Sarjauutuuksia: kasarimuistoja ja palomiehiä

Kuva: ABC

The Goldbergs on alkanut Suomessakin! Viime syksynä amerikkalaisena sarjauutuutena esittelemäni komediasarja on alkanut muutamia viikkoja sitten TV Viidellä enkä minä ole huomannut asiaa ennen kuin pari päivää sitten. Huono tv-bloggaaja ilmoittautuu täällä! Vielä sarjaan kerkeää mukaan, mutta jos suinkaan mahdollista, kannattaa katsoa ainakin pilottijakso ennen muihin jaksoihin ryhtymistä. Sitcomissa onneksi pystyy kohtalaisen hyvin katsomaan jaksoja sieltä täältä, mutta hahmoihin pitää olla tutustunut ensin, ja siihen ensimmäinen jakso on luonnollisesti paras. Katsoin eilen tuon pilottijakson, ja täytyy sanoa, että pysyn täysin syksyisen ennakkoarvioni takana. Sarja on symppis, varsinkin meille 80-luvun lapsille, ja muille nyt on vain hyvää yleistietoa tietää, mistä ne kaikki kirpputorien hylkiövaatteet ja -tavarat ovat peräisin. Perheen äiti Beverly on hulvattoman omistautuva ja takertuva, isä Murray on paha suustaan, Erica sopivan ärsyttävä isosisko, Barry koheltava ja itseään hauskasti etsivä teini ja Adam perheensä säheltämisestä vilpitöntä vahingoniloa kokeva nuori kameramies. Suosittelen!

Goldbergit (eng. The Goldbergs)

TV5 maanantaisin klo 19.30

(uusinnat tiistain varhaisaamuissa)

 

Kuva: NBC

Chicago Fire on kohtuullisen uusi tulokas Yhdysvaltain televisiomarkkinoilla, mutta se on onnistunut saavuttamaan kohtuullisen vakaan aseman. Sarja on tällä hetkellä toisen kauden loppupuolella, ja uusinta kolmannelle kaudelle tuli jo hyvissä ajoin maaliskuussa. Sarjan suosion puolesta puhuu myös sen ikioma spin-off -sarja Chicago P.D., joka alkoi midseason replacement -sarjana tämän vuoden tammikuussa. Tämä spin-off -sarja menestyi jo alusta asti niin hyvin, että sekin sai maaliskuisen uusinnan toiselle kaudelle, vaikka vielä onkin epäselvää jatkaako sarja lyhyemmässä muodossa midseason -asemassa vai saako se kokopitkän kauden edestä jaksoja. Chicago Fire ja Chicago P.D. -sarjoilla on kuulemma melkein täysin samat tekijätiimit, joten sarjavierailut puoleen ja toiseen onnistuvat harvinaisen kätevästi. Nyt Suomessa alkava alkuperäissarja Chicago Fire keskittyy chicagolaisen paloaseman henkilökunnan edesottamuksiin sekä työssä että vapaa-ajalla. Premissi itsessään ei vaikuta mitenkään hirveän mullistavalta, mutta aina ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan, kunhan sen pyörän saa pyörimään erittäin hyvin. Sarjan etuna on hyvät ja kohtuullisen tunnetut näyttelijät, jotka ovat vakuuttaneet jo aikaisemmissa sarjoissaan, ja jotka tuntuvat sopivan tähänkin sarjaan todella hyvin. Etunenässä yllä olevassa promokuvassakin on House M.D. -sarjasta tuttu Jesse Spencer, etuoikealla hurmaa Lie to Me -sarjan Monica Raymund, ja takaa kurkistaa Eamonn Walker eli Ozin Said.

Chicago Fire

TV5 alkaen ti 6.5. klo 21.00

 

Kommentit

Maria Hakkala

Mä toivotan kyllä kesän ihan iloisesti tervetulleeksi, niin ehtii sitten taas ottaa kaikki sarjat kiinni. :)

LTL-Anna
Loving These Looks

The Goldbergs täytyy katsastaa kun Big Bang Theoryyn ja Modern Familyyn tulee breikki. Toisaalta mulla on Girlsin ja Hart of Dixien uusimmat kaudet vielä katsomatta...toivotaan sateista kesää!

Maria Hakkala

Kesällä on onneks aikaa! True Bloodin uudet jaksot tietty tulee sillon, mutta ei hirveesti muuta kivaa. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.