Täydelliset naiset: Mitä heille kuuluu?

2000-luvun alussa yksi television suosituimmista ja seuratuimmista sarjoista sekä Yhdysvalloissa että täällä meillä Suomessa oli Täydelliset naiset (eng. Desperate Housewives). Sarja teki pääosanäyttelijöistään suuria tähtiä, mutta välillä tuntuu kuin he olisivat kadonneet tuhka tuuleen. Moni heistä onkin pitänyt hiukan taukoa näyttelemisestä, mutta viimeisen vuoden sisään kaikki nämä näyttelijät on voinut nähdä erilaisissa televisiorooleissa.

Teri Hatcher (Susan Mayer): Täykkäreiden epävirallista päähenkilöä esittänyt Teri Hatcher oli jo kohtuullisen suuren luokan televisiotähti 90-luvun suosikkisarjan Lois & Clark: The New Adventures of Superman ansiosta, mutta kahdeksan tuotantokauden jälkeen Wisteria Lane vaihtui pidempään hiljaiseloon. Viime vuosina Hatcher on keskittynyt enemmän pienemmän huomion äänirooleihin, mutta tällä uusimmalla televisiokaudella hän on palannut ryminällä takaisin televisioruutuihin. Hän on vieraillut säännöllisessä roolissa Matthew Perryn The Odd Couple -komediasarjassa, mutta suuremman huomion on vienyt hänen uusin roolinsa Supergirl-sarjassa.

90-luvun sarjan Teräsmies itse eli Dean Cain vierailee sarjassa säännöllisesti Danversin tyttöjen isänä, ja nyt myös Lois saatiin sarjaan. Hatcherin ja Cainin esiintyminen Supergirl-sarjassa kutkuttaa tv-sarjafaneja heidän aikaisempien rooliensa takia, mutta näissä kryptonilaisten uusissa seikkailuissa Hatcherin rooli ei olekaan siellä hyvisten puolella. Hatcher esittää yhdessä toisen tv-legendan Kevin Sorbon (Hercules) kanssa Mon-Elin kuninkaallisia vanhempia, joiden vierailu Maassa ei mene ihan suunnitelmien mukaan. Tämän uusimman ruutuvierailun pituudesta ei ole tietoa, mutta viimeisimpien juonikuvioiden mukaan paluu on vielä edessä.

Brenda Strong (Mary Alice Young): Täykkäreiden alkusysäyksen aiheutti naisten hyvän ystävän itsemurha, ja kuolleen Mary Alicen kertojanääni määritteli sarjan suunnan koko kahdeksan kauden ajan. Strongilla on ollut ennen sarjaa ja sen jälkeen vaikuttava ura televisiossa, vaikka hän ei ole usein viihtynyt samassa sarjassa kovin kauaa. Tällä hetkellä myös Strong vierailee Supergirl-toimintasarjassa, eikä hänenkään hahmonsa ole siitä mukavimmasta päästä, sillä hän esittää Luthorin perheen matriarkka Lilliania. Viimeisen vuoden sisään Strongin on voinut bongata myös Fear the Walking Dead -sarjasta.

Marcia Cross (Bree Van de Kamp): Yksi television upeimmista punapäistä on sekoittanut juonikuvioita jo 90-luvulta asti, sillä moni muistaa Marcia Crossin nimenomaan pimahtaneen Kimberlyn roolista Melrose Place -saippuadraamasta. Tätä taustaa vasten hänen Täykkäri-roolinsa vähän liiankin täydellisenä Bree-kotirouvana oli aivan mainio, mutta Crosskin piti pitkän tauon näyttelemisestä tämän roolin jälkeen. Parin viime vuoden aikana hän on jälleen aktivoitunut, ja viimeisen pari televisiokautta hänet on voinut nähdä Quantico-rikossarjassa juonittelevana poliitikkona, jonka poika on samassa koulutuksessa sarjan päähenkilön kanssa.

Felicity Huffman (Lynette Scavo): Kaikista Täykkäri-näyttelijöistä arvostetuimmaksi on noussut Felicity Huffman, joka on onnistunut valitsemaan vaikuttavia rooleja kerta toisensa jälkeen. Suurimman osan sarjan jälkeisestä urastaan Huffman on tehnyt televisiomaailman ulkopuolella, kunnes vuonna 2015 hän aloitti uudessa American Crime -antologiasarjassa. Tämä palkittu ja arvostettu rikosdraamasarja kertoo jokaisella kaudellaan eri tarinan, ja Huffman on ollut jokaisella kaudella mukana eri rooleissa. Sarjan uusin tuotantokausi alkoi viime kuussa Yhdysvalloissa, ja ensi syksynä on odotettavissa myös Huffmanin uusi komediasarja politiikkaan liittyen.

Eva Longoria (Gabrielle Solis): Täykkäri-naisista eniten näkyvyyttä mediassa on saanut Eva Longoria, joka on pörrännyt lehtien palstoilla vuodesta toiseen. Erilaisia pienempiä rooleja tehnyt Longoria luotsasi pari vuotta sitten omaa Telenovela-komediasarjaansa, ja hän on kunnostautunut myös tuottajana esimerkiksi Devious Maids -sarjassa. Longoria on myös tehnyt ahkerasti hyväntekeväisyyttä, ja on hän ehtinyt perustaa myös oman ravintolansa. Paljon julkisoidun toisen avioliittonsa koripalloilija Tony Parkeriin kariuduttua hiukan ennen sarjan loppumista Longoria solmi kolmannen avioliittonsa viime keväänä lukuisten julkkisystäviensä ympäröimänä. Tällä hetkellä Longoria nähdään televisiossa varsin erilaisessa ympäristössä: hän esittää englantilaista rouvaa 1920-luvun romaaniin perustuvassa Decline and Fall -sarjassa BBC:llä.

James Denton (Mike Delfino): Vaikka sarja kertoi nimensä mukaisesti täydellisistä naisista, oli monelle katsojalle tärkeintä sarjassa sen suurin miestähti eli James Dentonin esittämä putkimies Mike Delfino. Denton oli tehnyt paljon töitä ilman sen suurempaa julkisuutta ennen tätä sarjaa, ja sama verrattainen hiljaisuus on jatkunut sarjan jälkeenkin. Hän on tehnyt enimmäkseen tv-elokuvia, jotka eivät ole paljoa suurta huomiota saaneet osakseen mutta ovat varmasti miellyttäneet niiden katsojia. Muutama vuosi sitten Denton kertoi haastattelussa haluavansa tehdä enää vain sellaisia näyttelijäsuorituksia, jotka hän voi huoletta esittää nuorille lapsilleen. Viimeisen pari vuotta Denton on näkynyt taas hiukan enemmän televisiossa, kun hän on vieraillut Eva Longorian tuottamassa Devious Maids -sarjassa sekä ollut vakiokasvona Good Witch -draamasarjassa Hallmark-kanavalla.

 

Kuka oli sinun suosikkihahmosi tai -näyttelijäsi Täydelliset naiset -sarjassa? :)

 

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic/CW, CW, ABC, ABC, BBC, Hallmark.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.