Päivän valinnat: päiväkahviseuraa realitystä

… ei sellaista päiväkahviseuraa. Nyt ei puhuta perinteisistä lehti-ilmoituksista eikä liioin Alepan reissuista, vaan keskipäivän tv-tarjonnasta. Hyi, teitä kun tuollaisia ajattelette.

Hiukan yli viisikymppinen isäni joutui muutamia viikkoja sitten olkapääleikkaukseen (grillimajaa rakennettiin kaatumalla maahan kolme kertaa olkapää edellä). Kovasti olen miettinyt, miten tuollainen luterilaisella työmoraalille varustettu mies pystyy olemaan riehumatta kokonaisia päiviä putkeen; kättä kun ei saa juurikaan vielä liikuttaa, joten melkein kaikki on kiellettyä. Äitin mukaan kaikki on kuulemma sujunut hienosti, ja isä on kuulemma erityisesti innostunut keskipäivän tositv-tarjonnasta. Erilaiset rakennus-ja ruokaohjelmat ovat isälle parhaiten uponneet. [Netflix on vielä liian vieras käsite, vaikka senkin olen lapsuudenkotiini pikkuveljen avustuksella ujuttanut]

Tästä innostuneena aloinkin katsomaan tarkemmin keskipäivien tv-tarjontaa; sitä, joka meille ’kahdeksasta neljään’ -ihimisille jää useimmiten vieraaksi. Ei kauaakaan sitten olin vielä opiskelija, joten jonkinlainen epämääräinen käsitys keskipäivän kurjuudesta minulla oli; tämän takia katsoin kausi toisensa perään tietokoneelta sarjoja, kun oikeasta telkkarista ei tullut mitään katsottavaa. Uusintojen ja entistä laajemman kanavavalikoiman ansiosta arkipäivisin tulee televisiosta kuitenkin vaikka mitä kivaa! Otantana random-viikonpäivä (keskiviikko 16.10.), ja pohjana kaikki klo 9-15 tavallisesta telkkarista ihan verorahoilla ulossaatava ohjelma.

Kuva: Food Revolution Community

MTV3 klo 11.35 Jamie Oliverin ruokavallankumous (Jamie Oliver’s Foor Revolution)

Kolmoselta tulee puolilta päivin yksi Jamie Oliverin tuhannesta ohjelmasta, mutta jos kerran homma toimii jne. Nyt alkaa Jamie Oliverin ruokavallankumous -sarjan toinen tuotantokausi, jossa tapahtumapaikkana on Los Angeles. Tätä sarjaa esitettiin Jenkeissä ABC-kanavalla, ja tämän sarjan esittäminen lopetettiin ihan tämän toisen kauden alussa (’huonot’ katsojaluvut); myöhemmin tosin loputkin toisen kauden jaksot esitettiin molemmin puolin Atlanttia. Vaikka tämä sarja onkin jo lopetettu, on hienoa, että Food Revolution ajatuksena jatkuu, sekä Facebookissa että muualla netissä.

http://getvideoartwork.com/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=100189&g2_serialNumber=1

Kuva

JIM klo 12.55 Pomo piilossa (Undercover Boss)

Tämän suositun jenkkisarjan kanadalaisversiossa edetään tutulla kaavalla, joka toimii joka kerta. Tämänkertaisessa jaksossa on mukana aasialaisia elintarvikkeita myyvä supermarketketju.

Keashas Perfect Dress on Slice.ca

Kuva: Slice

TV5 klo 12.30 Täydelliset hääpuvut (Keisha’s Perfect Dress)

Ensi näkemältä luulin tämän olevan joku huonosti käännetty eri kaupungin versio perinteisestä Say Yes to the Dress -ohjelmasta, ja vaikka väärässä olinkin, liikuin oikealla alueella. Ohjelman idea on suunnilleen sama ja pääosan esittäjäkin on osittain sama, eli sarjan tähtenä nähdään yksi Say Yes to the Dress -ohjelman suosituimmista konsulteista, eli Keisha (en meinannut tunnistaa noin pyntättynä). Kyyyyllä tämänkin voisin katsoa!

Kuva: MythBusters

Sub TV klo 13.50 Myytinmurtajat (MythBusters)

Tämän kohellustiedesarjan tämänkertaisessa jaksossa testataan lentorepun rakentamisen tekniikkaa sekä muinaisten pyramidien energiaa.

pessi-ja-illusia_2522608_1.jpg

Kuva

Yle TV1 klo 13.00 Pessi ja Illusia

Sokerina pohjalla, ja poikkeuksena tv-sarjoista, Ykkösen esittämä klassikko Pessi ja Illusia, jota kuvaillaan näin: ”Yrjö Kokon rakastettujen Pessi-peikon ja Illusia-keijun kaunis selviytymistarina kovan talven yli satubalettina” (Yle).

Vaikka katsoinkin kaikkia tv-ohjelmia keskiviikolta 16.10. klo 9-15, jostain syystä poimintani ajoittuvat aika hyvin tuohon puolenpäivän tienoille. Tiedä häntä, mutta aika kivoja ohjelmia nykyään löytyy ihan keskipäivälläkin. Auta armias, mikä tilanne oli 80-luvun alussa, kun äitini oli joutunut parin kuukauden pakkolepoon odottaessaan isoveljeäni. Ei ollut silloin Netflixiä, eikä liioin ohjelmaa televisiossa keskellä päivää. Ei edes Ostos-tv:tä. Aika rankkaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *