Pukudraamavinkki: Tuore Vanity Fair -minisarja

Vanity Fair 2018 ITV Becky Sharp.jpg

Yleen voi kyllä aina luottaa pukudraamojen suhteen, ja tällä kertaa meille on saatu tuotua katsottavaksi aivan tuore brittisarja yhdestä kirjallisuuden klassikkoteoksesta. Vanity Fair (suom. Turhuuden turuilla) on sekä William Makepeace Thackerayn romaani vuodelta 1848 että siitä tehty seitsemänosainen minisarja.

Brittiläisen mainosrahoitteisen ITV:n sekä amerikkalaisen Amazon Studiosin yhteistyön tuloksena syntynyt Vanity Fair kertoo tarinan koyhästä mutta neuvokkaasta Becky Sharpista, joka pyörittää maailmaa oman tahtonsa mukaan. Hänen pyörremyrskynsä keskelle joutuvat niin tutut kuin tuntemattomatkin, eikä hänen vaikutustaan aina tajuta ennen kuin myrsky on jo siirtynyt toisiin maisemiin.

Beckyn toiminta on perinteisesti nähty ja esitetty pyrkyrimäisyytenä, mutta nykyajan näkökulmasta tarina saa uusia ulottuvuuksia ilman yhteyksiä ja apuja maailmassa selviävän Beckyn osalta.

Vanity Fair 2018 ITV Becky Rawdon.jpg

Tänä syksynä Briteissä nähty sarja on täynnä tuttuja kasvoja, kuten yleensäkin tällaisissa pukudraamoissa, mutta monet heistä eivät ole varsinaisesti tunnettuja tämänkaltaisista sarjoista.

Pääosan Beckyä näyttelevä Olivia Cooke on kovassa huudossa Steven Spielbergin ohjaaman Ready Player One -elokuvan myötä. Mielenkiintoisissa sivuosarooleissa nähdään esimerkiksi Anthony Head (Buffy’n Giles), Martin Clunes (Huonosti käyttäytyvät miehetDoc Martin) ja Frances de la Tour (Harry Potter -elokuvien Madame Olympe Maxime).

 

https://youtube.com/watch?v=D9m2pRUM3DE%3Fecver%3D2

Turhuuden turuilla -nimellä Suomessa tunnettava minisarja alkoi Yle TV1:ssä jo viime viikolla, mutta sarjaan pääsee vielä hienosti mukaan Yle Areenan kautta. Tuoreet jaksot näkee siis Areenan lisäksi Yle TV1:llä tiistaisin klo 21.30.

 

 

 

 

 

Kuvat: Yle/ ITV.

kulttuuri suosittelen suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *