Testissä Ruutu+-videopalvelu: Ennakoita ja huippusarjoja

Prison Break Resurrection Kausi 5 Pako Ruutu.jpg

Sain Nelonen Medialta katselukoodin heidän Ruutu-videopalvelunsa maksulliselle puolelle Ruutu+:aan, ja olen nyt muutamien viikkojen ajan testaillut itse palvelua ja sen sisältöä. Olen käyttänyt Ruutu-palvelua aikaisemminkin, sillä sieltä on kätevää katsoa esimerkiksi kotimaisten viihdeohjelmien uusimmat jaksot, mutta kaikki muu minua kiinnostava sisältö on ollut maksullisen oven takana. Tässä postauksessa selviää, mitä minä katson Ruutu+:sta ja kannattaako palvelusta maksaa!

Ruutu on viime aikoina uudistunut paljon, sekä ulkonäöltään, käytettävyydeltään että sisällöltään, joten jos et ole palvelua pitkään aikaan käyttänyt, kannattaa käydä kurkkaamassa uusinta uutta. Palvelussa on saatavilla nykyään muualta tuttu katselumuisti, joten voit jatkaa siitä, mihin jäit, ja palvelu osaa myös ehdottaa ja jatkaa seuraavaan jaksoon. Ruutu-brändin värimaailmakin on muuttunut vaaleasta ja pinkistä mustaan ja minttuisaan turkoosiin.

Huom! Tämä testi koskee Ruutu+ Viihde -pakettia, joka sisältää sarjat ja elokuvat; mm. jääkiekkoa, koripalloa ja amerikkalaista jalkapalloa sisältävä Viihde & Urheilu -paketti on kalliimpi.

Quantico Ruutu promo.jpg

Mitä ihmettä: Ruutu+ on Nelonen Median Ruutu-videopalvelun maksullinen puoli, ja näiden kahden nimityksen minimaalinen ero hämmentää välillä niiden markkinoinnissa. Jos joku televisiosarja on Ruudussa, ei se välttämättä olekaan ilmaisen katselun alaisena, mitä ei aina voi suoraan tietää esimerkiksi palvelun Instagram-tilin tiedotuksesta. Nelonen Median edustajan mukaan katsojia halutaan ohjata nimenomaan Ruutu-palvelun puoleen, missä he voivat sitten itse valita käyttävätkö maksullista Ruutu+:aa vai maksutonta puolta. Koen tämän markkinointitaktiikan välillä hiukan hämmentävänä, sillä en haluaisi innostua sarjasta, jos en sitä pääsekään ilmaisella puolella katsomaan. Nyt tietysti ongelmaa ei ole, kun minulla on kokeiltavana koko sarja- ja elokuvavalikoiman kattava Ruutu+ Viihde -paketti.

Miksi maksaa: Maksullisen palvelun suurimmat edut, joita markkinoidaan ahkerasti, ovat suosikkisarjojen esittäminen amerikkalaiseen alkuperäistahtiin sekä kotimaisten ohjelmien ennakkokatselumahdollisuus. Lisäksi useista sarjoista on saatavilla isompi määrä jaksoja, tai vaikka kokonaisia kausia, verrattuna maksuttomaan puoleen. Näiden sisällöllisten etujen lisäksi maksullisen puolen katsojien ei tarvitse sietää palvelun mainoskatkoja, mikä on kieltämättä suuri helpotus.

Mitä maksaa: Ruutu+:n hinnoittelupolitiikka eroaa myös jonkin verran muista maksullisista palveluista. Yhden yksittäisen kuukauden hinta 7,95 €/kk tuntuu korkealta sisällön kokoon suhteutettuna, mutta pidempiä katseluoikeuksia ostettaessa hinta menee mukavasti alaspäin. 3 kk:n tilauksessa yhden kuukauden hinnaksi tulee 4,95 €/kk, ja puolen vuoden tilauksessa hinnaksi jää enää 4,15 €/kk. Tämä on mukavaa vaihtelua muihin palveluihin, ja katsoja ikään kuin palkitaan uskollisuudesta; samalla Ruutu saa sitoutettua katsojia pidemmiksi ajoiksi, mikä varmasti helpottaa bisnespuolta.

Vain elämää Kausi 6 Robinin päivä.jpg

Voiko kokeilla ilmaiseksi: Maksullisen Ruutu+-palvelun olen ottanut joskus useampi vuosi sitten kuukauden ilmaiseen kokeiluun, jonka voi kuka tahansa ottaa käyttöön. Tuolloin muistan ajatelleeni, että voisin aivan hyvin maksaa tästä palvelusta itsekin, jos vain sisältö olisi parempi ja laajempi. Järin laaja sisältö ei ole vieläkään, varsinkaan muihin suoratoistopalveluihin verrattuna, mutta moni hyvä ja minulle mieluinen sarja sieltä löytyy. Valikoiman laajuuden kanssa yksi yhteen menee palvelun hinta, joka on vastaavasti muita suoratoistopalveluita halvempi.

Mitä rahalla saa: Nykyään Ruudun ja varsinkin Ruutu+:n valikoima on huomattavasti parempi, ja sen edut ovat helpompia huomata. Olen usein sanonutkin, että jos minulla olisi mahdollisuus katsella lempisarjojeni aivan uusimpia jaksoja laillisesti Suomessa, maksaisin mielelläni siitä ilosta. Ruutu+ liikkuu hienosti tähän suuntaan esimerkiksi Greyn anatomiaPako ja Quantico -sarjojen nopeiden esityksien suhteen. Toivoisinkin Ruudun lisäävän tätä amerikkalaisten ensiesitysten tahtiin liikkumista, varsinkin omien lempisarjoihini, kuten Criminal Minds ja Nashville, kohdalla! Tietysti olisi hienoa, että sarjat saataisiin nopeammin myös varsinaisten televisioesitysten puolelle, ja siten myös Ruutu-palvelun ilmaiselle puolelle, mutta se vaatisi suurempaa uudistusta sekä televisio-ohjelmistoon että -mainontaan, enkä näe kummankaan Suomessa uudistuvan kovin nopeasti.

Temptation Island Suomi Kausi 3 Naisten saari.jpg

Minä katson Ruutu+:sta:

Kotimaiset viihde- ja realitysarjat Vain elämää ja Temptation Island Suomi ovat katselulistallani tällä hetkellä muutenkin, mutta Ruutu+:ssa on ihanaa voida katsoa seuraavan viikon jaksot jo etukäteen ja edelleenkin ilman mainoksia. Esimerkiksi viime viikolla tiesin olevani kiireinen PING Helsinki -tapahtuman ja vapputouhujen takia, joten katsoin viikon Vain elämää ja TISuomi -jaksot jo etukäteen. Kärsimätön ahmija -tyylinen sarjakatsoja varmasti kiittää tästä ennakkokatselun mahdollisuudesta, sillä uteliaisuuden voi tyydyttää tällä tavoin helpommin.

The Bachelorette Ruutu.jpg

Minä katson Ruutu+:sta:

Joulun tienoilla kiehuin ilmaisen Ruutu-puolen takia, sillä Ruutu+:aan tuli vino pino lempiohjelmaperheeni, The Bachelor/The Bachelorette, jaksoja. Olisin vain tietysti voinut napata luottokortin kauniiseen käteen ja tilata Ruutu+:n itselleni, mutta olen aika huono lähtemään kokeilemaan uusia juttuja, myös televisiosarjoissa ja niiden palveluissa. En myöskään uskonut muun sisällön kiinnostavan kuukausimaksujen verran, mutta en tuolloin tarkastellutkaan sisältöä tarpeeksi laajasti.

Suomessa Unelmien-sarjat ovat perinteisesti kulkeneet moooonta tuotantokautta amerikkalaisia alkuperäisesityksiä jäljessä, joten kovan luokan fanin keinot ovat olleet usein epäilyttäviä ja hankalia. Nyt Ruutu+ kuitenkin on kertaheitolla ottanut kiinni useamman kauden verran, sillä palvelussa on saatavilla kolme tuotantokautta The Bachelor -sarjaa, kaksi tuotantokautta The Bachelorette -sarjaa, sekä Suomessa uutuutena Bachelor in Paradise -sarja, jossa aikaisempien kausien suosikit kerääntyvät paratiisisaarelle (jälleen) rakkautta etsimään. Vielä, kun Nelonen Media tajuaisi ostaa nämä sarjat palveluunsa reaaliajassa, nousisivat Ruutu+:n tilaajaluvut varmasti reippaasti!

 

Ruutu+ Viihde -videopalvelu

Hyvää:

  • muutamien ulkomaisten sarjojen reaaliaikainen esittäminen
  • joidenkin kotimaisten viihdeohjelmien viikottainen ennakkokatselu
  • hyvä (uusi) käyttöliittymä kaikilla alustoilla
  • halvempi hinta (progressiivisesti myös)

Parannettavaa:

  • lisää sisältöä, ja varsinkin reaaliaikaisesti!
  • enemmän kokonaisia tuotantokausia.

 

Ruutu-palvelulla on tällä hetkellä kaikki avaimet suurempaankin menestykseen, ja ainoastaan sisältö vaatii jatkuvaa kehittämistä. Perinteisemmät kotimaiset televisiotahot alkavat pikkuhiljaa herätä televisiosarjojen suosioon ja sen muutokseen sekä näiden fanien kykyyn vaatia enemmän, varsinkin kilpailevien ja modernien pelkästään verkossa toimivien suoratoistopalveluiden takia. Lisää sisältöä, reaaliaikaisuutta ja televisiofanien kunnioittamista!

 

 

 

 

 

Ruutu+ Viihde saatu ilmaiseksi testiin Nelonen Medialta.

Kuvat: 1. Nelonen Media, 2. ABC, 3. NELONEN MEDIA/Petri Aho, 4. NELONEN MEDIA/Emilia Hyvönen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *