Sympaattinen komediautuuus Superstore alkaa TLC:llä

Superstore NBC TLC.png

Mahtava sarjauutuus Superstore alkaa sunnuntaina 19. helmikuuta TLC:llä! Reilu vuosi sitten Yhdysvalloissa alkanut komediasarja seuraa Walmart- ja Kmart-tyylisen kuvitteellisen Cloud 9 -jättikaupan arkea ja varsinkin sen työntekijöiden seikkailuita. Jos olet ikinä tutustunut People of Walmart -sivustoon, tiedät, että päivittäisissä asiakaspalvelutilanteissa voi tulla vastaan aivan mitä tahansa!

Sarjan pääosassa nähdään Ugly Betty -sarjasta tuttu America Ferrera sekä Drop Dead Diva, Mad Men ja A to Z -sarjoista tuttu Ben Feldman, ja Ferrera on myös yksi sarjan tuottajista. NBC-kanavan Superstore-sarja sai ensi-iltansa marraskuussa 2015 eräänlaisena midseason-sarjana, mutta sarjan toinen kausi alkoi syyskuussa 2016 tavallisena kokonaisena tuotantokautena. Toisen kauden aloitti erikoisjakso, jonka teema ja esitysajankohta oli vahvasti sidottu NBC:llä näytettyihin Rion kesäolympialaisiin. Juuri viime viikolla, kesken sarjan toisen kauden esityksien, saatiin tieto, että Superstore on uusittu kokonaiselle kolmannelle kaudelle.

https://www.youtube.com/embed/NgZXnTZbF3g?ecver=2

Superstore on visuaalisesti minun silmääni miellyttävä, sillä sen yleisilme on juuri niin raikkaan vaalea ja värikäs kuin kuvaamansa kaupatkin olevat. Iso kauppa sarjan sijaintina on myös todella nerokas, sillä aina voi keksiä uusia käytäviä ja niihin uusia tarinoita, sillä näissä kaupoissa todellakin myydään aivan kaikkea.

Sarjan päähenkilöt ovat sopiva sekoitus erilaisia taustoja, sillä todellisuuden kuvastamisen lisäksi erilaiset yhdistykset valvovat nykyään televisiosarjoja ja niiden taustalla olevia yhtiöitä vähemmistöjen käyttämisestä. NBC-kanavan taustajoukot ovat varmasti tehneet lukuisia selvityksiä juuri oikeanlaisesta näyttelijä- ja hahmoryhmästä menestyksen varmistamiseksi, mutta varsinkin näi llä kansallisilla ilmaiskanavilla meno on armoton ja sarjoja lopetetaan erittäin herkästi. Nämä seikat huomioon ottaen hurmaavan Superstore-komedian pääseminen kolmannelle tuotantokaudelle on mukava asia, sillä pärjätäkseen sarjan pitää olla massoja miellyttävä mutta tarpeeksi erikoinen kiinnostaakseen jakson toisensa perään.

Superstore TLC Suomi Näyttelijät.jpg

Jos olet The Mindy Project -sarjan fani, kannattaa Superstore-komediaan ehdottomasti tutustua, sillä nämä sarjat sijoittuvat samaan televisiomaailmaan. Näiden sarjojen taustalla on sama tuotantoyhtiö (NBCUniversal Television Distribution), joten cross-over-jaksot ovat mahdollisia. Mindy seikkaileekin oman sarjansa neljännellä kaudella yhdessä jaksossa Cloud 9 -ketjun toisessa liikkeessä, ja voisin kuvitella sarjojen välillä olevan jatkossa muutakin yhteistyötä.

Katsoin ennakkoon Superstore-sarjan ensimmäisen jakson, ja tykkäsin! Sarja onnistuu olemaan perinteinen komediasarja mutta raikas ja omanlainen myös sisällöltään. Turhan usein isoilla amerikkalaisilla kanavilla nähtävät komediasarjat ovat toistensa kopioita ja vielä tylsiä sellaisia, mutta perinteisestä komediaformaatistaan huolimatta Superstore on uudentuntuinen. Hahmot ovat herkullisia, ja ne ovat ennen kaikkea hyvin näyteltyjä, ja mieleen tulee etsiä samojen näytteljöiden muitakin töitä.

Superstore alkaa kotimaisella TLC-kanavalla sunnuntaina 19. helmikuuta klo 22.00 Eva Longorian loppuneen Telenovela-sarjan tilalla, ja uusinnat nähdään maanantain myöhäisilloissa. Mahtavaa, että TLC:llä nähdään enemmänkin fiktiosarjoja ja varsinkin näin hyviä. Superstore on jo pidempään ollut omalla toivelistallani, sillä siitä on saanut todella sympaattisen ja hauskan kuvan amerikkalaisessa viihdeuutisoinnissa!

 

 

 

 

 

Kuvat: NBC.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *