimon ja innon, jota tunnet bloggaamista kohtaan.

Oot huippu!<3

Maria Hakkala

Kiitos! On ihanaa, miten usein jaksat kommentoida. :)

Joittenkin mielestä kerron varmaan liikaakin omista tunteista ja muusta täällä blogissa, mutta mä oon tällanen: puhun liikaa ja aina vähän aiheen vierestä, pätien niin maan perkeleesti. :D

Nannannaa
Pahinta Nannaa

No varmaan joidenkin. Mutta on meitä näköjään myös aika monta, jotka sun tyylistä tykkää. :)

Sniii (Ei varmistettu)

Itse(kin) olen sarja addikti! Niin paljon sarjoja katsottavana, niin vähän aikaa... mutta enpä ikinä ajatellut, että aiheesta olisi bloginkin voinut perustaa! Harkitsin jo hetken, että perustan kilpailevan blogin. Mutta onneksi löytyy sinun blogisi ja olenkin sitä melkeimpä ihan alusta alkaen lukenut :) Kiitos sinulle!

Maria Hakkala

Kiitos, että olet viihtynyt mukana! :)

Laita vaan ihmeessä oma blogi pystyyn, jos yhtään kiinnostaa! Mulle tää on ollu ihan paras kokemus, ja lääniä riittää; kirjoitan kuitenkin niin rajallisesta määrästä sarjoja, että kollegat ovat enemmän kuin tervetulleita. :)

annam_
anna k.

Olipa tosi mielenkiintoinen postaus! Paljon kaikkea jännää on blogiurallasi jo tapahtunut :)

Maria Hakkala

Kiitos! Kyllä sitä kaikkea on jo ehtinyt tapahtumaan, ja on itsellekin hyvä, että laittaa näitä fiiliksiä ja tapahtumia ylös tänne; voi sitten fiilistellä, jos on joskus huono päivä. :)

nansk

Lyhyesti: Olet huippu. Keep up the good work (;

Maria Hakkala

Jee, kiitos! Kiva, että tykkäät. :)

Kommentoi