Mitkä sarjat ovat puhututtaneet USA:ssa tällä viikolla?

greys_anatomy_ellen_pompeo_s14_1.jpg

Greyn anatomia -sarjan tähti Ellen Pompeo allekirjoitti jokin aika sitten uuden sopimuksen seuraavaksi kahdeksi tuotantokaudeksi, ja hän nousi samalla TV:n parhaiten palkatuksi naisnäyttelijäksi draamasarjassa. Tällä viikolla Pompeo nousi otsikoihin uudella haastattelullaan, jossa hän lataa täyslaidallisen niin sarjan kulissien takaisista tapahtumista, palkkaneuvotteluista kuin naisen asemasta viihdemaailmassa.

The Hollywood Reporter -lehden haastattelun parhaita paloja:

  • ”[The] truth is, anybody can be good on a show season one and two. Can you be good 14 years later? Now, that’s a fuckin’ skill.”
  • ”There were many times where I reached out about joining together to negotiate, but [Patrick Dempsey] was never interested in that. At one point, I asked for $5,000 more than him just on principle, because the show is Grey’s Anatomy and I’m Meredith Grey. They wouldn’t give it to me.”
  • ”I couldn’t believe how fast the studio and the network felt like they had to get a penis in there.” (Dempseyn lähtö ja Hendersonin palkkaaminen)
  • ”When your face and your voice have been part of something that’s generated $3 billion for one of the biggest corporations in the world, you start to feel like, ”OK, maybe I do deserve a piece of this.””
  • ”Acting, to me, is boring.”
  • ”[What] happens in network TV is that it’s super-mundane and there are super-long hours and it’s not necessarily the most creative space, so actors get frustrated and they get angry.”

https://www.youtube.com/embed/xxQhWrAcQnE?ecver=2
Video: The Handmaid’s Tale season 2 trailer (Hulu)

Viime kevään puhutuin sarja saa pian jatkoa, sillä Hulun The Handmaid’s Tale jatkuu 2. kauden jaksoin keväällä. Uudet jaksot nähdään Suomessa jenkkitahtiin HBO Nordicilla 25. huhtikuuta alkaen.

The Handmaid’s Tale on kerännyt kunniaa ja gloriaa viime aikojen palkintogaaloissa. Sekä Golden Globes että Critics’ Choice -gaaloissa sarja sai palkinnot parhaasta draamasarjasta ja parhaasta naispääosasta draamasarjassa (Elisabeth Moss), ja jälkimmäisessä palkittiin lisäksi parhaasta naissivuosasta draamasarjassa Ann Dowd.

Golden Globes 2018 Big Little Lies Ramona Rosales.jpg

Jopa The Handmaid’s Tale -sarjaa paremmin palkintogaaloissa on pärjännyt Big Little Lies, joka on aika pitkälti putsannut pöydän minisarjojen kategorioissa. Paras minisarja, paras naispääosa minisarjassa (Nicole Kidman), paras miessivuosa minisarjassa (Alexander Skarsgård), paras naissivuosa minisarjassa (Laura Dern)…

Sarjan ajankohtaisuus on vain korostunut viime kuukausien #MeToo ja #TimesUp -kampanjoiden myötä, ja Big Little Lies osoittaa hyvin naisvoittoisten sarjojen ja elokuvien tarpeen. Lisää palkintoja sarjalle satanee ensi yönä näyttelijöiden ammattikillan palkintogaalassa (Screen Actors Guild), jonka jälkeen fanit siirtyvät odottamaan uutta toista tuotantokautta.

Uusien jaksojen ensi-illasta ei ole vielä tietoa, mutta luvassa on uusi ohjaaja ja uusi tarina, jonka on tehnyt alkuperäisenkin tarinan takana ollut kirjailija Liane Moriarty. Vielä ei ole myöskään tullut vahvistusta, ketkä kaikki näyttelijät sarjassa jatkavat, mutta Nicole Kidman ja Reese Witherspoon ovat mukana takuuvarmasti, sillä he ovat myös sarjan tuottajia.

https://youtube.com/watch?v=Kos2EtBdg_M%3Fecver%3D2
Video: The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story trailer (FX)

Tällä viikolla ensi-illan Yhdysvalloissa sai vuonna 1997 kohauttaneesta Gianni Versacen kylmäverisestä murhasta kertova antologiasarja The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Ensimmäisellä kaudella seurattiin O.J. Simpsonin kuuluisaa oikeudenkäyntiä, ja nyt tällä toisella kaudella kuljetaan Versacen tulevan murhaajan Andrew Cunananin matkassa.

Versacen kuuluisa perhe on täysin irtisanoutunut Ryan Murphyn sarjasta ja sen taustalla olevasta kirjasta, jotka heidän mukaansa ovat vain fiktiota.

Sarjan pääosissa on kuitenkin monta huipputähteä, ja tirkistelynomaisesti katsojia kiinnostaa varmasti nähdä, mitä kulissien takana on kenties tapahtunut, vain reilu kuukausi ennen Versacen hyvän ystävän Walesin prinsessa Dianan yhtä traagista kuolemaa.

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen, Ramona Rosales.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *