Sarjasuositus: komediaa Robin Williamsin tyyliin!

Yhteistyössä TV Mix

ve000god3j.jpg

Komedia on hankala laji, ja vielä hankalampaa se on television armottomassa maailmassa. Pitkään komediasarjoja hallitsivat perinteiset sitcom-sarjat, kuten Friends ja The King of Queens, ja vuosituhannen vaihteessa huomiosta alkoivat kilpailla omalaatuisemmalla huumorilla pelaavat komediasarjat, kuten The Office ja Arrested Development. Nykyisessä televisioilmapiirissä, varsinkin Yhdysvalloissa, uusien komedisarjojen on todella vaikeaa lyödä itseään läpi, ja sarjojen odotetaan loistavan alusta asti niin käsikirjoituksen ja huippunäyttelijöiden kuin uskomattoman yhteishengen saroilla. Oman kortensa tähän komediasarjojen kekoon tuo Subilla huomenna eli maanantaina 16. helmikuuta alkava Luovat hullut (eng. The Crazy Ones)!

the_crazy_ones.jpg

Tämä sarja alkoi Yhdysvalloissa syksyllä 2013 aika kovalla tohinalla, sillä sen johtotähtinä olivat suuret nimet Robin Williams ja Sarah Michelle Gellar. Robin Williams on luonnollisesti suuri nimi varsinkin omalle ikäpolvelleni, joka kasvoi hänen elokuviaan katsoen (esim. Mrs. Doubtfire ja Jumanji), ja amerikkalaiselle tv-yleisölle hän oli lisäksi tuttu 70-80-luvujen taitteen suositusta Mork & Mindy -komediasarjasta. Williamsin paluu televisioon oli iso juttu, eikä tätä puolta suinkaan unohdettu ottaa huomioon The Crazy Ones:in mainoskampanjassa. Sarah Michelle Gellar on puolestaan jo kerran aikaisemmin (Ringer) viime vuosina yrittänyt tehdä paluuta televisioon pidettyään usean vuoden hiljaiseloa perheensä kanssa Buffy:n huippuvuosien jälkeen. Näyttelijäkaartin täydentävät James Wolk (Mad Men), Hamish Linklater (The New Adventures of Old Christine) sekä Amanda Setton (Gossip Girl).

https://youtube.com/watch?v=OT-zlw3SXw8

Luovat hullut sijoittuu nimensä mukaisestikin mainostoimistoon, jossa vaihtuvat asiakkaat ja tilanteet tuovat sarjaan luonnollisesti vaihtuvuutta mutta myös jatkumoa. Willimsin Simon Roberts on mainostoimiston pomo, joka on erittäin omalaatuinen ja hankala mutta samalla hyväntahtoinen ja lahjakas. Gellarin Sydney Roberts on Simonin tytär, joka on hiljattain noussut mainostoimiston nimiosakkaaksi, mutta joka isästään eroten on useimmiten järjestelmällinen nipottaja. Wolkin Zach on lupsakka naistennaurattaja, joka ylläpitää poikamaisuuttaan Simonin kanssa hölmöillessään. Linklaterin Andrew on enemmän Sydneyn kaltainen mutta jopa vielä epävarmempi itsestään ja taidoistaan. Settonin Lauren on se pakollinen hihittelijä, joka assistentin ominaisuudessaan on yleisön kaltainen tilanteisiin aidosti reagoiva sivustaseuraaja. Toimiston asiakkaina nähdään ihan oikeita huippuyrityksiä, ja tähän liittyen sarjassa vilisee myös paljon tuttuja naamoja vierailevina tähtinä ihan omina itsenään.

tv_mix_comedy_-pussi2.jpg

The Crazy Ones eli Luovat hullut on mielestäni erittäin hyvä lisä komediasarjojen joukkoon! Minuun tässä sarjassa vetoaa erityisesti Robin Williamsin huumori, jota huomasin ikävöineeni jo pitkään katsottuani tämän sarjan ensimmäisen jakson. Hänen huumorinsa on aina ollut hauskaa, omalaatuista ja jotenkin niin hyvänmielistä. Myös Gellarin komediaroolia odotin innoissani, sillä ihmiset mieltävät hänet enemmän vakavien roolien naiseksi, mutta hän joutuu kyllä laittamaan itsensä likoon tässä sarjassa aivan täysin! Gellarin Sydney ja Williamsin Simon ovat kuin yhden ihmisen kaksi eri puolta, ja he joutuvat siten usein peilaamaan itseään toistensa kautta. Muista hahmoista minua miellyttää erityisesti Amanda Settonin tyhjäpäiseksi kuvattu Lauren, joka on riemastuttavan aidon oloinen reaktioissaan.

Tähän sarjaan on tuonut näin jälkikäteen tietysti omanlaisensa varjon Robin Williamsin viimevuotinen kuolema, joka järkytti ihmisiä ympäri maailmaa. Varsinkin koomikkojen kuolemat koskettavat ihmisiä syvältä, sillä usein he ovat julkisina hahmoina enemmän tragikoomisia omien elämiensä tapahtumien takia. Koska yleisesti ajatellaan näyttelijöiden tuovan osan itsestään jokaiseen rooliinsa, näyttäytyy Williamsin Simon Roberts täten erityisen surullisena hahmona heikkoina hetkinään, sillä hahmoon kuuluu lapsenomaisen huumorin hehkuttamisen lisäksi se tietty surumielisyys omien epäonnistumisiensa edessä. Minä kuitenkin haluan ajatella tätä Williamsin viimeistä televisioroolia positiivisena asiana, sinä viimeisenä hyvänä komedialuomuksena, jonka hän jätti jälkeensä.

tv_mix_comedy_-karkit2.jpg

Valitsin Luovat hullut tähän toiseen TV Mix -yhteistyöpostaukseen juurikin siksi, ettei tällainen mielettömän hyvä komediasarja saa mennä mielestäni ihmisiltä ohi missään nimessä! Sarjaa tehtiin, ikävä kyllä, vain yksi tuotantokausi, mutta se on ehdottomasti katsomisen arvoinen siltikin. Yhtä lailla tutustumisen arvoinen uutuus on TV Mix Comedy -pussi, joka tässä TV Mixin uudessa pussijaottelussa on noussut nopeasti omaksi suosikikseni raikkaan yhdistelmänsä ansiosta. Tässä alemmassa kuvassa yritin hiukan taiteellisuutta, sillä tämä ylitsepursuava karkkikulho on tarkoitettu kuvaamaan The Crazy Ones -sarjan huumoria, joka on usein juuri siinä reunalla tippumassa yli mutta ei siltikään. Lisää kuvainnollisuutta on karkkien yhdistelmässä, joka on raikas mutta samalla jotenkin perinteinen, mikä myöskin on kuvaavaa tästä sarjasta. Okei, okei, nyt jätän tekotaiteellisuuden muille, mutta vielä viimeinen vinkki Luovat hullut -sarjan suhteen: ensimmäisessä jaksossa on vierailevana tähtenä laulaja Kelly Clarkson, jonka rooli on hämmästyttävä ja riemastuttava!

Luovat hullut (eng. The Crazy Ones)

Sub alkaen ma 16.2. klo 19.30

Jaksot myös Katsomossa!

 

Kuvat: 1. Sub, 2. CBS, 3.&4. The Variety Show

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *