Puoli maanantain viihdeuutiset: Paasos-Heikki, Jeesus, ja tv-skandaaleja

heikki_paasonen_tvof.jpg

Heikki Paasonen kaapattiin Neloselle

Yleensä suomalaiset juontajat tekevät töitä siellä, missä niitä töitä on, mutta Heikki Paasonen on pysynyt järjettömän uskollisesti Maikkarin leivissä. Muutamaa uran alkupuolen Yle-hairahdusta lukuunottamatta, ja kyllähän verorahoitteisille kanaville voi välillä eksyä, Paasonen on tehnyt ohjelmia yksinomaan MTV3-kanavalle. Idols, Pitkä kuuma kesä, X Factor, Itämeri, Heikki & Mikko Show, Selviytyjät Suomi, Suuret setelit, Putous ja Luojan kiitos! sekä muissa ohjelmissa vierailut takasivat vuosien saatossa hyvän yhteistyön Pöllölaakson ja Paasosen välille. En tiedä, oliko kyseessä ihan suora yksinoikeussopimus vai win-win -tilanne, mutta se on kuitenkin nyt näköjään ohi: tänä vuonna Heikki Paasonen juontaa Nelosella sekä Talent Suomi -ohjelman uuden kauden että viime hetken tuuraajana The Voice of Finland -laulukilpailun loppukauden tämän viikon perjantaista alkaen.

the_passion_live_fox.jpg

Jeesus, Juudas ja kumppanit valtasivat New Orleansin

Parin viime vuoden aikana muutamat kansalliset televisiokanavat Yhdysvalloissa ovat innostuneet panostamaan musikaalien livelähetyksiin. Tähän mennessä on nähty jo Sound of MusicPeter PanGreaseThe Wizard of Oz sekä nyt viimeisimpänä The Passion. Ideana on yksinkertaisesti lähettää ainutkertaisena livelähetyksenä suositun musikaalin uusi versio, jonka pääosissa nähdään tunnettuja kasvoja, jotka houkuttelevat tarinan tavoin ruudun ääreen miljoonia ihmisiä. Hyvin ajankohtaisesti eilen esitettiin Fox-kanavalla The Passion, joka on nimensä mukaisesti pääsiäisnäytelmä, joka perustuu alun perin hollantilaiseen moderniin tulkintaan Jeesuksen kärsimysnäytelmästä. Pientä kohua saatiin aikaiseksi siitä, että muutamia pätkiä oli modernin kaupunkiympäristön aiheuttamien haasteiden takia pakko kuvata etukäteen, mutta suurin osa ohjelmasta esitettiin silti livenä.

Sosiaalisessa mediassa innostuttiin näin avoimesta kristinuskon juhlinnasta kansallisella kanavalla, mutta eittämättä konservatiiviseen maailmankatsomukseen nojaavan Fox-kanavan tarkoitus oli silti varmasti vain olla ajankohtainen ja kohauttava, dollarinkuvat silmissään. Palmusunnuntai esitysajankohtana takaa mahdollisuuden lukuisiin uusintahetkiin pitkin tulevaa pääsiäisjuhlintaa, ja hyvin näytti tämä erikoislähetys eilen pärjänneenkin. Jeesuksena ohjelmassa nähtiin kuubalaisamerikkalainen telenovelatähti Jencarlos Canela, Neitsyt Mariana kantritähti Trisha Yearwood sekä Juudaksena American Idol -tähti Chris Daughtry. Ohjelman sadat ekstrat loivat muun muassa vaikuttavan ristinkantokohtauksen New Orleansin kaduilla.

