Sarjat loppuu, sarjat jatkuu, kaikki muuttuu: Upfronts 2017

ouat_emma_wedding_aisle.jpg

Huom! Jos suosikkisarjasi kohtalo kiinnostaa, kannattaa lukea tämä postaus!

On jälleen se aika vuodesta, kun televisiosarjafanit pidättävät hengitystään ja pitävät peukkuja omien suosikkisarjojensa puolesta. Suurin osa amerikkalaisten kansallisten televisiokanavien sarjoista saa kuulla kohtalostaan näinä päivinä, tai ainakin nyt uutiset kerrotaan myös suurelle yleisölle. Syy tähän ajankohtaan on seuraavan televisiokauden esittely mainostajille ja medialle, ja näistä etukäteisesittelyistä käytetään yleistä nimitystä ’Upfronts’.

Jos sarja esitellään mainostajille, on se automaattisesti mukana seuraavalla kaudella, joko perinteisesti syksystä alkaen tai myöhemmin esitettävänä mid-season-sarjana. Jos sarjaa ei esitellä mainostajille, tarkoittaa se automaattisesti huonoja uutisia, sillä tähän mennessä kaikki diilit jo olemassa olevien sarjojen jatkoista sekä uusien sarjojen aloittamisista on tehty. Mukana on sekä vanhoja tuttuja sarjoja, jotka saavat siis hengähtää todennäköisesti ainakin yhden tulevan kauden verran, että uusia sarjoja, jotka pääsevät pilottivaiheen jälkeen tuotantoon.

scandal_kausi_6.jpg

Varsinaiset Upfrontsit ovat ensi viikolla, mutta tällä viikolla varsinkin on saatu jo kuulla monen suosikkisarjan kohtalosta. Tässä mielenkiintoisia uutisia:

  • Once Upon a Time (OUAT, suom. Olipa kerran): sarjan päätähti Jennifer Morrison (Emma Swan) poistuu sarjasta tämän uusimman kuudennen kauden jälkeen! Morrisonin sopimuksen ollessa katkolla hän teki päätöksen jatkaa matkaa muihin maailmoihin. Vaikka sarjassa on juhlittu onnellisia hetkiä (ylin kuva), kertovat huhut tämän olevan otollinen ajankohta myös juonellisesti Emman sarjasta poistumiseen. Vaakalaudalla pitkään ollut seitsemäs kausi varmistui juuri, mutta sarjan koko kerronnallinen keskittymä muuttuu päähenkilöineen kaikkineen, vaikka osa alkuperäisistä näyttelijöistä jatkaakin mukana.
  • Scandal loppuu seuraavan eli seitsemännen tuotantokauden jälkeen! Sarjan kuudennen kauden lopun ollessa käsillä huhut kertovat, että sarjan halusi lopettaa itse Shonda Rhimes. Kovilla panoksilla pelaavan juonen ja rakenteen takia sarja on kuulemma aina suunniteltu lyhyehköksi, eikä ilmeisesti sarjan faneillakaan ole välttämättä mitään tätä mahdollista lopetusta vastaan.
  • Tappotuomion ovat saaneet jo ainakin seuraavat sarjat: Sleepy HollowTimelessRosewoodLast Man Standing, The Catch, Secrets and Lies, American CrimeDr. Ken sekä vino pino ensimmäisen kauden sarjoja, kuten FrequencyNo TomorrowImaginary MaryPowerlessEmerald City.
  • Jatkoa ovat virallisesti saaneet ainakin nämä tutut sarjat: GothamLast Man on EarthThe BlacklistDesignated SurvivorAgents of S.H.I.E.L.D., American HousewifeBlindspot, The GoldbergsiZombie, Modern FamilyThe Originals ja kaikki Chicago-sarjat.
  • 80-luvun suosikkisarja Dynasty (suom. Dynastia) herää eloon modernina versiona ensi syksynä CW-kanavalla! Kahdesta juonittelevasta perheestä kertova saippuasarja saa uudet kääreet Gossip Girl ja Revenge-sarjojen tekijöiltä.
  • Entisten tai nyt lopettavien suosikkisarjojen tähdet aloittavat uusissa sarjoissa: The Good Wife:n Matt Czuchry ja Revenge:n Emily VanCamp kirjautuvat The Resident -sarjaan, Pretty Little Liars:in Lucy Hale saa tuomion kumotuksi Life Sentence -sarjassa, ja Hart of Dixie:n Cress Williams pukeutuu sankariasuun Black Lightning -sarjassa.
  • black-ish-sarjan mahdollinen spin-off, joka keskittyy perheen vanhimman lapsen Zoeyn college-elämään, saattaa siirtyä suunnitellulta ABC-kanavalta Freeform-kanavalle. Emosarjan ABC-kanava voi hyvinkin olla liian vanha katsojakunnaltaan tälle sarjauutuudelle, kun taas ABC Family -nimellä aikaisemmin tunnettu Freeform on juurikin keskittynyt nuoriin katsojiin. Itse black-ish uusittiin juuri neljännelle kaudelle.
  • American Idol palaa ruutuun! Viime vuonna suurin fanfaarein loppunut musiikkikykysarja siirtyy alkuperäiseltä Fox-kanavalta ABC-kanavalle, mutta tarkempia tietoja asiasta saataneen vasta ensi viikolla. Suurin kysymys koskee tietysti uusia tuomareita, jotka kuulemma ovat todellakin uusia sarjalle, sekä juontajaa. Ryan Seacrest aloitti juuri tämän kuun alussa ABC-kanavan aamuohjelman toisena juontajana Kelly Ripan kanssa, joten on hyvinkin mahdollista, että Seacrestin sopimukseen kuuluu myös Idol:in uusi versio.

Huh, huh! Jos tällainen määrä tv-uutisia saadaan jo ennen Upfrontsien varsinaista alkua, ihan pelottaa ajatella sitä maratonpostausta, mikä täytyy kirjoittaa niiden jälkeen! Nämä yllä olevat uutiset ovat toki mielenkiintoisia, mutta omat sarjasuosikkini loistavat vielä poissaolollaan. Jotkut sarjat ovat saaneet tietää kohtalonsa jo reippaasti aikaisemmin, joten ihan jokaisen suosikin edestä ei tarvitse jännittää, mutta varmasti tänä vuonna joku minunkin lempisarjani loppuu. On se julmaa tämä tv-maailma, niin julmaa. Niisk.

 

Mitä ajatuksia nämä uutiset herättävät?

 

 

 

 

 

Kuvat: ABC.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *