Sarjauutuus: sci-fiä ja nuoria, seikkailuja ja maailmanloppua

The Variety Show

Viimeisen 97 vuoden ajan ihmiskunnan jäljellä olevat ihmiset ovat selviytyneet kahdentoista avaruusaseman ryhmittymässä. Tilanpuutteen vuoksi kaikki yli 18-vuotiaat rikolliset on tuomittu kuolemaan. Ydinsodalla tuhottu Maa on mysteeri kaikille avaruudessa, joten alle 18-vuotiaat nuorisorikolliset lähetetään tutkimaan ihmiskunnan historiallisen asuinpaikan olotiloja. Perille päästyään nuoret valtaa vapaus ja innostus uudesta elinympäristöstään, mutta tilanteeseen liittyy paljon heille tuntemattomia asioita. He eivät suinkaan ole maapallolla yksin.

Premissinsä perusteella Eloonjääneet (eng. The 100) on sci-fi -sarja, ja se on vahvasti nuorille suunnattu, jo ihan alkuperäiskanavansa CW:n perusteella. Tuon alla olevan pitkän trailerin katsottuani heittäisin kyseessä olevan Battlestar Galactica:n, Terra Nova:n, Battle Royal:in ja The Tribe:n sekoitus. Sarja tuntuu sopivan sekä ihan aikuisille että nuoremmallekin väelle, sillä maapallolla seikkailevia nuoria tasapainoittaa avaruusasemalla käskyjä jakelevat ja omista näkemyksistään vääntävät aikuiset.

Nuorten sekalainen seurakunta on suurimmaksi osaksi suurelle yleisölle tuntematonta porukkaa, joten katsojat lähtevät nuorten seikkailuihin  mukaan todennäköisesti enemmän puolueettomasti. Pääosissa olevia aikuisia näytteleviä sen sijaan rasittavat omalla tavallaan pitemmät urat televisiossa: Isaiah Washington sai tunnetusti kenkää Greyn anatomia:sta, Henry Ian Cusick on ollut mukana esimerkiksi Lost:issa ja Scandal:issa, ja Paige Turcon ura ulottuu 90-luvun suursuosikki NYPD Blue -sarjaan.

Video: The 100 season 1 trailer

Tähän sarjaan voi ihan huoletta ihastua, sillä erikoisesta konseptistaan huolimatta sarja aloitti juuri viime yönä Yhdysvalloissa toisen tuotantokautensa. CW-kanavan hyvä puoli on, että kohtuullisen pienilläkin katsojaluvuilla voi saada sarjalle kuin sarjalle jatkoa; tärkeämpää on tehdä sarjasta sosiaalisessa mediassa faneille korvaamaton! Sarjan jaksot ovat katsottavissa Katsomossa kahden viikon ajan ensiesityksestä.

Eloonjääneet (eng. The 100)

Sub alkaen to 23.10. klo 23.00

Jaksot katsottavissa Katsomossa

 

Kuvat: Sub

Kommentit

Amma
Why you little!!

Oih, nyt mä aloin haaveilemaan the Tribesta.. Oh sweet teens.

Maria Hakkala
The Variety Show

Mä oon oikeesti harkinnut maksavani itseni kipeeksi, jotta saisin ostettua ittelleni The Tribe:n kaikki kaudet! Mulla on jäänyt siitä varmaan aika monta jaksoo loppujen lopuks näkemättä, vaikka hämmentävän usein sarjaa edelleenkin mietin. :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Pitääpäs yrittää muistaa tsekata! :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Jopa avokki vaikutti sarjasta kiinnostuneelta trailerin jälkeen! :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mäkin ajattelin, että tätä vois yrittää kaupata miehelle yhteisenä sarjana! :D

Kommentoi