jussi-gaala_2016.jpg

Jussi-gaala juhlittiin ilman mainostaukoja

Alun perin elokuva-alaa juhliva Jussi-gaala nähtiin Ylen kanavilla, mutta edelliset kolme vuotta tapahtuman televisiointi nähtiin MTV3-kanavalla ja sitä ennen yli kymmenen kertaa Nelosella. Lauantai-iltana vuoden 2015 kotimaisia elokuvasaavutuksia juhlittiin jälleen Ylen tiloissa, ja lähetys näytettiin Yle Teemalla, ja itsekin katselin lähetystä helsinkiläisessä hotellihuoneessa äitini kanssa. Hetken aikaa mietittyäni tajusin pienen hämmennykseni johtuvan mainoskatkojen puutteesta, sillä juhlaa ei katkaissutkaan ne normaalit jääkaappitauot. Yle oli kyllä tyylikkäästi toteuttanut gaalan, ja selkeästi kotiläksyt ulkomaisten huippugaalojen suhteen oli tehty. Insertit toimivat hienosti, ja parhaan elokuvan ehdokkaita esiteltiin gaalan eri kohdissa. Ihanaa vaihtelua oli, että vaikka voittajille olikin annettu maksimipituus kiitospuheilleen, ei mikään orkesteri alkanut soittaa päälle uran alkuaikojen ihania kollegoita lueteltaessa! Ainoa negatiivisuus tämän vuoden Jussi-gaalassa oli se perinteinen jokavuotinen ongelma, mikä ei suinkaan ole televisioinnin hoitaneen Ylen vika: kotimaisen elokuva-alan elitistisyys ja tekotaiteellisuus on tässä gaalassa huipussaan, enkä itsekään tunnistanut kuin noin puolet ehdokaselokuvista.

axl_smith_tvof.jpg

No, se Axl

En ole kokenut tarpeelliseksi kirjoittaa blogissa kovin syväluotaavasti Axl Smithiä koskevasta poliisitutkinnasta, vaikka se onkin suurin televisioaiheinen skandaali Suomessa moneen, moneen vuoteen. Jokainen voi muodostaa omat mielipiteensä laajalle levinneen uutisoinnin avulla, sillä viimeisen parin viikon aikana Axl Smith on pysynyt kaikissa mahdollisissa otsikoissa. Tiivistys: Axl on salaa kuvannut sängyssään vierailleita naisia, omien sanojensa mukaan turvallisuusmielessä, ja nyt käynnissä on aiheesta laaja poliisitutkinta, sillä luvatta (seksin) kuvaaminen ei ole laillista. Axl on itse puhunut asiasta paljon julkisuudessa, mutta kummun sijaan mies kaivaa vain kuoppaa itselleen. Noin viikon uutiset -satiiriohjelmassa kommentoitiin asiaa hyvin viime lauantaina: jos Vesa Keskinen antaa neuvoja, asiat eivät ole enää kovin hyvin. Pienen harkinta-ajan jälkeen Nelonen tiputti Smithin The Voice of Finland -ohjelman juontajan pestistä (ks. Heikki Paasonen -uutinen), ja Smithin kaikki muutkin työt ja toimet ovat yksi toisensa jälkeen kadonneet kuin tuhka tuuleen. Nyt lähinnä odotellaan mahdollisia syytteen nostoja ja oikeudenkäyntejä. Näitä odotellessa sosiaalinen media on täynnä enemmän tai vähemmän hauskoja meemejä aiheesta.

erinandrewshulkhogan.jpg

Televisiojulkkikset seksivideokäräjillä

Mitä yhteistä on Erin Andrewsillä ja Hulk Hoganilla? Molemmille on viime aikoina oikeudessa julistettu maksettaviksi kymmenien miljoonien korvaukset heistä levitettyjen seksuaalisten videoiden takia. Andrews on urheilutoimittaja ja televisiojuontaja, jonka ahdistelija onnistui keplottelemaan itsensä viereiseen hotellihuoneeseen, kuvasi tästä videoita huoneet yhdistävän oven kautta ja levitti nämä verkkoon omien sanojensa mukaan taloudellisen hyödyn takia. Showpainija Hogan harrasti seksiä ystävänsä vaimon kanssa, ja molempien tietämättä ko. ystävä kuvasi seksivideon, ja se julkaistiin kyseenalaisella Gawker-juorusivustolla. Sekä Hogan että Andrews argumentoivat videoiden vahingoittaneen heidän mainettaan julkisuudessa työskentelevinä henkilöinä, ilmiselvän henkisen kärsimyksen lisäksi, ja oikeus oli samaa mieltä.

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen, Fox, Yle, Nelonen, Getty.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *