Sarjafani kirjaostoksilla

10552382_10154516099680556_709947472646380678_n.jpg?oh=d00a48d543e8b31c68aa8e74e4a5d260&oe=549DFCBC&__gda__=1419842028_ffcafd923d18a9bb4bd3bf4a1fff439e

Kuva: Aurum Press

Jos tiedät, kuka Joss Whedon on, haluat ostaa tämän kirjan. Jos et tiedä, kuka Joss Whedon on, sinun pitää ostaa tämä kirja. Kokonaisen nörttisukupolven palvonnan kohteena nykyään tunnettu Whedon on vastuussa muun muassa koko Buffy-universumista, Avengers:ien marssittamisesta valkokankaille sekä Firefly-kulttiklassikosta, ja hänellä tuntuu jatkuvasti olevan miljoona rautaa tulessa. Minulle Whedon tulee aina olemaan Buffy:n isä, äiti ja koko sukukokous, ja hyvänä esimerkkinä hänen ajatuksenkulustaan on Buffy:n jakso ”Hush”, jota hallitseva hiljaisuus syntyi ajatuksena vastaukseksi sarjan dialogin jatkuvalle ylistykselle. Joillekin ihmisille myös Tom Hiddlestonin tässä kirjassa suorittama Whedonin ylistys on aivan tarpeeksi riittävä mainoslause.

Amy Pascalen kirjoittaman teoksen Josh Whedon: Geek King of the Universe – A Biography voi ostaa esimerkiksi Amazonista, Book Depositorysta tai Adlibriksestä.

 

10455767_532971076808668_6559526626962999642_n.jpg?oh=d6d69cd119aac5d4914a20b3b276a506&oe=5498E7DD

Kuva: Courtney Robertson

Varmaankin The Bachelor-franchisen vihatuin kilpailija on sarjan 16. kauden voittajaksi selviytynyt Courtney Robertson. Unelmien poikamiestä Ben Flajnikiä häikäilemättömästi ja röyhkeästi jahdannut Robertson sai nimensä koko reality-kansakunnan huulille ja varmisti itsestään puhuttavan pitkään; julkaisihan tämä nopeasti syttyvistä ja sammuvista hahmoista tunnetun reality-genren osallistuja kirjan kokemuksistaan yli 3,5 vuotta oman kautensa televisioesityksen jälkeen! Omalla The Bachelor -kaudellaan Robertson muun muassa houkutteli Flajnikin naku-uinnille ja muuhun meri-iloitteluun; haukkui jatkuvasti kanssakilpailijoitaan älyllisesti ja ulkonöllisesti itseään sanomattoman paljon alhaisemmiksi olioiksi; ja käytti haastatteluvideoissaan jatkuvasti pahimmassa sekoiluvaiheessaan tuolloin olleen Charlie Sheenin parhaimpia sutkautuksia. Jos tunnet yhtään tosi-tv:n deittailuohjelmia, jo nämä lyhyet kuvailut saavat sinut huomaamaan, että Robertson kuuluu pomminvarmasti ’love to hate’ -kategoriaan. Suurin erilaisuus hänen käytöksessään televisiossa oli hänen tapansa pelata Bachelor-peliä; vaikka hän oli yksi kilpailijoista, hänen onnistui luoda tilanne, jossa muut kilpailijat vihasivat häntä ja kuitenkin poikamies itse halusi häntä. Yleensähän tällaiset kilpailijat tippuvat joskus puolen välin jälkeen kisasta, mutta Robertson vei homman loppuun ja sai sormuksen polvistumisen kera. Tosin, unelmapari erosi myöhemmin, ja nyt Robertson on kirjoittanut paljastuskirjan kokemuksistaan.

Haluaisin ehdottomasti päästä lukemaan tämän kirjan, sillä harvoin puhutaan suoraan tällaisten deittailuohjelmien kulisseista ja varsinkaan näin suorasanaisella tavalla. Courtney Robertsonin kirja I Didn’t Come Here to Make Friends: Confessions of a Reality Show Villain on saatavilla ainakin Amazonista ja Adlibriksestä.

 

A1kCqwi3awL.jpg

Kuva: Amazon

Kiltistä ja kaikkien naapureiden suosikkiprätkäkerhosta kertova Sons of Anarchy saa loppuhuipennuksensa tänä syksynä, kun sarjan viimeiseksi jäävä seitsemäs kausi esitetään Yhdysvalloissa FX-kaapelikanavalla. Suomessa alkaa muutaman viikon päästä vasta sarjan viides kausi, mutta sarjassahan on ollut lopun alkua ilmassa jo ihan ensimmäisestä jaksosta asti, joten loppua voi tunnelmoida jo aikaisemmillakin kausilla. Sarjan joulukuisen päätösjakson kanssa yhtä aikaa julkaistaan sarjan virallinen kirja, jonka voidaan nähdä toimivan SOA:n companion-kirjana. Sarjan koko kaarta käsittelevä kirja pureutuu myös niihin pienimpiin faneja miellyttäviin yksityiskohtiin, joten uskoisin tämän teoksen olevan aika monenkin SAMCRO-fanin joululahjatoivelistalla!

Tara Bennettin kirjoittama kirja Sons of Anarchy: The Official Collector’s Edition on tilattavissa ennakkoon ainakin Amazonista. Minä voisin myös haluta tilata jättikokoisia julisteita ainakin muutamasta sarjan pääosahahmosta; ihan vain taiteen kannattamiseksi.

Päätyykö joku näistä kirjoista omalle ostoslistallesi? Voin myös suositella puolisolle tehtävää PowerPoint-esitystä ensi joulun toivelahjoista (toimii!)!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *