Suomi-design TV-sarjoissa

The Variety Show

Monet televisiosarjojen ystävät muistavat ne harvat kohut, kun joku suomalainen tuote on näkynyt amerikkalaisissa sarjoissa. Varsinkin Sinkkuelämää ja sen jatkoelokuvat ovat kunnostautuneet Suomi-designin esittelemisestä ruudussa.

Olen törmännyt viimeisen kuukauden sisällä kolmeen televisiosarjaan, jossa on näkynyt kaikille tuttua Suomi-designia:

1. Black-ish

Amerikkalainen komediasarja Black-ish aloitti tällä viikolla Yhdysvalloissa 5. tuotantokautensa, ja olen katsonut viime aikoina sarjan 3. kautta Viaplayltä. Kolmannen kauden jaksoissa perheen vanhimman lapsen Zoeyn huoneen sisustusta on hiukan uusittu, ja esillä on Marimekon Unikko-kangasta sekä sohvan katoksessa että tyynyissä. Muotitietoiselle Zoeylle räväkkä Unikko toimii hienosti.

2. Rouva Ministeri (eng. Madam Secretary)

Lämminhenkinen poliittinen draamasarja Rouva Ministeri on myöskin juuri aloittanut Yhdysvalloissa 5. tuotantokautensa, ja AVA:lla sekä MTV Katsomossa seurataan paraikaa sarjan neljännen kauden jaksoja, joissa vilahtaa nopeasti suomalaisille tuttuja kuvioita. Arabian Paratiisi-sarjan lautanen vilahtaa nopeasti 18. jaksossa Elizabethin ja Henryn laittaessa illallisvierailleen tarjolle jälkiruokaa.

3. Grace and Frankie

Netflixin komediasarja Grace and Frankie on täynnä upeita sisustuselementtejä kovin erilaisten hahmojen kodeissa ja työpaikoilla, ja tämän vuoden alussa julkaistulla 4. kaudella tarkkasilmäisimmät ovat voineet bongata tutun astian. Neljännen kauden 9. jaksossa Robertin ja Solin keittiössä on esillä Iittalan Taika-kulho.

 

Näitä Suomi-designin sisustusbongauksia näyttää yhdistävän rohkeat kuviot, jotka erottuvat edukseen amerikkalaisessa ympäristössä. Meille tutut astiat, teemat ja kumppanit, ovat raikkaita perinteisen amerikkalaistyylin rinnalla. Eräs amerikkalaistuttuni ihaili Stockmannilla varsinkin Iittalan astioita ja oli avoimen kateellinen, kun mainitsin minulla olevan niitä kaapit pullollaan.

 

Oletko sinä bongannut Suomi-designia televisiosarjoissa?

Ilmianna kommenteissa!

 

 

 

 

Ruutukaappaukset: Viaplay, Katsomo, Netflix.

Kommentit

Ranja
Haavekuvia

Suitsin Donna juo Marimekko-mukista säännöllisesti. :)

NinaA (Ei varmistettu)

Onkohan tää muki Sarahin omasta astiakaapista vai lavastajien hauska idea, kun näyttelijän mies on suomalainen :D

Ranja
Haavekuvia

Netti tiesi kertoa, että Sarah oli itse bongannut rekvisiittavarastosta ja halunnut Donnan käyttöön. :) 

Lauratellervo (Ei varmistettu)

The Bold Typen ensimmäisellä tuotantokaudella Scarletin päätoimittaja Jacqueline Carlylen työpöydällä on Marimekon Kivet-kippo!

Pax
Liikehdintää

Modernin perheen (Modern Family) sohvalla oli pitkään tyyny, jossa taisi olla Vallilan kuosia?

Solinja (Ei varmistettu)

Dicten päähenkilön astiasto on mielestäni juuri tuota valkoista Taikaa :)

Dompppa (Ei varmistettu)

Designia tai ei, olen viime aikoina katsonut nostalgiahuuruissani -90 ja 2000-lukujen sarjoja, ja joka kerta sykähdyttää kun hahmoilla on käytössään Nokian puhelinmalleja 5110 - 3310 tai communicatoreita :D.

Eev_a (Ei varmistettu)

Modern Familyn ekoilla kausilla näkyy Mitchin ja Cameronin kylppärissä Marimekon Kaiku-suihkuverho ja Veepin 6. kaudella Selina Meyerin kotona on Taika-astioita.

Eev_a (Ei varmistettu)

Niin ja Vallan linnakkeessa näkyy Iittalan ja Marimekon astioita. Ainakin Taikaa, mutta muistaakseni jotain muutakin.

Rouva ministerin jollain edellisellä kaudella vilahti kans Paratiisi lautanen. Ja nyt bongasin sen taas, mutta grace ja frankie sarjassa mennyt ohi!
Ja sinkkuelämää Mirandalla oli sininen aalto maljakko

Jes, minäkin näin lautasen Rouva Ministerillä.

annepa (Ei varmistettu)

Lucifer joi drinkkiä Iittalan Kekkeri-sarjan laseista.

Kommentoi