Supergirl lentää ruutuun HBO Nordicilla

Supergirl HBO Nordic.jpg

Mahtavaa, Supergirl on laskeutunut HBO Nordicille! Viime vuoden sarjasyksyn pelastajaksi Yhdysvalloissa nimitetty supersankarisarja on nyt nähtävillä myös Suomessa. Sarjan 1. kausi on jo kokonaisuudessaan katseltavissa, ja uunituoreen 2. kauden uudet jaksot alkavat näkyä yksi kerrallaan 11. lokakuuta, vain päivän alkuperäisesitystä jäljessä. Tässä alla on sarjan esittely viime syksynä julkaisemastani uutuussarjat-postauksesta.

”Kaikki muistavat 90-luvun hittisarjan Lois & Clark: The New Adventures of Superman, missä Dean Cainin Teräsmies seikkaili Teri Hatcher rinnallaan. Batmanin rinnalla Teräsmies on varmastikin tunnistetuin ja rakastetuin supersankarihahmoista, ja Teräsmies on näistä kahdesta selvästi positiivisempi ja raikkaampi, joten ei mikään ihme, että tässä supersankariohjelmien kyllästämässä ajassa tällaiseen win-win-kaavaan halutaan tarttua uudestaan. Koska jotain haluttiin tehdä eri lailla, nostettiin tämän uuden sarjan päätähdeksi suomenkielisellä nimellä Terästyttö tunnettu hahmo. Aika on jo aivan varmasti kypsä uudelle naisvetoiselle supersankaritelevisiosarjalle, sillä niitä ei ole liiemmin television historiassa nähty, varsinkaan verrattuna miesvetoisiin sarjoihin. Sarjan kohtalaisen suuressa mainoskampanjassa on paljon käytetty hyväksi naisnäkökulmaa, ja Benoistista ja hänen hahmostaan rakennetaan hyvää tahtia nuorien tyttöjen ykkösroolimallia. Koska hahmo on luotu jo 50-luvulla, ja hahmon historialle ollaan tässä uudessa televisiosarjassakin uskollisia modernien ulkopuitteiden lomassa, on naispuolinen hahmo silti Supergirl miespuolisen ja tunnetumman serkkunsa ollessa Superman, ja sarjan pilottijakso ottaakin tähän kantaa hyvin painokkaasti.

Video: Supergirl trailer (HBO Nordic)

Itse Supergirl on Glee-sarjasta tuttu herttainen Melissa Benoist, joka on puhtaisella imagollaan ja naapurintyttömäisellä ulkomuodollaan kaukana amerikkalaisen median tyypillisestä naispuolisesta supersankarista ja hyvä niin! Arkena Kara Danversina tunnettu Supergirl on johdon assistentti voguemaiselle hirviöpomolle, ja toimistossa hän lähinnä punastelee ja kompastelee, epävarmana omasta identiteetistään ja suunnastaan. Pilottijakson tapahtumat saavat hänet kuitenkin rohkaistumaan pakon edesssä ja testaamaan vauhdikkaampia keinoja omaksua oma teräksinen kohtalonsa.

Supergirl Kara James.jpg

Benoist myy hienosti Karan hahmon katsojalle, ja katsojana oikein odottaa, mihin hienouksiin tämän hahmon kanssa sarjan voi viedä parhaassa mahdollisessa tapauksessa! Sarja on täynnä viittauksia DC Comicsin muihin Superman-maailman hahmoihin, ja faneja ilahduttaa jo pilotinkin runsas määrä viittauksia Superman-maailmaan ja sen aikaisempiin versioihin (tällaiset piilotetut viittaukset tunnetaan usein nimellä Easter egg). Sivuosanäyttelijöistä on aivan pakko mainita takavasemmalta yllättänyt Calista Flockhart (Ally McBeal, Brothers & Sisters) Karan diivailevana pomona!”

Supergirl S2 HBO Nordic.jpg

Tässä ylläolevassa kuvassa poseeraavat Kryptonin serkukset eli Kara Zor-El (Supergirl) ja Kal-El (Superman) Supergirl-sarjan toisen kauden promomateriaalissa. Ensi viikon maanantaina Yhdysvalloissa ensi-iltansa saava 2. tuotantokausi on täynnä suuria muutoksia, joista suurimpana on Supergirl:in muuttaminen CW-televisiokanavalle, missä nähdään myös muut DC Comicsin sarjat (ArrowThe Flash ja Legends of Tomorrow). Tämä puolestaan mahdollistaa crossover-jaksot, mitkä ovat aivan parasta! The Flash:in Barry vieraili jo 1. kauden lopulla Supergirlin kuvioissa, ja myöhemmin tänä syksynä on luvassa nuo kaikki neljä sarjaa yhdistävä erikoisjakso.

Supergirl Cat Grant.jpg

Toisena suurena muutoksena on näyttelijäkuviot, joista suurin ja odotetuin on itse Supermanin saapuminen serkkunsa rinnalle. Paljon spekuloitu Teräsmiehen ensiesiintyminen nähdään jo uuden kauden kahdessa ensimmäisessä jaksossa, ja varmasti jatkoa on luvassa. Odotetun roolin vei Teen Wolf -sarjan Tyler Hoechlin, joka tuntuu täyttävän kuuluisat saappaat vallan mainiosti. Supermanin lisäksi ruutuun saadaan Yhdysvaltain presidentti, jota näyttelee alkuperäinen Wonder Woman eli Lynda Carter. Lisäksi luvassa on monta uutta hahmoa sekä musikaalijakso The Flash:in kanssa yhteistyössä! Cat Grantia näyttelevä Calista Flockhart ei ole enää 2. kaudella ’series regular’ vaan ’recurring’ eli häntä nähdään ruudussa vähemmän, koska CW-kanava muutti sarjan tuotannon Los Angelesin sijasta Vancouveriin (missä kuvataan muitakin CW:n supersankarisarjoja).

HBO Nordic on selkeästi alkanut lisätä sisältöä myös nuoremmille katsojille, ja HBO Nordicilta lupaillaan luvassa olevan myös lisää CW-kanavan sarjoja. Hyvänä esimerkkinä Supergirl:in lisäksi on The Vampire Diaries -sarja, jonka viisi ensimmäistä tuotantokautta ovat nyt katsottavissa suoratoistopalvelussa. Hyvä, että valikoima monipuolistuu! 🙂

 

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *